18-09-2025, 15:25
(18-09-2025, 14:54)misfit napisał(a): ja bym robił...
Kup mi, to zrobię

Przypomnij jeszcze Firma i Truman skąd były najlepsze? Bo już się gubię
|
misfit - kolekcja
|
|
18-09-2025, 15:25
(18-09-2025, 14:54)misfit napisał(a): ja bym robił... Kup mi, to zrobię ![]() Przypomnij jeszcze Firma i Truman skąd były najlepsze? Bo już się gubię
W przypadku całej trójki te lepsze wydania = Włochy, Hiszpania, Czechy, Skandynawia. Z tym, że jeśli chodzi o dźwięk to w Truman Show jest DTS-HD MA 5.1, a w Paramount - Atmos. Tak przedstawia się różnica w cyferkach w Vanilla Sky - w tym wypadku one robią różnicę.
18-09-2025, 16:11
Wszystko wskazuje na to, że amazon tak jak to miało miejsce ze Złym porucznikiem w 4k, znowu mnie wyrucha. Zamówiłem Pushera 17tego sierpnia a tutaj widzę, zero blokady na koncie i dostawa niby 25.08.25. Ehh nigdy więcej pre-orderów limitek na tym szajsie.
Unboxing >> YouTube
18-09-2025, 16:35
Zastanawiałem się czy nie anulować na Rarewaves i brać z Amazona gdy spuścili cenę do £40, ale wolałem nie ryzykować... Może jeszcze dostaną dodatkowy nakład i się załapiesz, trzymam kciuki.
18-09-2025, 22:02
(18-09-2025, 14:54)misfit napisał(a): Rarewaves nie przestaje mnie zaskakiwać - dziś rano pisałem do supportu z pytaniem kiedy mi wyślą trylogię Pushera, bo premiera była kilka dni temu, a nie dostałem żadnego powiadomienia, itp. (zwykle wysyłają tydzień wcześniej). Dosłownie godzinę później listonosz przyniósł paczuszkę nadaną z Holandii. Pewnie znowu mają awarię i sklep nie informuje o faktycznej wysyłce Też rarewaves i dostałem maila o wysyłce 10.09, ale paczki jeszcze nie widać. Bardzo szybko dostałeś paczuszkę
19-09-2025, 06:44
(18-09-2025, 14:54)misfit napisał(a): Rarewaves nie przestaje mnie zaskakiwać - dziś rano pisałem do supportu z pytaniem kiedy mi wyślą trylogię Pushera, bo premiera była kilka dni temu, a nie dostałem żadnego powiadomienia, itp. (zwykle wysyłają tydzień wcześniej). Dosłownie godzinę później listonosz przyniósł paczuszkę nadaną z Holandii. Pewnie znowu mają awarię i sklep nie informuje o faktycznej wysyłce. Tak jak w ostatnim przypadku, żadnych dodatkowych opłat, z 8,50 zł dla PP włącznie - i niech już tak zostanie na zawszeNiezłe tempo Pozazdrościć - u mnie cały czas opłaty 8,50 zł plus rozbijają na kilka paczek uparcie. Gratulacje z zakupów - ja box Pushera UHD zakupiłem w wydaniu duńskim, oczywiście chwilę przed ogłoszeniem przez Second Sight, ale nie narzekam
20-09-2025, 07:22
Misfit, a gdzie ostatni Eggers? Zerknąłem do Filmoskopu i tylko cztery osoby zdecydowały się na zakup. Czyżby zawód?
65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
20-09-2025, 10:31
Nie, Eggers jeszcze mnie nie zawiódł ![]() Staram się doprowadzać do minimum sytuacje z kupowaniem tych samych filmów po kilka razy, szczególnie na tym samym nośniku, a w przypadku Nosferatu mam przekonanie graniczące z pewnością, że Second Sight (lub ew. Arrow) otrzyma na niego licencję. Ale to pewnie nie wcześniej niż za kilka lat, więc niewykluczone, że do tego czasu wymięknę i kupię dotychczasowe UHD - tym bardziej, że jeszcze wersji rozszerzonej nie widziałem. (18-09-2025, 22:02)kłapouchy napisał(a): Też rarewaves i dostałem maila o wysyłce 10.09, ale paczki jeszcze nie widać. Bardzo szybko dostałeś paczuszkę Jakiś błąd w Matriksie, zazwyczaj dostaję pre-ordery jako ostatni lub jeden z ostatnich, przynajmniej z osób chwalących się zakupami w dziale kolekcji, itp. Póki co widzę, że przynajmniej u mnie przesyłki z Rarewaves nadawane z Holandii oznaczają szybszą dostawę o co najmniej tydzień i brak haraczu dla PP. (18-09-2025, 16:35)misfit napisał(a): Może jeszcze dostaną dodatkowy nakład i się załapiesz, trzymam kciuki. Zmienili mi status zamówienia na dostawę miedzy listopadem 2025 a marcem przyszłego roku. W międzyczasie wydanie wróciło do sprzedaży, więc anulowałem wczoraj stare zamówienie i złożyłem nowe a dziś już filmy do mnie lecą. Co za bzdura
Unboxing >> YouTube
30-09-2025, 17:52
(30-09-2025, 12:42)pred895 napisał(a): Zmienili mi status zamówienia na dostawę miedzy listopadem 2025 a marcem przyszłego roku. W międzyczasie wydanie wróciło do sprzedaży, więc anulowałem wczoraj stare zamówienie i złożyłem nowe a dziś już filmy do mnie lecą. Co za bzduraTu masz wyjaśnienie
niespotykanie spokojny człowiek
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości |