Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (96): « Wstecz 1 ... 92 93 94 95 96 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

18-09-2025, 15:25
(18-09-2025, 14:54)misfit napisał(a):  ja bym robił...

Kup mi, to zrobię Big Grin
Przypomnij jeszcze Firma i Truman skąd były najlepsze? Bo już się gubię Big Grin

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

18-09-2025, 15:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-09-2025, 15:56 przez misfit.)
W przypadku całej trójki te lepsze wydania = Włochy, Hiszpania, Czechy, Skandynawia. Z tym, że jeśli chodzi o dźwięk to w Truman Show jest DTS-HD MA 5.1, a w Paramount - Atmos.

Tak przedstawia się różnica w cyferkach w Vanilla Sky - w tym wypadku one robią różnicę.

[Obrazek: o08ZVRMl.png] [Obrazek: ITnPKu7l.png]

Odpowiedz
Online pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,801
Reputacja: 140

18-09-2025, 16:11
Wszystko wskazuje na to, że amazon tak jak to miało miejsce ze Złym porucznikiem w 4k, znowu mnie wyrucha. Zamówiłem Pushera 17tego sierpnia a tutaj widzę, zero blokady na koncie i dostawa niby 25.08.25. Ehh nigdy więcej pre-orderów limitek na tym szajsie.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

18-09-2025, 16:35
Zastanawiałem się czy nie anulować na Rarewaves i brać z Amazona gdy spuścili cenę do £40, ale wolałem nie ryzykować...
Może jeszcze dostaną dodatkowy nakład i się załapiesz, trzymam kciuki.

Odpowiedz
Offline kłapouchy
Nowy użytkownik
Liczba postów: 47
Reputacja: 5

18-09-2025, 22:02
(18-09-2025, 14:54)misfit napisał(a):  Rarewaves nie przestaje mnie zaskakiwać - dziś rano pisałem do supportu z pytaniem kiedy mi wyślą trylogię Pushera, bo premiera była kilka dni temu, a nie dostałem żadnego powiadomienia, itp. (zwykle wysyłają tydzień wcześniej). Dosłownie godzinę później listonosz przyniósł paczuszkę nadaną z Holandii. Pewnie znowu mają awarię i sklep nie informuje o faktycznej wysyłce

Też rarewaves i dostałem maila o wysyłce 10.09, ale paczki jeszcze nie widać. Bardzo szybko dostałeś paczuszkę  Smile

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

19-09-2025, 06:44
(18-09-2025, 14:54)misfit napisał(a):  Rarewaves nie przestaje mnie zaskakiwać - dziś rano pisałem do supportu z pytaniem kiedy mi wyślą trylogię Pushera, bo premiera była kilka dni temu, a nie dostałem żadnego powiadomienia, itp. (zwykle wysyłają tydzień wcześniej). Dosłownie godzinę później listonosz przyniósł paczuszkę nadaną z Holandii. Pewnie znowu mają awarię i sklep nie informuje o faktycznej wysyłce. Tak jak w ostatnim przypadku, żadnych dodatkowych opłat, z 8,50 zł dla PP włącznie - i niech już tak zostanie na zawsze
Niezłe tempoWink Pozazdrościć - u mnie cały czas opłaty 8,50 zł plus rozbijają na kilka paczek uparcie.
Gratulacje z zakupów - ja box Pushera UHD zakupiłem w wydaniu duńskim, oczywiście chwilę przed ogłoszeniem przez Second Sight, ale nie narzekamSmile

Odpowiedz
Offline Diocletian
Stały bywalec
Liczba postów: 275
Reputacja: 16

20-09-2025, 07:22
Misfit, a gdzie ostatni Eggers? Zerknąłem do Filmoskopu i tylko cztery osoby zdecydowały się na zakup. Czyżby zawód?

65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

20-09-2025, 10:31
Nie, Eggers jeszcze mnie nie zawiódł Smile

Staram się doprowadzać do minimum sytuacje z kupowaniem tych samych filmów po kilka razy, szczególnie na tym samym nośniku, a w przypadku Nosferatu mam przekonanie graniczące z pewnością, że Second Sight (lub ew. Arrow) otrzyma na niego licencję. Ale to pewnie nie wcześniej niż za kilka lat, więc niewykluczone, że do tego czasu wymięknę i kupię dotychczasowe UHD - tym bardziej, że jeszcze wersji rozszerzonej nie widziałem.

(18-09-2025, 22:02)kłapouchy napisał(a):  Też rarewaves i dostałem maila o wysyłce 10.09, ale paczki jeszcze nie widać. Bardzo szybko dostałeś paczuszkę  Smile

Jakiś błąd w Matriksie, zazwyczaj dostaję pre-ordery jako ostatni lub jeden z ostatnich, przynajmniej z osób chwalących się zakupami w dziale kolekcji, itp.
Póki co widzę, że przynajmniej u mnie przesyłki z Rarewaves nadawane z Holandii oznaczają szybszą dostawę o co najmniej tydzień i brak haraczu dla PP.

Odpowiedz
Online pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,801
Reputacja: 140

30-09-2025, 12:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-09-2025, 12:46 przez pred895.)
(18-09-2025, 16:35)misfit napisał(a):  Może jeszcze dostaną dodatkowy nakład i się załapiesz, trzymam kciuki.

Zmienili mi status zamówienia na dostawę miedzy listopadem 2025 a marcem przyszłego roku. W międzyczasie wydanie wróciło do sprzedaży, więc anulowałem wczoraj stare zamówienie i złożyłem nowe a dziś już filmy do mnie lecą. Co za bzdura Tongue

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

30-09-2025, 17:52
(30-09-2025, 12:42)pred895 napisał(a):  Zmienili mi status zamówienia na dostawę miedzy listopadem 2025 a marcem przyszłego roku. W międzyczasie wydanie wróciło do sprzedaży, więc anulowałem wczoraj stare zamówienie i złożyłem nowe a dziś już filmy do mnie lecą. Co za bzdura
Tu masz wyjaśnienie Wink  Smile

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Strony (96): « Wstecz 1 ... 92 93 94 95 96 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku