Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (101): « Wstecz 1 ... 97 98 99 100 101 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,615
Reputacja: 43

14-05-2026, 13:32
[Obrazek: 331530_ukraina-za-dnia-i-w-nocy.jpg]

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,868
Reputacja: 775

16-06-2026, 17:43
[Obrazek: 1gL91SF.png]

WTF?
Jakby co, żadnych botów nie kupowałem do odwiedzin mojego tematu Wink

Odpowiedz
Offline Reacher
Stały bywalec
Liczba postów: 643
Reputacja: 61

16-06-2026, 19:33
Po prostu masz fanklub Smile

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

Wczoraj, 13:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 13:57 przez misfit.)
Coś tam wpadło od ostatniej aktualizacji.

[Obrazek: NgvR1sL.jpeg][Obrazek: WXk4lk1.jpeg][Obrazek: nj14LOL.jpeg][Obrazek: EvtpGVA.jpeg]

Z EWS i Searchers miałem dylemat czy brać edycje USA z kodowaniem FiM, ale ponad 50% szansą, że płyty przyjdą porysowane, czy może brać europejskie wydania z Warnerowym kodowaniem, ale z 98% szansą, że płyty przyjdą bez rys. Wybrałem tę drugą opcję i wkrótce się okaże czy się opłaciło Wink
All the President's Men miażdży stare BD i przy okazji jest bez widocznej redukcji ziarna. Szkoda, że to nie standard u Warnera ostatnimi czasy...
Na końcu Soldier Blue od Studio Canal. Tak jak wcześniej pisałem obraz całkiem spoko, nie ma się specjalnie do czego przyczepić.

[Obrazek: 5afUelz.jpeg][Obrazek: s97ruQj.jpeg][Obrazek: lKTPyk4.jpeg][Obrazek: H4It2yA.jpeg]

Rocco od BFI to ten sam remaster co na BD z 2016 roku. Czy to oznacza, że różnice są niewielkie? Nic bardziej mylnego. BD miał dość mocno podniesione czernie i na UHD stwierdzono (imo całkiem słusznie), że tak nie może być i to poprawili. Do tego na UHD jest troszkę ostrzej + ziarno dużo fajniej w ruchu wygląda.

Paramounty jak to Paramounty, zarządzanie ziarnem, meh'owa korekcja barwna, mniejsze lub większe problemy z kodowaniem w jasnych obszarach i takie tam. Za 5 EUR od sztuki można brać, więc wziąłem Wink
Wbrew pozorom pod tym względem Footloose jest najmniej problematyczny z tej trójki, ale obraz jest dość miękki, więc na statycznych screenach pewnie mało komu się spodoba. W ruchu jednak jest gigantyczna poprawa w stosunku do starego BD, na którym mamy niemal cały czas zamrożone ziarno i drgania obrazu.

[Obrazek: qPhudwT.jpeg][Obrazek: IwbtrMT.jpeg][Obrazek: ON6GoUb.jpeg][Obrazek: g1NxAsp.jpeg]

Dwa pierwsze filmy z Polandii. Jackie Brown od Lionsgate, w kilku miejscach drobne problemy z kodowaniem, ale ogólnie świetny remaster - wiele bym dał aby np. Kill Bille chociaż w połowie tak dobrze prezentowały się na UHD.
Kingdom of Heaven - nie miałem początkowo w planach robienia upgrade z BD, ale okazało się, że różnica w obrazie vs UHD jest zbyt spora aby się temu przeciwstawić.

[Obrazek: H7trh5H.jpeg][Obrazek: QiS9EnS.jpeg][Obrazek: GEm8gqT.jpeg][Obrazek: dQhZB5s.jpeg]

Falling Down od Arrow i reszta Włochów od fanfactory za grosze.
W tych trzech Monsterach różnice w obrazie w stosunku do BD większe niż się spodziewałem, aczkolwiek w Creature from the Black Lagoon nieraz miałem odczucie jakby posiłkowali się AI, lub podobnym ustrojstwem.
W Belle na UHD gdzieniegdzie u mnie na LG przejścia tonalne pozostawiały co nieco do życzenia, z ciekawości odpaliłem dołączone BD i tu już całkiem jest dramat pod tym względem.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,736
Reputacja: 172

Wczoraj, 14:13
(Wczoraj, 13:41)misfit napisał(a):  Czy to oznacza, że różnice są niewielkie? Nic bardziej mylnego.

Ech. I co teraz począć? :|

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

Wczoraj, 15:01
Pobaw się poziomami czerni w swoim Eureka, do tego stopnia aby czarny był czarny, a nie szary. Wtedy już się znacznie zbliżysz do tego UHD od BFI Wink

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,736
Reputacja: 172

Wczoraj, 16:06
Ty lepiej napisz czy książeczka dobra. Bo może dać sobie siana i lepiej wyhaczyć zwyklaka za rok.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

Wczoraj, 18:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 19:57 przez misfit.)
Nie czytałem jeszcze. Książeczka 30 stron, "It's Hard to be a Saint in the City" by Guy Adams ma ok. 6,5 stron (nie licząc obrazków), "Rota and Rocco: Scoring the Brothers" by Charlie Brigden ma ok. 4 stron. Jest jeszcze "Treasures from the BFI National Archive" liczący 4 strony.

Dodatki znajdujące się na dołączonym BD i info o remasterze:
[Obrazek: L9mD8OPm.jpeg]

[Obrazek: 2kmvWU1m.jpeg]

[Obrazek: 4rscpBCm.jpeg]

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,722
Reputacja: 127

Wczoraj, 19:12
(Wczoraj, 13:41)misfit napisał(a):  Belle na UHD gdzieniegdzie u mnie na LG przejścia tonalne pozostawiały co nieco do życzenia
Też to zauważyłem (i nawet powiedziałbym, że nie nieco, a te fragmenty zostawialy sporo do życzenia) i już myślałem, że to u mnie coś sprzętowo nie halo. Jest jakaś wersja z lepszym obrazem bez tych niespodzianek?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

#1,000
Wczoraj, 20:02
Poniższy wykres bitrate wiele tłumaczy, ale po nim spodziewałem się, że będzie większa rzeź Big Grin

[Obrazek: 0BSTeE9l.png]

Nie oglądałem niemieckiego BD w całości, ale w tych problematycznych ujęciach przejścia tonalne były lepsze niż na włoskim UHD i dużo lepsze niż na włoskim BD.

Odpowiedz
Strony (101): « Wstecz 1 ... 97 98 99 100 101 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku