24-11-2020, 18:12
(24-11-2020, 17:06)pred895 napisał(a): ZaówarzyłemŻebyś tak jeszcze babole w swojej ortografii wychwytywał tak łatwo jak te na płytach

Najgorzej wydane filmy
|
24-11-2020, 18:12
(24-11-2020, 17:06)pred895 napisał(a): ZaówarzyłemŻebyś tak jeszcze babole w swojej ortografii wychwytywał tak łatwo jak te na płytach ![]()
Jestem w trakcie seansu trójki i jak na razie żadnych drgań obrazu nie stwierdzono, tak więc można spać spokojnie. Wracając do dwójki to dziś jeszcze sprawdziłem dir cuta na DVD i drgania obrazu również na nin występują. Tak więc kwestia tego czy film od samego początku taki byl, czy da się jeszcze coś z tym zrobić przy remasterze do 4k.
Zasięgnąłem języka ---> http://www.michaeldvd.com.au/Articles/VideoArtefacts/VideoArtefactsTelecineWobble.html Czyli teoretycznie mogą to naprawić jeśli zeskanują ponownie.
24-11-2020, 20:46
I wszystko jasne, tak więc czekamy na prawidłowego remastera dwójki.
X-Men: First Class (UHD) - na razie przeskoczyłem tylko scenami ale nie widziałem jeszcze na żadnej płycie UHD (ani nawet BD) tak żenującej kompresji. Co prawda kontraścik w HDR wygląda bardzo ładnie, a z odległości w której oglądam tego nie widać, ale - co zawsze sprawdzam - jak zobaczyłem w scenie którą akurat sprawdzałem bitrate poniżej 8 Mbps to podszedłem bliżej TV i... ała.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |