Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (73): « Wstecz 1 ... 69 70 71 72 73 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 635
Reputacja: 32

31-01-2023, 16:38
(31-01-2023, 11:30)misfit napisał(a):  Pulp Fiction z Włoch. Kapitalny obrazek, jeśli jednak zależy Wam na materiałach dodatkowych to lepiej brać edycję z UK/USA. We włoskim wydaniu dołączona płyta BD to golas (nowa płyta od Paramount, ale transfer ten sam co w edycjach z 2011 roku), a na UHD są tylko:
- "Not the Usual Mindless Boring Getting to Know You Chit Chat" documentary (43:01)
- "Here Are Some Facts on the Fiction" featurette (20:37)
- Trivia Track
Dzięki za info o dodatkach, teraz się będę zastanawiał skąd brać. Podoba mi się ta okładka i wolałbym mieć bez oznaczeń wiekowych. Na szczęście niedawno oglądałem BD, więc mam czas do namysłu, może jakaś promocja pomoże w wyborze  Tongue

♥ J. S. BACH: 989 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 5,993
Reputacja: 433

31-01-2023, 17:45
Ewentualnie może gdzieś dostaniesz BD ze wszystkimi dodatkami za grosze i sobie podmienisz płytę. Płyta UHD jest wszędzie ta sama. Mi się udało wykorzystać kodzik -10 EUR za zakupik poprzez aplikację mobilną (aż się zdziwiłem, że ponownie zadziałał).

Aha, zapomniałem jeszcze wspomnieć, że w Czarownicy od Second Sight poprawili jedną klatkę z felerem (znaczek 003J):

[Obrazek: MEIGAIQ_t.png] [Obrazek: MEIGAIR_t.png]

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Użytkownik
Liczba postów: 236
Reputacja: 11

31-01-2023, 18:07
Mam wrażenie, że dodatki do PF na BR są te same co w wydaniu z 2011 - więc o podmiankę nie powinno być trudno.
Bardzo fajny zakup, też przymierzam się do The Witch

Odpowiedz
Offline Fitzer
Użytkownik
Liczba postów: 111
Reputacja: 7

31-01-2023, 23:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2023, 23:07 przez Fitzer.)
(31-01-2023, 14:40)Mierzwiak napisał(a):  Dlaczego miałoby być więcej ziarna skoro PF kręcono na taśmie której charakterystyka brzmi "...daylight-balanced color negative camera film with micro-fine grain, very high sharpness, and high resolvingpower."
Nie miałem pojęcia na jakiej taśmie nakręcono ten film, mówię jedynie o moich odczuciach. Oglądając, miałem poczucie, że obraz byłby jeszcze lepszy gdyby ziarno było bardziej zauważalne, tylko tyle.

Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

16-02-2023, 12:38
Luty:

[Obrazek: XW9gB2v.jpg][Obrazek: FuOo13W.jpg][Obrazek: KXF7Z4N.jpg][Obrazek: G2c7MtK.jpg]

The Last Emperor dzisiaj przyszedł, więc za dużo jeszcze o nim nie wiem, ale wrzuciłem na chwilę płytę do odtwarzacza i bardzo podoba mi się to co widzę. Na pierwszy rzut oka UHD wygląda mi na olbrzymią poprawę obrazu pod każdym względem w stosunku do wszystkich dotychczasowych edycji BD + oczywiście jest OAR ~2.35:1, a nie jakieś dziwactwa 2.00:1. W pudełku znajduje się także płyta Blu-ray z wersją rozszerzoną filmu (219 min.) i tutaj mamy do czynienia z tym samym transferem, który był użyty w japońskiej edycji BD (jeśli komuś niewiele to mówi to caps-a-holic służy pomocą).
Standardowo opakowanie w twardym slipcase, a w środku amaray, booklet, plakat i osiem pocztówek.

Zawartość książeczki The Last Emperor i co nieco o transferze:
[Obrazek: 1R1PTtcm.jpg] [Obrazek: 6uE2Pjvm.jpg]

Nope - HDR dość subtelny, ale za to mamy natywne 4K. Oglądając film kilka tygodni temu nie wiedziałem jeszcze, że będzie on na faktach Wink Big Grin

Z prawej jest Seks, kłamstwa i kasety wideo - upgrade z BD. Bardzo ładny, filmowy transfer - polecam. Różnie to bywa z kompresją obrazu od Francuzów, ale tym razem nie zauważyłem w trakcie seansu aby były jakieś problemy w tym względzie. Tego samego nie mogę napisać o dołączonej płycie BD, która również jest na bazie nowego remastera 4K - jeśli po screenach na capsie myślicie, że Criterion ma słabą komprechę to tutaj mamy do czynienia z czymś tak z 5 razy gorszym, ze znacząco "pozjadaną" strukturą ziarna + masakrą w ciemnych partiach obrazu.

Zestaw 7 filmów Lukasa Moodyssona to zarazem jedno z fajniejszych wydań od Arrow w moim posiadaniu. Sześć digipacków + dwie książki, w tym jedna 200 stronicowa w twardej oprawie. Nie będę Was atakował tysiącem zdjęć gdy Arrow przygotowało krótki, acz bardzo treściwy unboxing:

Dorzucę tylko zdjęcie z informacją o transferach:
[Obrazek: dbhMTRCm.jpg]

Od siebie dodam, że całkiem dobrze prezentują się Lilya-4-Ever, Fucking Amal i Together, aczkolwiek nie spodziewajcie się nie wiadomo czego, bo w przypadku tych dwóch pierwszych pozycji mamy do czynienia z filmami kręconymi w 16mm. W każdym razie poprawa obrazu względem DVD jest gigantyczna.
Całkiem ok wyglądają Mammoth i We Are the Best, natomiast w przypadku A Hole In My Heart i Container widać, że są to już leciwe, wątpliwej jakości transfery.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 859
Reputacja: 30

16-02-2023, 14:55
Ech wyprzedziłeś mnie. Chciałem ten box kupić Smile Tylko dla Lilyi i Fucking to tzw must have dla mnie. Powiedz mi skąd i za ile? Arrow? Jeżeli tak to czy jakieś dodatkowe opłaty, bo ni wiem czy nie zamówić sobie na adres brytyjski? Jak zabezpieczone?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

16-02-2023, 16:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2023, 16:16 przez misfit.)
Kupowałem z Amazona UK -> https://www.amazon.co.uk/The-Lukas-Moodysson-Collection-Blu-ray/dp/B08R5HV763

-£5 za doładowanie konta, czyli wyszło £50. Wysłali w standardowym pudełku kartonowym, nie za dużym i przy okazji ktoś jeszcze pomyślał o tym żeby luzy pozabezpieczać. Przyszło w stanie idealnym (kurier PP - nic nie trzeba było dopłacać).

M.in. Lilya i Amal są też u Skandynawów w indywidualnych edycjach BD, ale radzę nie oszczędzać, bo ponoć jest w nich masakryczny DNR na podobnym poziomie co poniższy zwiastun z YT.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 635
Reputacja: 32

16-02-2023, 23:49
Nie mogę sobie przypomnieć, czy widziałem jakiś film Lukasa Moodyssona, muszę to sprawdzić, poczytać, pooglądać zwiastuny itd.

(16-02-2023, 12:38)misfit napisał(a):  Oglądając film kilka tygodni temu nie wiedziałem jeszcze, że będzie on na faktach Wink Big Grin

Poczekam na wersję rozszerzoną, gdzie pokażą jak to coś wylazło z gleby (Turcja)  Wink

♥ J. S. BACH: 989 CD ♥
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

17-02-2023, 12:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2023, 12:12 przez misfit.)
Lilya-4-Ever mogłeś widzieć, bo swego czasu było o nim dość głośno. Z drugiej strony gdybyś widział to raczej nie zapomniałbyś tego faktu - mocny, zapadający w pamięci film.
Był też serial Gösta na HBO od tego Pana, który mnie tak wciągnął, że w jeden dzień (a właściwie noc) go obejrzałem. Właśnie widzę, że chyba już go nie ma... dlatego właśnie streaming zawsze będzie dla mnie zdecydowanie gorszą opcją, nawet jeśli kiedyś dorówna/przegoni BD/UHD pod względem jakości obrazu i dźwięku.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 3,286
Reputacja: 78

17-02-2023, 13:29
Lilja to dla mnie film "na raz", choć dobry. Mamut jest trochę o niczym, taki bardzo festiwalowy. Jedynie Amal ma dla mnie autentyczną wartość, a o pozostałych słyszałem różne opinie. Ale box ładny.

Odpowiedz
Strony (73): « Wstecz 1 ... 69 70 71 72 73 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku