Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (96): « Wstecz 1 ... 53 54 55 56 57 ... 96 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

15-01-2022, 21:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2022, 21:57 przez misfit.)
(15-01-2022, 20:22)Wolfman napisał(a):  U mnie też, co chwila kupujesz to co już mam Wink
Teraz czekamy na pozostałe części Krzyk, pewnie wydadzą w pakiecie jak RE oraz Underworld

Dwójce i trójce przydałby się chociaż remaster na BD, bo to co jest obecnie dostepne to straszne dziadostwo. Ale mi to w sumie lata... mam już wszystkie części, którę chce mieć - czyli to co widzisz na zdjęciu wyżej Big Grin

Zaktualizuj kiedyś swoją kolekcję na filmoskopie to zerknę co mamy wspólnego. Póki co tego nie widzę... Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

16-01-2022, 14:01
Mam 1500 filmów to zajęłoby chyba dużo czasu Sad.
Liczę w stosunku do Scream i Die hard na wydanie w stylu Underworld lub IP Man . Choć wolałbym oddzielne steelbooki.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

16-01-2022, 15:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2022, 15:52 przez misfit.)
Cud będzie jak Disney wyda 2 i 3 część Die Hard na UHD chociaż w zwykłym wydaniu. Ale może kiedyś się zlitują nad nami...

(16-01-2022, 14:01)Wolfman napisał(a):  Mam 1500 filmów to zajęłoby chyba dużo czasu Sad.
Liczę w stosunku do Scream i Die hard na wydanie w stylu Underworld lub IP Man . Choć wolałbym oddzielne steelbooki.

To mniej więcej tyle co ja - dodasz 5 tytułów dziennie i wyrobisz się w niecały rok Big Grin
Zdjęcia słabo się ogląda, tym bardziej, że często powtarzają się te same wydania po kilka razy.

Ale z tego co podejrzałem to mogę pochwalić za Criteriony, Arrowy i pokaźną liczbę Azji, w tym za Miyazakiego i filmy samurajskie. Odnośnie tego ostatniego to w następnej aktualizacji dojdzie mi ekranizacja mangi, którą masz u siebie już od pewnego czasu, tyle, że chyba z wtopionymi angielskimi napisami w obraz ? Raczej prosta zagadka Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

16-01-2022, 20:15
(14-01-2022, 14:55)misfit napisał(a):  zauważam, że spora część znajduje się też w kolekcji Mefisto. I z nim mógłbym się chyba najszybciej wymienić

[Obrazek: yes.gif]

Ja to będę niedługo musiał przetrzepać kolekcję, bo mam już ponad 1800 pozycji i końca nie widać, a miejsca w domu bynajmniej nie przybywa. DVD już przebrane (i tak, filmy mogą wyglądać dobrze na tym nośniku na 40kilku calach - choć nie ma ich wiele...) i to, z uwagi na niewielką ilość, gdzieś się ustawi. Gorzej z BD. Poważnie zastanawiam się nad zdigitalizowaniem części kolekcji i zostawieniem na półkach głównie pakietów, kolekcji oraz wydanek specjalnych i "książeczkowych" (PH, BFI, Arrow, Eureka...) + tych kilku NAJ. Tylko wtedy pojawia się problem, co zrobić z fizycznymi kopiami - sprzedać? Schować do piwnicy? Upchnąć w pudłach? Bo co jak mi dysk z kopiami padnie? Ech, problemy trzeciego świata Big Grin

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

16-01-2022, 22:09
Sprzedać raczej nie, bo czym to różniłoby się od gościa ściągającego z sieci i magazynującego filmy na dysku twardym ? Dla mnie niczym - poza tym, ze on nie traci kasy na odsprzedaży filmów Big Grin
Ale nie powiem - co jakiś czas świta mi w głowie pomysł aby wszystkie filmy zbackupować na dyski twarde jako dodatkowe zabezpieczenie (problemów z miejscem jako takich nie mam). Na razie odpuszczam pomysł za każdym razem jak sobie policzę ile musiałbym na coś takiego wydać, ile czasu poświęcić, itd. Może kiedyś... jak mi laser w OPPO padnie, nie będzie za bardzo alternatywy i będę go mógł wykorzystać jako odtwarzacz kopii z dysków, bo do tego się rewelacyjnie nadaje. Ale mam nadzieję, że nie będę musiał sobie tym zawracać głowy przez najbliższe 10 lat Big Grin

Odpowiedz
Online pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,801
Reputacja: 140

17-01-2022, 05:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2022, 05:25 przez pred895.)
Jak już bawić się w kopie cyfrowe dysków, to najlepiej robić to systematycznie a nie teraz kiedy moja kolekcja liczy już ponad 520 pozycji, to jestem w czarnej dupie a wasze kolekcje powyżej tysiaka to już w ogóle hardcore... Taka ciekawostka jestem w trakcie zgrywania kaset magnetofonowych na kompa ( rodzinne nagrania święta, imieniny i różne uroczystości) i wczoraj uświadomiłem sobie że słucham nagrania które ma ponad 23 lata i nadal ładzia, nie wspominając o wieży kasetowej która to wszystko w miarę dobrze ogarnia. Tak po tym przykładzie doszedłem do wniosku, że to się jeszcze przez jakiś czas spokojnie utrzyma. BTW dziwnie słucha się takich kaset na których blisko połowa członków rodziny jest już po tamtej stronie...

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

21-01-2022, 12:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2022, 12:43 przez misfit.)
Coś tam jeszcze wpadło w styczniu:

[Obrazek: P33Vwu5.jpg][Obrazek: igOXr3n.jpg][Obrazek: Wlywd2C.jpg][Obrazek: LzlwDKJ.jpg]

Trylogia Ruroni Kenshin z Francji - wysoki bitrate obrazu + możliwość wyłączenia francuskich napisów, czego chcieć więcej ? Wink

Cure kupiony z polecenia i jest to zarazem mój pierwszy film z twórczości Kiyoshi Kurosawy - jutro seansik i jestem względnie spokojny, że przypasuje. W środku ostała się też książeczka.

Nikt nic nie mówi, a w ostatnich miesiącach obrodziło jeśli chodzi o filmografię Mike'a Leigh, która co by nie mówić na BD była mocno zaniedbana.
Dotychczas miałem High Hopes oraz Life is Sweet, a w ostatnim BF miałem dokupić Secrets & Lies od Criteriona, ale cieszę się, że tego nie zrobiłem, bo u Niemców wyszedł pakiecik z 5 filmami jw. w cenie dwóch promocyjnych Criterionów.

W tymże pakiecie znajdują się: Another Year, Mr. Turner, Secrets & Lies (ten sam master co u Criteriona) oraz po raz pierwszy na BD - All or Nothing oraz Vera Drake. Jeśli chodzi o te dwa ostatnie filmy to doczekały się one również osobnych wydań w UK (identyczne płyty co u Niemców). Obraz w All or Nothing prezentuje się całkiem spoko, ale Vera Drake już nie bardzo i zdecydowanie wygląda mi to na jakiś starszy transfer - nieostry obraz, tu i ówdzie widoczne przepalenia i brudy taśmy filmowej + dziwnie wyglądające ziarno, tak jakby mocno zmrożone. Więc ode mnie za obraz All or Nothing dostaje 7/10, Vera Drake 4/10, a Secrets & Lies 8/10.

Dokupiłem też Naked, który dotychczas był dostępny tylko w USA od Criteriona i zdecydowanie widać po szczegółowości obrazu i wyglądzie ziarna, że wydanie od BFI to nowiutki remaster ze skanu 4K - za obraz daję 9/10, odejmując pół punkcika za dobrą, ale nie idealną kompresję obrazu. Tutaj możecie zerknąć na screeny porównawcze do Criteriona - w ruchu zapewne różnica jest większa na korzyść BFI.
BTW od kiedy BFI przeszło na pudełka Scanavo ? Smile

W ostatnich miesiącach z Mike'a pojawił się jeszcze Bleak Moments (BFI), a za dwa tygodnie swoją premierę będzie mieć Career Girls (4dvd) - ponoć też nowiutki remaster ze skanu 4K. Oba też prędzej czy później trafią na moją półkę.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

21-01-2022, 13:11
(21-01-2022, 12:39)misfit napisał(a):  BTW od kiedy BFI przeszło na pudełka Scanavo ?

Już dawno o tym pisałem - ze dwa lata będzie.

Nie wiedziałem o tym boksie Leigh, trzeba się będzie zainteresować.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,826
Reputacja: 84

21-01-2022, 15:54
Jak ktoś chce mieć wszystkie filmy, to kupi ten pakiet. Ja nie muszę mieć wszystkich, tylko wybrane to kupiłem Secrets & Lies od Criteriona. A te Career Girls to wychodzą za 2 tygodnie na blu-ray w UK, nie wiem co to za wersja z 4 dvd.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

21-01-2022, 16:39
To fajnie, ja akurat chciałem wszystkie starsze Leighy, ale większość z nich nie była dostępna na BD. Dopiero ostatnio to się zmieniło. I gdybym wcześniej kupił Secrets & Lies to teraz miałbym dwa wydania tego filmu i 12 funtów mniej w kieszeni Smile
Nawet gdyby ktoś chciał np. tylko Vera Drake i All or Nothing to i tak korzystniej cenowo wychodzi ten niemiecki 5 filmowy pakiet niż osobne wydania z UK - £30 vs 32 EUR.

(21-01-2022, 15:54)piti198 napisał(a):  A te Career Girls to wychodzą za 2 tygodnie na blu-ray w UK, nie wiem co to za wersja z 4 dvd.

Nie wiem, zapytaj się blu-ray.com dlaczego oni podają dystrybutora "4dvd", a Amazon "Film 4". Zdaje się to wsio ryba i wszystko to należy do Channel Four Television Corporation.

Odpowiedz
Strony (96): « Wstecz 1 ... 53 54 55 56 57 ... 96 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku