Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (100): « Wstecz 1 ... 96 97 98 99 100 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline kłapouchy
Użytkownik
Liczba postów: 126
Reputacja: 11

06-05-2026, 23:04
Piękny umysł, czy są tutaj widoki na jakieś europejskie wydanie w najbliższym czasie?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 993
Reputacja: 59

07-05-2026, 07:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2026, 07:18 przez kulcikriu.)
misfit, a czemu akurat z USA ściągałeś Bena Hura? Lepiej się prezentuje niż europejskie?

(06-05-2026, 22:49)HAL 9000 napisał(a):  Jak jest z napisami do "Imię róży" - można francuskie wyłączyć, są tam jakieś "wypalone" albo plansze z tekstem (dawno nie oglądałem, to nie pamiętam, czy coś takiego w tym filmie występuje). Wydaje mi się, że w niemieckim wydaniu coś takiego było, co mnie powstrzymywało z zakupem, ale że do tej pory nikt "poważny" anglojęzyczny tego nie wydał, to szok.
Oglądałem chwilę temu bez problemu z dopasowanymi polskimi napisami - nie pamiętam szczerze mówiąc czy skrypt obniżył francuskie napisy, czy można je wyłączyć.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,752
Reputacja: 755

07-05-2026, 09:15
(07-05-2026, 07:13)kulcikriu napisał(a):  misfit, a czemu akurat z USA ściągałeś Bena Hura? Lepiej się prezentuje niż europejskie?

Musiałem dobrać trzy filmy + z USA wychodziło połowę taniej, więc postanowiłem zaryzykować...
Płyty wylądowały w digi-packu z poniższej kolekcjonerki, z którą nie mam najmniejszego zamiaru się rozstawać.

(06-05-2026, 23:04)kłapouchy napisał(a):  Piękny umysł, czy są tutaj widoki na jakieś europejskie wydanie w najbliższym czasie?

Trzeba pytać Paramount - pewnie kiedyś wyjdzie, ale czy z kodowaniem obrazu od teamu A czy B, oto jest pytanie... Wink

(06-05-2026, 22:49)HAL 9000 napisał(a):  Jak jest z napisami do "Imię róży" - można francuskie wyłączyć, są tam jakieś "wypalone" albo plansze z tekstem (dawno nie oglądałem, to nie pamiętam, czy coś takiego w tym filmie występuje). Wydaje mi się, że w niemieckim wydaniu coś takiego było, co mnie powstrzymywało z zakupem, ale że do tej pory nikt "poważny" anglojęzyczny tego nie wydał, to szok.

Czekałem dwa lata na odpowiedź brytyjską, ale już mi się odechciało. Chociaż znając życie, pewnie 29.05 Arrow poinformuje o swoim wydaniu UHD Big Grin
Jak to u Francuzów często bywa, napisy są wymuszone dla oryginalnego dźwięku. Można je w OPPO przesunąć całkowicie poza ekran, ale ogólnie dla tego typu spraw polecam modyfikację prodarka, która przy okazji działa na oryginalnym firmware odtwarzacza.
Nie przypominam sobie aby w filmie coś było zmacronowane, poza napisami końcowymi (obsada), które są po niemiecku. Tytuł filmu i creditsy początkowe są po angielsku. Nie ma też spadków bitrate do poziomów dvd:

[Obrazek: 3qZFoQQ.png]

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,566
Reputacja: 161

07-05-2026, 12:42
(07-05-2026, 09:15)misfit napisał(a):  Płyty wylądowały w digi-packu z poniższej kolekcjonerki

To gdzie wylądowały blu-raye z niej? Smile

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

07-05-2026, 16:22
Zgadnij która bramka jest właściwa:

[Obrazek: Bn6Ol29.jpeg] [Obrazek: zS9kdlf.jpeg] [Obrazek: 2GOeFJu.jpeg]

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

07-05-2026, 16:33
W sumie żadna nie ma sensu, więc nie strzelam Big Grin

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

07-05-2026, 16:40
Wydaje ci się. Ben Hura ze środkowego zestawu kiedyś oddałem komuś z forum za friko, bo miałem go zdublowanego. Więc było wolne miejsce, ale już nie jest i problem się rozwiązał Wink

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

07-05-2026, 18:00
No to bez tej informacji strzelanie było podchwytliwe Tongue
To teraz pewnie nr 1 poszło do nr 3 Big Grin

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,839
Reputacja: 145

07-05-2026, 18:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2026, 18:05 przez pred895.)
(06-05-2026, 18:26)misfit napisał(a):  Jakby co, Liberator kupiony bardziej dla Eriki Eleniak

Ej, nie ma co się tłumaczyć z tego zakupu, kreacje Gary Busey i Tommy Lee Jones, oprócz wspomnianej Pani, kradną w tym filmie całe show. Obaj prześcigają się tutaj w świetnej improwizacji, mieszanką czarnego humoru i bycia totalnymi tough guyami. Steven Seagal też wypada bardzo dobrze, na szczęście nie przesadza z kozaczeniem, dzięki czemu ogląda się go dużo lepiej niż w wielu późniejszych filmach. Mimo wszystko jego najlepszą rolą pozostaje dla mnie nadal Out for Justice. Samo wydanie Liberatora też daje radę, obraz i dźwięk stoją na bardzo wysokim poziomie, więc seans po latach wszedł naprawdę świetnie. Mam też nadzieję, że Arrow Video po cichu wyda resztę topowych filmów Seagala od Warnera, bo chętnie przytuliłbym kolejne takie wydanka.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

07-05-2026, 18:59
Raczej na pewno to nie koniec Seagala od Arrow.
Co do obrazu w Liberatorze, wszystko spoczko, ale jak dla mnie za duże manipulacje przy ziarnie. Ale oczywiście w porównaniu do starego BD ogólnie jest niebo, a ziemia.
Kupiłeś BD, czy dodałeś złe wydanie do kolekcji?

(07-05-2026, 18:00)Mefisto napisał(a):  No to bez tej informacji strzelanie było podchwytliwe Tongue

Nie pisałem, że zagadka jest łatwa Wink

Cytat:To teraz pewnie nr 1 poszło do nr 3 Big Grin

Nie no, pudełko zawsze się przyda (okładka i slip też - HAL co jakiś czas pisze o tym 8K, jak się spełni trzeba będzie znowu zrobić przetasowania Wink ). Tylko muszę wymienić tę tackę, bo coś jest z nią nie halo i nie dziwię się, że płyty latały luzem w pudełku.

Odpowiedz
Strony (100): « Wstecz 1 ... 96 97 98 99 100 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   10 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku