Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Niewydane filmy na DVD w Polsce

Strony (10): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 10 Dalej »

Opcje tematu
Niewydane filmy na DVD w Polsce
Offline LetMeOut
Nowy użytkownik
Liczba postów: 16
Reputacja: 1

12-05-2015, 19:26
Tak myślałem, że kilka, kilkanaście nawet pozycji było dostępnych. Cóż, następnym razem muszę to bardziej weryfikować i jednocześnie dziękuję za korektę. No to po kolei Smile
- o "Glengarry Glen Ross" i "Śmierci Komiwojażera" już wspominałem. Posiadam nawet egzemplarz tego pierwszego wraz z kilkoma odcinkami "Łowców Skarbów". Oczywiście nie jest to wydanie o jakim marzyłem, dlatego żałuję że nie pojawiła się chociaż podobna edycja jubileuszowa: [Obrazek: $_57.JPG]
- "Madadayo" szukałem jako pojedynczy egzemplarz, nie przyszło mi do głowy żeby poszukać w box-ie.
- nie miałem pojęcia również o "Blasku", ale rzeczywiście mój błąd, że nie poszperałem bardziej. W "Kinie Domowym" - 2002 rok, późniejszych wznowień brak.
- ciekawa sprawa z "Nad Złotym Stawem" - owszem, okładka jest mi znana, ale nie udało mi się trafić na takie polskie wydanie. Obstawiam, że ostatnio na rynku dostępny był ok. 2003-05 roku za sprawą nieistniejącego już rodzimego oddziału dystrybucyjnego Universalu.
- "Pokój z Widokiem" wydał na VHS BestFilm, sam posiadam kopię. Szkoda, że ten dystrybutor nie zajął się edycją DVD, więc pozostaje jedynie "przytulić" mocno średniej jakości dodatek do czasopisma...
- "Amerykańskie Graffiti" chyba jeszcze z czasów, gdy dystrybucją filmów Universalu i Columbii zajmowało się Warner Home Video. Czyli jakieś +/- 10-15 lat temu.
- "Wzgórze Królików" w snapperze owszem widziałem. Jednak tylko w wypożyczalniach i w dodatku bez polskiej wersji językowej.

To tyle. Jeśli coś więcej się wyjaśni również się do tego odniosę Wink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

12-05-2015, 21:59
Wzgórze królików widuje czasem na allegro, ma napisy. Wydanie miedzynarodowe na europe poza brytanią
sprawdzaj na dvdcompare:
http://www.dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=2868

Amerykańskei grafiti, tak jeszcze wydanie Warnera. Wydanie międzynarodowe więc łatwo dostępne

Nad złotym stawem, pewnie kiedyś był w naszych sklepach ale to równiez wydanie międzynarodowe, można poszukać na amazonie
http://www.dvdmania.pl/main/main.php?id=DVF&f=w23uas21i21&kat=02&gr=a&idf=6188&idgat=

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Niedostępny mk1976
Użytkownik
Liczba postów: 204
Reputacja: 7

12-05-2015, 22:59
(12-05-2015, 21:59)matwiko napisał(a):  Nad złotym stawem, pewnie kiedyś był w naszych sklepach ale to równiez wydanie międzynarodowe, można poszukać na amazonie
http://www.dvdmania.pl/main/main.php?id=DVF&f=w23uas21i21&kat=02&gr=a&idf=6188&idgat=
http://www.amazon.de/Am-Goldenen-See-Henry-Fonda/dp/B0006SJWW8/ref=sr_1_1?s=dvd&ie=UTF8&qid=1431467653&sr=1-1&keywords=am+goldenen+see

Filmweb
Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

13-05-2015, 14:30
(12-05-2015, 19:26)LetMeOut napisał(a):  - "Amerykańskie Graffiti" chyba jeszcze z czasów, gdy dystrybucją filmów Universalu i Columbii zajmowało się Warner Home Video. Czyli jakieś +/- 10-15 lat temu.

To Columbia oraz Universal było kiedyś wydawane przez Warnera!? Nie no, pierwsze słyszę! ;-)

Odpowiedz
Niedostępny mk1976
Użytkownik
Liczba postów: 204
Reputacja: 7

13-05-2015, 15:14
Nie wydawane tylko dystrybuowane :-). Zawsze można się zaopatrzyć w angielskie wydanie (napisy pl).

Filmweb
Odpowiedz
Offline LetMeOut
Nowy użytkownik

13-05-2015, 16:47
Naturalnie, że można zakupić edycję międzynarodową. Jeśli tylko zaopatrzona jest w polską wersję językową, to jedynym (malutkim) problemem pozostaje okładka, ale to już kwestia przyzwyczajeń/gustów/estetyki Wink

Odpowiedz
Offline kew97
Miłośnik kina
Liczba postów: 254
Reputacja: 37

13-05-2015, 16:57
Podczas układania listy czego jeszcze brakuje mi w kolekcji, znalazłem kilka tytułów nie wydanych z polską wersją językową:

- Wczesne filmy Davida Cronenberga ("Stereo", "Zbrodnie przyszłości", "Dreszcze", "Wściekłość", "Potomstwo", "Fast Company")
- "Człowiek, którego nie było" braci Coen
- Wczesne filmy Michaela Haneke ("Siódmy kontynent", "Benny's Video", "71 fragmentów", "Zamek") i późniejszy "Czas wilka"
- Wczesne filmy Pedro Almodovara ("Rżnij mnie, rżnij mnie, rżnij mnie Tim!", "Pepi, Luci, Bom i inne dziewczyny z dzielnicy", "Labirynt namiętności") i późniejsze "Wysokie obcasy"
- Wczesne filmy Toma Tykwera ("Zabójcza Maria", "Sen zimowy")
- "A Fistful of Fingers" Edgara Wrighta
- "Śledząc" Christophera Nolana
- "Modelki", "Upały", "Import/Export" Ulricha Seidla
- "We mgle" Siergieja Łoźnicy

Na razie to wszystko. Jak jeszcze coś sobie przypomnę to dopiszę. Smile

Odpowiedz
Offline matwiko

13-05-2015, 19:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2015, 19:53 przez matwiko.)
(13-05-2015, 16:47)LetMeOut napisał(a):  Naturalnie, że można zakupić edycję międzynarodową. Jeśli tylko zaopatrzona jest w polską wersję językową, to jedynym (malutkim) problemem pozostaje okładka, ale to już kwestia przyzwyczajeń/gustów/estetyki Wink

Też wole polowć na polską wersje okłądki mimo że to ta sama płyta w środku a na amazonie jest dostępne bez problemu. Jakoś miło mieć po prostu rodzimą okłądkę Wink

No proszę, są jeszcze setki dobrych i wartych obejrzenia i posiadania filmów nie przetłumaczonych nasz język.

To co z tą petycją panowie? Wink
moja 10 nie zmieniła się
1. Kobieta z wydm
2. Osławiona
3. Złodzieje rowerów
4. Słowo
5. Noc myśliwego
6. 400 batów
7. Kabaret
8. Amarcord
9. Zwierciadło
10. Nakarmić kruki

Odpowiedz
Offline LetMeOut
Nowy użytkownik

15-05-2015, 19:37
Cytat:moja 10 nie zmieniła się
1. Kobieta z wydm
2. Osławiona
3. Złodzieje rowerów
4. Słowo
5. Noc myśliwego
6. 400 batów
7. Kabaret
8. Amarcord
9. Zwierciadło
10. Nakarmić kruki

Pod tą listą podpisuję się oczywiście obiema rękami Wink To skandal, że ta dziesiątka jest w Polsce kompletnie nieosiągalna (a nawet w przypadku wydań zagranicznych brak polskiej wersji językowej...). Dorzuciłbym jeszcze wczesny film Emira Kusturicy "Czy pamiętasz Doly Bell?" i "Cud w Mediolanie" Vittorio De Sici - nie widziałem ich na poprzednich listach.

Odpowiedz
Offline matwiko

06-06-2015, 21:00
Wspominany wcześniej Pokój z Widokiem nie dość że wyszedł tylko w gazetówce to jak spędziłem ostatnio ma nieanamorficzny obraz!

Dopisane do listy. W temacie z obrazem nianamorficznym doszło też kilka tytułów,
http://forum.filmozercy.com/watek-obraz-nieanamorficzny

Odpowiedz
Strony (10): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 10 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku