Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Mefisto - kolekcja

Strony (83): « Wstecz 1 ... 21 22 23 24 25 ... 83 Dalej »

Opcje tematu
Mefisto - kolekcja
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

25-06-2019, 13:53
Kevin Krostner to pryszczaty brat Kevina Kostnera? Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

05-07-2019, 12:04
Mały up.

[Obrazek: GSfIt6bl.jpg]

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

30-07-2019, 12:50
Lipiec, czyli niemiaszki:
[Obrazek: HwRVfhGl.jpg]
[Obrazek: LSFKBjol.jpg]

Niestety Łabundź - z marketplace'a za grosze - troszku się uszkodził w transporcie, co widać. Zaskakujące ma zresztą opakowanie, bo niby Blu, ale format typowo DVD i teraz za cholerę nie wiem, gdzie postawić w kolekcji  Big Grin

I moje pierwsze podejście z TORem:
[Obrazek: FJxUWVkl.jpg]

Generalnie bida straszna od tych wydań wali i jak miałbym je jakoś wycenić, to nie jest to warte więcej niż 10 zł +  wysyłka (a dałem trzy razy tyle, i to w promocji). Ale cóż... Jeszcze tylko Bez końca mnie interesuje (najtaniej chadza po 40 zł wzwyż) z tych ich żałosnych prób odnawiania czegokolwiek, więc przeboleję.
Z Kieśla w tym momencie brakuje mi jeszcze tylko 3 tytułów - ww oraz Amator i Przypadek (celuję w Criteriona, ale może w międzyczasie jakiś Arrow wyda). Poza tym do końca roku powinno mi się udać skompletować Gilliama, Luhrmanna (choć wydania Strictly Ballroom to niezły burdel), Baya i może Nolana (choć na samą myśl o TDKR mam koszmary).

Odpowiedz
Offline MarianPaz
Stały bywalec
Liczba postów: 718
Reputacja: 49

30-07-2019, 16:48
(30-07-2019, 12:50)Mefisto napisał(a):  z tych ich żałosnych prób odnawiania czegokolwiek
Tu problemem nie jest jakość rekonstrukcji tylko to co nimi potem zrobiono. W wielu wypadkach zmasakrowano jakościowo to co było efektem prac speców od odnawiania polskich filmów.

Lista filmów po rekonstrukcji (aktualizacja 09.01.2022)
Rekonstrukcje wydane na Blu-ray (aktualizacja 09.01.2022)
[Obrazek: 1eobBKj.gif]
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

31-07-2019, 01:35
Szczerze nie obchodzi mnie to - wydają, jak wydają i te wydania stanowią wizytówkę rekonstrukcji, zwłaszcza, że szumnie je reklamują. Nie jest to zresztą novum w kraju, bo już poprzednie rekonstrukcje spotkały się z mieszanymi opiniami (Rękopisu przez to do dziś nie kupiłem, bo nie byłem go 100% pewny). Tyle tylko, że wtedy i cena była niższa, i całość wydawana w formie digibooku, czyli przynajmniej mieliśmy skromną lekturę do filmu (plus jakieś tam minimalne dodatki pokroju zwiastunów i promo rekonstrukcyjnego). Tymczasem TOR dał dupy niczym PKP - są zresztą siebie warci nie tylko skojarzeniowo i skrótowo.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,801
Reputacja: 140

31-07-2019, 08:15
(31-07-2019, 01:35)Mefisto napisał(a):  Tymczasem TOR dał dupy niczym PKP - są zresztą siebie warci nie tylko skojarzeniowo i skrótowo.

Mefi jak zwykle w formie Big Grin

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

31-07-2019, 09:17
Największy problem jaki mam z tymi polskimi rekonstrukcjami jest to, że często są one nadmiernie odziarniane i to niezależnie od tego kto je wydaje - tutaj jest jeszcze spore pole do nauki od "zachodu".

Mefisto - a kolorki w 300 mil do nieba podpasowały czy nie bardzo ? Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

31-07-2019, 12:46
Nie oglądałem jeszcze. Oba filmy zakupiłem bazując na waszych opiniach z wiadomego tematu, więc mam świadomość, że są tam ponoć jakieś minimalne zmiany. Czy na plus - nie wiem. Nie widziałem 300 mil od lat 90., a zapamiętałem go jako dość ciemną, ponurą względem barw produkcję.

Odpowiedz
Offline MarianPaz
Stały bywalec
Liczba postów: 718
Reputacja: 49

31-07-2019, 17:09
Co do tego że TOR dał ciała nie ulega żadnej wątpliwości. Widocznie postanowili pójść w ilość kosztem jakości przez co wiele tytułów zostało skopanych. Jednak jeśli porówna się je z zagranicznymi wydaniami widać, że mogły wyglądać lepiej lub dużo lepiej. Wiele z pierwszych rekonstrukcji wykonanych na początku istnienia projektu KinoRP nie prezentuje się najlepiej - Salto, Eroica, Popiół i diament, Wesele,Pociąg, Matka Joanna od Aniołów, Faraon (tu podobno sam Jerzy Wójcik nalegał by tak odziarnić film). Jednak z czasem budżet rekonstrukcji wzrósł a przede wszystkim doświadczenie osób zajmujących się tym procesem. Już teraz mamy ponad 200 zrekonstruowanych filmów, a już w wkrótce będzie ich nieco ponad 400.

Rękopis znaleziony w Saragossie niestety rekonstruowano z kopii duppozytywowej, ponieważ jako jedyna zawierała pełną wersję filmu w oryginalnych proporcjach.

Lista filmów po rekonstrukcji (aktualizacja 09.01.2022)
Rekonstrukcje wydane na Blu-ray (aktualizacja 09.01.2022)
[Obrazek: 1eobBKj.gif]
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

31-07-2019, 22:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2019, 22:44 przez Mefisto.)
(31-07-2019, 17:09)MarianPaz napisał(a):  Już teraz mamy ponad 200 zrekonstruowanych filmów, a już w wkrótce będzie ich nieco ponad 400.

To jest bardzo mało zważywszy ile wartościowych filmów natrzepaliśmy przez lata. Zresztą nawet zakładając, iż to dużo, to ile z tych 400 pozycji da się kupić we w miarę solidnym - bo nawet nie wymagam żeby było to coś super ekstra - wydaniu, przy zakupie którego nie kręciłoby się nosem na jakość obrazu, cenę lub zerowe dodatki? 10? Żart, panie.

EDIT: Zresztą właśnie spojrzałem ile w ogóle polskich filmów mam na półce przez podobną politykę wydawniczą - napisać, że śmiesznie mało, to jak nie napisać nic. A tyle jest pięknych tytułów, które by człowiek chętnie przytulił.

Odpowiedz
Strony (83): « Wstecz 1 ... 21 22 23 24 25 ... 83 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku