Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Mefisto - kolekcja

Strony (86): « Wstecz 1 ... 76 77 78 79 80 ... 86 Dalej »

Opcje tematu
Mefisto - kolekcja
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,605
Reputacja: 43

08-03-2025, 18:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2025, 18:35 przez Nfsfan83.)
tak, tak masz rację właśnie mi o to chodziło, że filmów ile różnych, a nie że jeden film w 3 wydaniach DVD +BD+UHD

tyle tytułów maskra jak dużo weź to zgraj Big Grin czy zrób kopie bezpieczeństwa Tongue

DVD już prawie nie masz żadnych?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,488
Reputacja: 159

08-03-2025, 23:51
Niestety DVD nadal okupują całą jedną półkę.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

09-03-2025, 12:44
NTSC jakies masz?

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

09-03-2025, 13:09
10 tytułów + jedno wydanie australijskie.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

09-03-2025, 15:19
sprzedać chcesz Smile możesz fotkę dać

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

09-03-2025, 17:19
Nie chcę, bo to są filmy, które nie wyszły poza ten format - z paroma wyjątkami już tylko takie DVD sobie zostawiłem.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

09-03-2025, 22:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2025, 23:41 przez ILSA FAUST.)
(08-03-2025, 23:51)Mefisto napisał(a):  Niestety DVD nadal okupują całą jedną półkę.

Też mi na końcu procesu pacyfikacji i eksterminacji DVD została "półeczka wstydu" na DVD,
ale poradziłam sobie w inny sposób i teraz DVD w ogóle nie zaburza mój kosmos wizualnie, wszystkie dyski, a jest tego kilkadziesiąt sztuk jeszcze (sic!) są poukrywane w innych wydaniach.
Przykład 1: niekiedy DVD jest jako dysk bonusowy z dodatkami (o zgrozo LOTR, Sauron zrób coś z tym), ale są ukryte w zbiorczych STEELBOOK.
Przykład 2: kolejne części franczyz, które nie pojawiły się w formacie co najmniej blu-ray znajdują się w opakowaniu STEELBOOK lub amaray jeśli wydanie STEELBOOK nie istnieje, w jednym z wydań z danej franzyzy, co raz mniej takich przypadków, ale zdarzają się, niestety
Przykład 3: Linda - Psy 1 i 2, Kroll, Demony Wojny, Sara wydane tylko na DVD znajdują się w Amaray do Psy 3 podmieniony na 6 slotowy i czekają na swój czas aż w końcu DVD MAX zakuma, że na wydaniach blu-ray może zarobić z milion złotych lekką ręką. Dosyć już mam oglądania tych filmów w DVD ale no niestety nie mam wyjścia bo takie biznesmany w Polsce jak z koziej dupy trąba. ps. Psy 2 tylko w kopertowym wydaniu są w kolekcjach ludzi (WTF).
Przykład 4: Film na DVD, który nie ma wydania co najmniej blu-ray ląduje w innym wydaniu, innego filmu, tej samej aktorki, lub tego samo aktora, lub reżysera ostatecznie.

I tak oto już się nie wstydzę, że mam DVD na półce, bo ukryte czekają na podmiankę.
Tylko wiem o tym ja, Mefisto i Nisfan.
Ci.....sza....nikomu ani słowa...

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

14-04-2025, 14:25
Kwiecień-plecień poprzetlata trochę promocji i trochę uhata*

[Obrazek: fPHAv9H.jpeg]
[Obrazek: lhj0dt6.jpeg]

GT przyszło i poszło - pod względem technicznym to faktycznie referencja, ale pod względem filmu, cóż... znowu dałem się nabrać na nowe produkcje  Rolleyes
Waginy strachu bez slipa i książeczki, seans jeszcze przede mną, więc zobaczymy, czy warto było w ogóle inwestować, czy można spokojnie zostać przy blu. Najwyżej skończy się kolejnym combosem.
Flotujące klaudyny jeszcze z knigą.

[Obrazek: SuvBPlb.jpeg]
[Obrazek: kKTdbOK.jpeg]

Howards End na razie tylko po pierwszych porównaniach, cały seans przede mną. Na minus niemieckie napisy w filmowej narracji. No i szkoda, że nie jest to sama płytka UHD, byłoby łatwiej zrobić combosa. Ale i tak weszło do pudełka zbiorczego Big Grin
Tełminatoł na plus - nawet jest kiełbaska Arnulda, choć wcześniej gdzieś czytałem, że Cameron ponoć ją zacieniował.  Big Grin
Fortepianino śliczne!

[Obrazek: WaON6xD.jpeg]
[Obrazek: i0D6A8g.jpeg]

Legenda Losta całkiem niezły transfer plus dodatkowa płytka z dokumentem o operatorze.
Akt siostrzany j.w. plus są napisy PL.
Bank job zaskoczył mnie dźwiękiem 7.1 - bardzo ładnie.
Grosse szwagier to chyba ten sam transfer co w WAC, co zdają się potwierdzać recenzje. Obraz generalnie dobry, ale jest tu też coś, z czym się nigdy dotąd nie spotkałem, a mianowicie migotania fragmentów obrazu (czyli np. krzak jest raz ciemny, raz jasny - zwłaszcza w finale mocno rzuca się to w oczy). Pytanie na ile to problem źródła, a na ile skanu.

[Obrazek: x83Wxs2.jpeg]
[Obrazek: q7WYXzD.jpeg]
[Obrazek: B5Ykpvr.jpeg]
[Obrazek: KENfKRR.jpeg]
[Obrazek: b4ZbUTo.jpeg]

Na Arabeskę namówił mnie HAL - głupie to strasznie i trochę nierówne, ale zabawa przednia. Obrazek bdb.
Sugarland ma swoje problemy, ale w bezpośrednim porównaniu jest jednak lepszy od blu.
Ring dokupiony do wersji japońskiej - w momencie premiery jednak bardziej oba te filmy mi się podobały, dziś ocena leci trochę w dół, ale oba tytuły wciąż trzymają fason i napięcie.
O tornadzie już pisałem w temacie. Cage i Galaktyczny quest duży plus - zwłaszcza ten drugi sporo zyskuje w stosunku do blu, w tym w końcu właściwy, zmienny OAR (jednocześnie zrobiony z głową, a nie tak jak u Nolana  Big Grin ).
Bug po wymiance przyszedł już ze slipem, ale nie chciało mi się znowu trzaskać fotek Tongue Tak jak Arabeska ma zmienną okładkę. Sam film to fascynujący mindfuck Heart No i jest fajny wywiad z Friedkinem.
Internal, Death - absolutnie nie mogę narzekać na obrazek. Soldiers też ok, choć pod względem natężenia samych kolorków trochę bardziej podoba mi się blu, ale może to kwestia przyzwyczajenia, bo generalnie UHD lepsze pod każdym względem, a w ruchu tego żałosnego AI nawet nie widać.
WAC w większości z promocji tego amerykańskiego sklepu (trzy pierwsze pozycje z przeceny amazonowej, Sklepik z ebaja). Po doliczeniu opłat pocztowych wyszło mniej więcej tyle jakbym kupował z Amazonu po obniżonych cenach i bez dalszych opłat (ok 60 zł za film), także ostatecznie chyba się opłacało - zwłaszcza, że gros z tych wydań dostępna jest tam tylko z drugiej ręki albo trzeciej nogi. Jeśli będą kiedyś robić jeszcze promkę, to pewnie się skuszę, bo z samej wysyłki, czasu oczekiwania i obsługi klienta jestem bardzo zadowolony.

[Obrazek: qZS1GQM.jpeg]
[Obrazek: 3dwQdIp.jpeg]
[Obrazek: VLR9K8o.jpeg]
[Obrazek: rRzJk9n.jpeg]
[Obrazek: owoNGM3.jpeg]
[Obrazek: ARWemeJ.jpeg]

W Kritach, jak widać, znalazł się polski akcent.
At close range ma średni transfer i taką sobie książeczkę, oraz raczej nie jest to tytuł na te wszystkie pierdoły umieszczone w środku, ale sam film mnie rozpierdolił. Polecam.

* - słabe, wiem  Big Grin

Odpowiedz
Offline Dusia
Stały bywalec
Liczba postów: 250
Reputacja: 14

14-04-2025, 15:16
Panie , kwiecień widać grubo poprzeplatał Wink a to dopiero połowa mc.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,703
Reputacja: 110

14-04-2025, 16:24
(14-04-2025, 14:25)Mefisto napisał(a):  Na Arabeskę namówił mnie HAL - głupie to strasznie i trochę nierówne, ale zabawa przednia. Obrazek bdb.

Tak, mimo że tylko SDR, to kolorki takie jak lubię i Sophia Loren godnie się prezentuje  Tongue

(14-04-2025, 14:25)Mefisto napisał(a):  Sam film to fascynujący mindfuck  Heart  

Widziałeś "Robaka" wcześniej, czy to był pierwszy raz, bo ja tego nie znałem i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony Smile

(14-04-2025, 14:25)Mefisto napisał(a):  WAC w większości z promocji tego amerykańskiego sklepu

WAC to kopalnie świetnych filmów, mógłbym wziąć wszystko co wydali Big Grin

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Strony (86): « Wstecz 1 ... 76 77 78 79 80 ... 86 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku