Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › O stronie i forum
1 2 Dalej »

Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze

Strony (51): « Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 ... 51 Dalej »

Opcje tematu
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

06-10-2016, 13:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2016, 13:05 przez Mateusz.)
(06-10-2016, 08:33)Sokal napisał(a):  Się rozpisaliście Smile
1. Mateusz, moim zdaniem strona jest super, tak długo jak daje mi możliwość wyboru do której sekcji zaglądam (komiks, dvd, blu-ray, promocje, recenzje). I nie chodzi mi o stronę główną, tylko o podsekcje. A podsekcje przecież są i to jest super. Ewentualnie można pomyśleć o zapisaniu osobistych preferencji tak, żeby nawet na głównej tematy nas nieinteresujące nie pojawiały się. Nie wiem skąd to larum i narzekanie. Jest kategoria "najnowsze", gdzie trafia wszystko. Jak komuś się to wydaje chaotyczne i zaczyna go przytłaczać, niech wejdzie do sekcji, która go interesuje. Proste.

Cieszę się, że ktoś zauważył ten podział na kategorie, bo jak na razie odnosiłem wrażenie, że tylko ja go dostrzegam. Pomyślimy jeszcze nad osobistymi ustawieniami albo zmianą wyglądu, żeby podział był jeszcze wyraźniejszy.

(06-10-2016, 09:39)Kirek napisał(a):  Mam podobnie i bardzo bym się ucieszył gdyby nacisk został położony na rozwój Filmoskopu. Możliwe, że dla niektórych będzie to dublowanie informacji, które znajdują na blu-ray.com czy innych stronach ale moim zdaniem to jest właśnie ten element, który może być unikatowy i zgromadzić sporą społeczność.

Mamy w planach rozwój Filmoskopu, ale na razie będziemy jeszcze dopieszczać główną stronę. Na pewno dodamy możliwość chowania panelu FS na głównej i ustawienia filtrów, o których już wspominałem.

Skoro jest zapotrzebowanie na informacje o soundtrackach, to je wprowadzimy. Pomoc w tym aspekcie na pewno się przyda, bo ten temat akurat mnie zupełnie nie interesuje.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

06-10-2016, 13:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2016, 13:07 przez Gieferg.)
Pisałem kiedyś recenzje, choć to było przeszło dekadę temu i nie wiem, co bym dzisiaj o nich sam powiedział

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

06-10-2016, 13:01
Witamy redaktora od działu OST Wink - czyli jestem na TAK a decyzja czy będzie oczywiście należy do Mateusza

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

06-10-2016, 13:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2016, 13:09 przez Mister Tadeo.)
To już 5 osób (Gieferg, misfit, wolfman, Kirek i ja). Myślę, że jeszcze ze 2 osoby z tego forum będą zainteresowane (bo same czasami prezentowały w swoich kolekcjach płyty). Wtedy byłoby 7. Dla takiego grona warto rozważyć ten pomysł. Teraz trzeba poczekać na odzew od administratorów strony.
Nie trzeba od razu zamieszczać recenzji soundtracków - na początek informacje o promocjach w zupełności by wystarczyły. Później można rozbudować dział np o nowości z rynku i recki właśnie.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

06-10-2016, 13:10
(06-10-2016, 12:59)Gieferg napisał(a):  Nie narzekam.

To słonik na ucho nadepnął, albo masz magiczne pierdziawki w tv, ja po 20 sekundach przełączam.

W soundtrackach mogę pomóc, zwłaszcza do gier Smile, o ile takie też będą zamieszczane.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

06-10-2016, 13:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2016, 13:52 przez Mefisto.)
(06-10-2016, 13:00)Mateusz napisał(a):  Skoro jest zapotrzebowanie na informacje o soundtrackach, to je wprowadzimy. Pomoc w tym aspekcie na pewno się przyda, bo ten temat akurat mnie zupełnie nie interesuje.

Wow, nie ukrywam, że nie będzie to łatwe zadanie dla was, ale powodzenia. Na pewno będziecie musieli uwzględnić bezpośrednie strony wydawców w tej kwestii:

LaLa
Intrada
Varese
Quartet
Silva Screen
MovieScoreMedia (głównie elektronicznie i niewielki nakład)
MusicBox
Tadlow
Buysoundtrax
Kritzerland

z polskich zdecydowanie GAD Records

oraz dla hipsterów lubiących duże czarne krążki:
http://www.musiconvinyl.com/

To obecnie najwięksi i w sumie główni wydawcy takich przyjemności - dla Polaka ceny oczywiście kosmiczne, no ale.
Wszystkie starsze soundtracki natomiast najlepiej kupować z drugiej ręki - czy to na allegro, ebayu, czy Amazonach. Ceny są wtedy znacznie przystępniejsze niż w Empikach czy Saturnach, gdzie gatunek ten ogranicza się z reguły do jednej półki. Aczkolwiek i tam można dostać czasem perełki - niemniej rzecz raczej nie do przeskoczenia internetowo, bo jak sam nie trafisz w realu na jakąś przecenę tudzież ostatni egzemplarz, to info najprawdopodobniej nigdzie nie znajdziesz.

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

06-10-2016, 14:03
Jeszcze jest Perseverance Records:
http://www.perseverancerecords.com/

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

06-10-2016, 17:11
(05-10-2016, 18:23)misfit napisał(a):  Stare porzekadło mówi, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
Otóż to. Filmożercy weszli w fajną niszę, ale to wciąż nisza - wcześniej było oczywistym co jest sednem strony, teraz - w ogóle. Wchodzę na główną i nie potrafię powiedzieć, o jakiej tematyce to serwis, próby przyciągnięcia jak największej publiczności to słaba "motywacja", a już zwłaszcza zasłanianie się tym przy bronieniu tego, przepraszam, kupsztala który robi na stronie za recenzję Civil War. Autor musi być dobry na rozmowach kwalifikacyjnych, bo chociaż koń jaki jest każdy widzi, ten sprzedaje nam totalne bajki które z jego tekstem nie mają nic wspólnego.

Blu-ray powoli zdycha (polecam śledzić dane sprzedaży na świecie, z roku na rok coraz gorsze), w Polsce to już w ogóle temat dla garstki ludzi, więc jeśli ktoś myśli, że żenującymi recenzjami rozpropaguje będący u nas od dekady (!) nośnik, to chyba upadł na głowę Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

06-10-2016, 17:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2016, 17:39 przez Wolfman.)
Może dopowiedz sprawę do końca , że powoli wszystko zmierza do cyfry jak gry na piecu. Wiemy to od dawna, że do tego kiedyś dojdzie. Nic nowego nie napisałeś Ale kolekcjonerstwa od tak nie zabiją. Dopóki są kolekcjonerzy , będą wychodzić, steele , figurki i pozostałe elementy będą dalej fizycznie. Jakoś w dobie cyfry na Pc, kolekcjonerki mają się dobrze, nawet od biedy wciąż dodają płyty w zestawach. Również uważasz , że na podstawie tej recenzji ludzie nie kupią tego filmu to sam na nią upadłeś. Może sam je zacznij pisać, bo jesteś z reguły zagorzałym krytykiem wszystkiego poza dźwiękiem głośników dwukanałowym z tv. Poczytamy i porównamy. Póki co autor z tego co mi wiadomo z tego nie żyje.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

06-10-2016, 17:41
(06-10-2016, 17:23)wolfman napisał(a):  Może dopowiedz sprawę do końca , że powoli wszystko zmierza do cyfry jak gry na piecu. Wiemy to od dawna, że do tego kiedyś dojdzie. Nic nowego nie napisałeś
Kiepskimi recenzjami nie rozpropagujesz 10-letniego nośnika, którego sprzedaż dodatkowo spada.

Czy sprzedaż Blu-ray spada przez streaming? Owszem, tylko że nie tego dotyczy moja wypowiedź.

(06-10-2016, 17:23)wolfman napisał(a):  Ale kolekcjonerstwa od tak nie zabiją. Dopóki są kolekcjonerzy , będą wychodzić, steele , figurki i pozostałe elementy będą dalej fizycznie.
Jak kolekcjonerstwo (kolejna nisza, również dla "starych wyżeraczy" cytując ciebie) ma się do argumentu, że strona ma teraz dotrzeć do jak największej grupy ludzi? Bo na moje oko to jedno z drugim się kłóci.

(06-10-2016, 17:23)wolfman napisał(a):  Również uważasz , że na podstawie tej recenzji ludzie nie kupią tego filmu to sam na nią upadłeś.
Nie uważam. Gdzie tak napisałem?

(06-10-2016, 17:23)wolfman napisał(a):  Może sam je zacznij pisać, bo jesteś z reguły zagorzałym krytykiem wszystkiego poza dźwiękiem głośników dwukanałowym z tv.
Nie zacznę ich pisać, ponieważ nie jest mi to dokładnie do niczego potrzebne. Po co miałbym to robić?

Byłbym również wdzięczny gdybyś przestał mylić mnie z Giefergiem, ponieważ

NIE OGLĄDAM FILMÓW Z DŹWIĘKIEM Z TV

Dotarło?

(06-10-2016, 17:23)wolfman napisał(a):  Póki co autor z tego co mi wiadomo z tego nie żyje.
To dlatego po każdym zdaniu tej "recenzji" widać, że ma na to wy******. Wszystko jasne.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (51): « Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 ... 51 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku