Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Mission Impossible (Seria)

Strony (15): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 ... 15 Dalej »

Opcje tematu
Mission Impossible (Seria)
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

25-06-2021, 13:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2021, 13:49 przez Gieferg.)
Wpadłeś od święta, żeby prawić kazania?
Zajrzyj lepiej do tematu o poprawianiu filmów i odnieś się do komentarzy odnośnie tego co pisałeś.

Cytat:? Ok, ale nie umiecie normalnie napisać
Było napisane normalnie i nie dotarło. Koleś nie czyta ze zrozumieniem i to jest niestety fakt.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline lovelybones
Użytkownik
Liczba postów: 247
Reputacja: 3

25-06-2021, 14:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2021, 14:48 przez lovelybones.)
(25-06-2021, 09:27)Mierzwiak napisał(a):  Polskie (AVC) i brytyjskie (MPEG-2) wydania mają tę samą kolorystykę i kadrowanie, a co za tym idzie można użyć screenów z wydania brytyjskiego dla stwierdzenia czy nowa płytka od Filmostrady to remaster 4K czy nie.

Prościej ująć się tego nie da. Ani bitrate obrazu, ani tym bardziej dźwięk nie mają z tym nic wspólnego. Zniknij łaskawie z tego tematu (i przy okazji z forum) bo póki co nic co napisałeś nie ma związku z tym czego tyczy się rozmowa, no chyba że chcesz udowodnić że nie mam racji i wkleisz zestawienie screenów z wydania UK i PL udowadniając że oba posiadają różną kolorystykę. Be my guest.

Dalej nie rozumiesz o czym piszę. Po chińsku mam do ciebie pisać? Polskie i brytyjskie wydania są inne. Czego nie rozumiesz? Po co dajesz porównanie z innego wydania?
Kończąc temat, w którym miejscu napisałem że wydanie Filmostrady może być nowym remasterem? Sam sobie coś odpowiadasz, zmyślasz, żeby później obrażać? Uczepiłeś się tej kolorystyki jak rzep psiego ogona, a ja nawet o niej nie wspomniałem.

(25-06-2021, 13:49)Gieferg napisał(a):  Było napisane normalnie i nie dotarło. Koleś nie czyta ze zrozumieniem i to jest niestety fakt
Kolejny nierozumny. Poproś jakiegoś lektora, może jak ci przeczyta to zrozumiesz.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

25-06-2021, 15:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2021, 15:26 przez Gieferg.)
A ten dalej nie zajarzył

[Obrazek: 1f2e5732-a583-49f2-9dc7-740cad6f3f75_text.gif]

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

25-06-2021, 15:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2021, 15:45 przez Mierzwiak.)
(25-06-2021, 14:46)lovelybones napisał(a):  Po chińsku mam do ciebie pisać?
是.

Cytat:Polskie i brytyjskie wydania są inne.
Tak, mają inny kodek i bitrate ale TO SAMO KADROWANIE I KOLORYSTYKĘ dzięki czemu jeśli nowa płytka od Filmostrady - o co pytał Juby - oparta jest na remasterze 4K, to KaMario który ją nabył może poznać to porównując ją ze screenami z wydania brytyjskiego. Jeśli film wygląda tak samo jak w wydaniu z UK, to znaczy że Filmostrada wydała stary transfer. (Który raz to piszę? Piąty?)

Cytat:Czego nie rozumiesz?
Ja wszystko rozumiem, to ty zadałeś mi w tym temacie już kilkanaście pytań i coś mi mówi że to nie koniec.

Cytat:Po co dajesz porównanie z innego wydania?
Po to żeby KaMario zobaczył sobie jak wygląda stary transfer a jak remaster, i na tej podstawie stwierdził która wersja jest w nowym wydaniu od Filmostrady które kupił a co próbował stwierdzić w swoim poście.

Cytat:Kończąc temat, w którym miejscu napisałem że wydanie Filmostrady może być nowym remasterem?
W żadnym.

Pytał o to Juby, odpisał mu KaMario, a ja dałem mu wskazówkę jak może się ostatecznie upewnić. Wszystko było OK dopóki nie odezwałeś się niepytany i nie przyczepiłeś do tego co napisałem, nie proponując przy tym żadnego alternatywnego rozwiązania / argumentu / sensownej wypowiedzi.

Cytat:Sam sobie coś odpowiadasz
Póki co odpowiadam tylko osobie która już trzykrotnie spytała mnie po co wkleiłem porównanie screenów ze starego wydania brytyjskiego i remastera z USA i mimo dostania odpowiedzi (wielokrotnie) dalej tego nie rozumie.

Cytat:zmyślasz
Jedyne zmyślone rzeczy w tym temacie pochodzą od ciebie i dotyczą tego, że polskie wydanie M:I w AVC nie ma takiej samej kolorystyki jak wydanie z UK w MPEG-2 (gdzie screeny na dowód?) oraz tego, że urodziła mnie maciora.

Cytat:żeby później obrażać?
https://forum.filmozercy.com/watek-mission-impossible-seria?pid=82182#pid82182
Smile

Cytat:Uczepiłeś się tej kolorystyki jak rzep psiego ogona, a ja nawet o niej nie wspomniałem.
Bo nie wspomniałeś, ja wspomniałem w swoim oryginalnym poście...
https://forum.filmozercy.com/watek-mission-impossible-seria?pid=82172#pid82172
...a że już drugi dzień nie rozumiesz o co w nim chodziło i ciągle o to pytasz, nie mam wyjścia i muszę tłumaczyć.

Więc kto tu się czego uczepił?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline lovelybones
Użytkownik

25-06-2021, 16:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2021, 16:07 przez lovelybones.)
Użycie chociażby jednego nowego parametru oznacza nowy transfer. Jak można mówić, że inny kodek i bitrate nie mają nic do transferu? Wierzysz małpeczko w to co piszesz? Spróbuj zmienić film w AVC na HEVC bez nowego transferu. Masz na to magiczną różdżkę? Zapytaj się drugiej małpeczki, Gieferg pewnie ma. Jesteś w stanie zrozumieć, że wydanie MI polskie i brytyjskie to są całkowicie inne wydania? Czego małpko nie rozumiesz? Po co dajesz porównanie wydania z innym transferem? Tak cię małpko zabolało, bo zwróciłem ci uwagę, że nie potrafisz nic porządnie zrobić? Oj, jak mi przykro Smile Zniknij z tego forum, wszystkim zrobisz przysługę, bo pewnie z 80% ludzi na tym forum już obraziłeś.

(25-06-2021, 15:36)Mierzwiak napisał(a):  Jedyne zmyślone rzeczy w tym temacie pochodzą od ciebie i dotyczą tego, że polskie wydanie M:I w AVC nie ma takiej samej kolorystyki jak wydanie z UK w MPEG-2
Poproszę małpko o cytat. Niezłe masz urojenia. Gieferg bierze to samo?

(25-06-2021, 15:26)Gieferg napisał(a):  A ten dalej nie zajarzył
Ty to już lepiej nic nie pisz bo kompromitujesz się jeszcze bardziej popierając kogoś z urojeniami.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

25-06-2021, 16:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2021, 16:23 przez Gieferg.)
Jakiś randomowy przygłup sypie obelgami z rękawa i jeszcze będzie mówił ludziom, kto powinien zniknąć z forum. Nice.

<lista ignorowanych>

Odpowiedz
Offline lovelybones
Użytkownik

25-06-2021, 16:25
Zabolało idioto? Następnym razem nie mieszaj się w nie swoje sprawy jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i próbujesz bronić człowieka z jakimiś chorymi urojeniami. Nie pisz do mnie miłośniku lektorów i filmów pirackich.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

25-06-2021, 16:38
Moderacja?

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

25-06-2021, 17:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2021, 17:21 przez Mierzwiak.)
(25-06-2021, 16:00)lovelybones napisał(a):  Użycie chociażby jednego nowego parametru oznacza nowy transfer.
Jeśli czytasz recenzje to powinieneś wiedzieć w jakim kontekście używa się tego słowa i że nie zawsze ma ono tylko to jedno znaczenie. Ja użyłem tego, które odnosi się do źródła na którym oparte jest wydanie, a to w przypadku M:I jest takie samo dla wydań z UK i PL.

Powtarzam: co za różnica jaki jest kodek i bitrate skoro POD WZGLĘDEM KOLORYSTYKI oba wydania są identyczne? Rozmowa nie dotyczyła zastosowanych kodeków (choć KaMario słusznie wspomniał, że stare polskie wydanie miało AVC) tylko tego jak odróżnić czy nowe wydanie od Filmostrady zawiera stary, czy odrestaurowany obraz.

Cytat:Jak można mówić, że inny kodek i bitrate nie mają nic do transferu?
Mają bardzo dużo, ale nie w tym konkretnym przypadku gdy a) źródłem jest ten sam studyjny master filmu (a przynajmniej jego cydrowa wersja opracowana na potrzeby DVD / Blu-ray; pierwsze Mission pochodzi z czasów sprzed DI) b) oba wydania mają taką samą kolorystykę i tylko ją rozpatrujemy, a nie również pozostałe parametry obrazu.

Cytat:Jesteś w stanie zrozumieć, że wydanie MI polskie i brytyjskie to są całkowicie inne wydania?
A ty jesteś w stanie zrozumieć że mimo innego kodeka pod względem kolorystyki są TAKIE SAME?

Wciąż czekam aż wkleisz screeny i ostatecznie udowodnisz mi że się mylę. Jeśli wydanie PL wygląda KOLORYSTYCZNIE inaczej niż UK i przez to KaMario nie mógłby za pomocą zestawienia screenów które wkleiłem poznać co jest na płycie wydanej przez Filmostradę, to bardzo chętnie przyznam się do błędu.

Cytat:Po co dajesz porównanie wydania z innym transferem?
Po co po raz czwarty pytasz o coś co już zostało ci wytłumaczone?

Cytat:Poproszę małpko o cytat.
Proszę bardzo, twoje odpowiedzi na moje powtarzane wielokrotnie stwierdzenie że wydania UK i PL mają taką samą kolorystykę:
(25-06-2021, 08:54)lovelybones napisał(a):  My mamy inne wydanie BD niż UK.
(25-06-2021, 14:46)lovelybones napisał(a):  Polskie i brytyjskie wydania są inne. Czego nie rozumiesz? Po co dajesz porównanie z innego wydania?
I najświeższe z tego samego posta, już raz wyżej wklejone, mój faworyt:
(25-06-2021, 16:00)lovelybones napisał(a):  Jesteś w stanie zrozumieć, że wydanie MI polskie i brytyjskie to są całkowicie inne wydania?
Całkowicie inne. Czyli kolorystyką też się różnią.

Screeny poproszę, w przeciwnym razie nawet nie próbuj odpisywać.

---

No proszę, okazało się że screenshotcomparison przyszło z pomocą:

https://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=14720

Różnica w kolorach między MPEG-2 i AVC? Żadna.

Dziękuję, do widzenia.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline engajner
Użytkownik
Liczba postów: 139
Reputacja: 5

25-06-2021, 17:30
Release the Kraken Smile

Odpowiedz
Strony (15): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 ... 15 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku