Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (96): « Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 ... 96 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

26-04-2019, 18:54
Dawno tych filmów nie widziałem, ale pamiętam, że pierwszy film mi się podobał. Amerykański remake też w miarę udany, ale wyżej stawiam oryginał (tak zwykle u mnie bywa). Reszty nie za bardzo już pamiętam.

Skoro ten box z wszystkimi filmami przerósł wszelkie oczekiwania jeśli chodzi o jego popularność to może też wydadzą te pozostałe filmy w pojedynczych wydaniach. Ale czy w steelu ? Bardzo wątpię.

EDIT: Kwietniowe zakupy.

[Obrazek: 0Y9DBEV.jpg]

Argo, czyli w końcu wpadł pierwszy film w UHD z polskiej dystrybucji. Lepiej późno niż wcale.

Predator z Niemiec (lektor i napisy na płycie UHD), może jeszcze dziś Wam podrzucę porównanie do UHE pod kątem woskowiny Big Grin

Oraz Tati i Fassbinder - również z Niemiec. Typowo wszędzie znajdują się dwustronne okładki więc można pozbyć się oznaczeń wiekowych.

[Obrazek: EVym9PQ.jpg] [Obrazek: tjCzp2N.jpg]

Tati - tak jak można było się tego spodziewać w niemieckim wydaniu są pudełka typu slim. Książeczka w języku niemieckim. Jak za tę cenę (~22 EUR) to jednak nie ma co narzekać Wink

Fassbinder - w 4 z 5 filmów nie ma jakichkolwiek napisów więc jeśli ktoś będzie chciał w OPPO dodać pl wersję to trzeba będzie szukać innych sposobów.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

26-04-2019, 19:15
(26-04-2019, 18:54)misfit napisał(a):  Ale czy w steelu ? Bardzo wątpię.
Też wątpię, dlatego kupiłem box. Są strasznie denerwujący pod tym względem. Hellraiser też nie wydali pozostałych, o innych wiekowych seriach nie wspomnę np Maniac cop. Nie chciałeś w kolekcji Predator 2 i 3?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

27-04-2019, 08:28
Predator 2 widziałem w życiu może ze dwa razy, Predators i AVP po raz i starczy - nie mam ochoty do nich wracać.

Podobnie mam z większością kontynuacji... z nowszych np. Sicario chyba najwięcej razy oglądałem z filmów, które mam na UHD (będzie już ze 3 razy), Sicario 2 z kolei nie podszedł mi w kinie więc raczej skończy się na tym jednym razie.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

27-04-2019, 15:07
Predator 2 jest bardzo dobrą kontynuacją i klimatyczną. Nic mu nie umniejszę w stosunku do jedynki z oddziałem komando-sterydy. Popularnymi ówcześnie. Sicario 2, a co z nim nie tak?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

27-04-2019, 18:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2019, 18:45 przez Gieferg.)
Cytat:Predator 2 widziałem w życiu może ze dwa razy

Respect: -50
Sequel na równi z oryginałem.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

27-04-2019, 21:36
(27-04-2019, 15:07)Wolfman napisał(a):  Sicario 2, a co z nim nie tak?

Kibicuję Sollimie, mam na półce Gomorrę i Suburrę, ale w przypadku Sicario 2 coś mi tutaj nie zagrało, głównie jeśli chodzi o scenariusz. Pod tym względem jedynka to też nie jest jakiś kozak, a postać grana przez Emily Blunt nie raz mnie irytowała przy pierwszym seansie, ale ogólnie kupuję całą historię jako taką, do tego klimacik filmu bardzo mi podszedł, w czym spora zasługa duetu Villeneuve & Deakins.

Co do Preda 2 to co ja mogę Wam odpisać - za czasów dzieciaka, czyli w latach 80-tych, ogólnie rzecz biorąc od Arniego dużo bardziej ceniłem filmy z Sylwkiem, Van Damme (No Retreat, No Surrender to był jeden z pierwszych filmów jakie katowałem niezliczoną ilość razy na VHS) czy Dudikoff - (tak do 12 roku życia każdy film z ninjami łykałem jak pelikan Big Grin ) A później gust przechylił mi się w kierunku kina bardziej ambitnego.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

27-04-2019, 21:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2019, 21:47 przez Gieferg.)
Tylko co mają Stallone, Arnie, Dudikoff czy Van Damme wspólnego z Predatorem 2?

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

27-04-2019, 22:18
Glover zagrał bardzo dobrze w tym filmie. Ogólnie bardzo dobry aktor z tamtych lat. Oczywiście wymienieni powyżej to pakerzy lub ninja. Może to ma wspólnego, że żaden nie grał w kontynuacji. Dla mnie seria Predator odżyła na nowo dzięki 4k. Nawet trójkę polubiłem. Dwójkę wysoko cenię za próbę przeniesienia Predatora do miasta.

(27-04-2019, 21:36)misfit napisał(a):  ale w przypadku Sicario 2 coś mi tutaj nie zagrało, głównie jeśli chodzi o scenariusz
Chodzi o pewne przeskoki w czasie i itp? Film skomplikowali i pogmatwali bardziej niż jedynkę, ale wciąż u mnie ma miejsce na półce i obejrzę ponownie.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

27-04-2019, 23:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2019, 23:57 przez misfit.)
W jedynce fabuła była prosta, ale niemal wszystko miało ręce i nogi. I oglądało mi się ją w napięciu i z dużym zaciekawieniem. Tego samego nie mogę napisać o Soldado, który sobie cenię dużo niżej, ale fajnie, że Ci się podobał.
Czasami tak mam, że po powtórce ocena idzie w górę, ale obawiam się, że w tym przypadku niczego to nie zmieni.

(27-04-2019, 21:47)Gieferg napisał(a):  Tylko co mają Stallone, Arnie, Dudikoff czy Van Damme wspólnego z Predatorem 2?

Nie pisałem, że mają coś wspólnego, poza Arnim. W tym przypadku - mea culpa. Tak jak pisałem Predatora 2 oglądałem w życiu może ze dwa razy i tak wrył mi się w pamięci, że prawie nic z niego nie pamiętam, nawet tego, że nie dogadali się (?) ze Schwarzeneggerem.

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

28-04-2019, 06:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-04-2019, 06:12 przez Pablo0909.)
misfit czy to wydanie "Ring", ma napisy dodane do filmu, czy jest to opcja?

Odpowiedz
Strony (96): « Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 ... 96 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku