Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › O stronie i forum
1 2 Dalej »

Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze

Strony (51): « Wstecz 1 ... 43 44 45 46 47 ... 51 Dalej »

Opcje tematu
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,430
Reputacja: 207

13-04-2024, 07:49
(13-04-2024, 00:53)Daras napisał(a):  "Popioły" (1965). Gdy odhaczę "dźwięk", to tytuł się nie pojawia. Ale np. "Panny z wilka" (1979) owszem.
Odhaczenie dźwięku oznacza, że chcesz znaleźć wydania, które posiadają tylko polski dźwięk, bez polskich napisów.

(13-04-2024, 00:53)Daras napisał(a):  Znajdź mi na Filmoskopie np. "Halkę" (1930)... A co z "Bestią" (1917)? Jak to odszukać na Filmoskopie?
Oba wydania są filmoskopie, tylko musisz szukać w bazie wydań a nie w bazie ofert. Jeżeli jakieś wydanie nie ma podpiętej przynajmniej jednej oferty sklepowej to znajduje się tylko w tej pierwszej.

(13-04-2024, 00:53)Daras napisał(a):  Nie moja robota. Rolleyes
A czyja? Baza filmoskopu jest tworzona przez użytkowników, tutaj nie ma pracowników na etacie.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,430
Reputacja: 125

13-04-2024, 07:56
(13-04-2024, 07:48)Reacher napisał(a):  Wydaje mi się, że to użytkownicy forum dodają wydania do Filmoskopu. Jakby wszyscy tak podeszli do tematu to ch..a by w nim było.
(13-04-2024, 07:49)Kirek napisał(a):  A czyja? Baza filmoskopu jest tworzona przez użytkowników, tutaj nie ma pracowników na etacie.
Otóż to. To powinno być podkreślane na każdym kroku. Szacunek i uznanie dla tych , którzy poświęcają swój cenny czas, żeby budować zasoby Filmoskopu.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,385
Reputacja: 676

13-04-2024, 07:57
(13-04-2024, 00:53)Daras napisał(a):  Przykładowo "Popioły" (1965). Gdy odhaczę "dźwięk", to tytuł się nie pojawia. Ale np. "Panny z wilka" (1979) owszem. Nie kumam tego.

Popioły = dźwięk i napisy, więc jeśli ustawisz w filtrach aby wyszukiwał tylko filmy z dźwiękiem to chyba oczywiste, że nie znajdzie filmów tylko z napisami oraz dźwiękiem i napisami?

Panny z wilka = napisy, więc jeśli ustawisz w filtrach aby wyszukiwał tylko filmy z dźwiękiem + napisy, to chyba oczywiste, że nie znajdzie filmów tylko z dźwiękiem oraz dźwiękiem i napisami?

Jeśli chcesz aby filmoskop wyszukiwał Ci wszystkie filmy z pl wersją to musisz zaznaczyć "napisy", "dźwięk" oraz "dźwięk i napisy".

(13-04-2024, 00:53)Daras napisał(a):  Znajdź mi na Filmoskopie np. "Halkę" (1930).

Proszę bardzo. Wpisuję w filmoskopie -> Wydania hasło "Halka" i pojawia się na pierwszej pozycji.

[Obrazek: brzYY5w.png]

(13-04-2024, 00:53)Daras napisał(a):  A co z "Bestią" (1917)? Jak to odszukać na Filmoskopie?

Wpisując hasło "Bestia" otrzymujemy kilkadziesiąt pozycji. Aby sobie ułatwić wyszukiwanie, w filtrach zaznaczasz kraj pochodzenia - Polska oraz nośnik Blu-ray. Wtedy Bestia pojawia się na trzeciej pozycji.
Wyszukiwanie mogłoby być prostsze gdyby od samego początku przyjąć wymóg wpisywania roku produkcji w trakcie dodawania wydań do filmoskopu. Osobiście niemal zawsze tak robiłem, a później nie wiedzieć czemu, czasami ta informacja była usuwana.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod

13-04-2024, 08:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2024, 08:25 przez Kirek. Powód edycji: literówka )
(13-04-2024, 07:57)misfit napisał(a):  Osobiście niemal zawsze tak robiłem, a później nie wiedzieć czemu, czasami ta informacja była usuwana.
Nie tyle usuwana co przenoszona do pola 'Tytuł oryginalny', choć możliwe że na samym początku zdarzało mi się tę informację usuwać. Obecnie każde wydanie, które dodaję/edytuję posiada rok premiery.
Z pola Tytuł' była usuwana w celu zwiększenia czytelności. Na samym początku w tym polu można było znaleźć wiele różnych informacji jak '3D', 'Steelbook', 'edycja limitowana'.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,058
Reputacja: 273

13-04-2024, 12:49
Po raz kolejny mam wrażenie, że nie wszyscy umieją korzystać z filmoskopu:

https://filmozercy.com/filmoskop/
https://filmozercy.com/filmoskop/editions

Daras, szukałeś Halki w tej pierwszej wyszukiwarce, prawda?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,773
Reputacja: 80

13-04-2024, 13:58
Dzięki rozterkom Darasa, po raz kolejny zauważyłem, że "zniknęły" mi kolejne filmy z mojej kolekcji: "Bestia" i "Halka". Ciekawy jestem co wypłynie "następną razą"...

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,304

13-04-2024, 14:24
Kulcikriu napisał:
Nie wiem, jak szukałeś, ale ja znalazłem wszystkie tytuły, o ktorych piszesz w niecałą minutę

Jak szukałem? Wszedłem do Filmoskopu. Następnie kliknąłem "wydania". Wpisałem tytuły bez odhaczeń.

Kirek napisał:
Oba wydania są filmoskopie, tylko musisz szukać w bazie wydań a nie w bazie ofert. Jeżeli jakieś wydanie nie ma podpiętej przynajmniej jednej oferty sklepowej to znajduje się tylko w tej pierwszej.

Widocznie dla mnie to zbyt złożone. Jestem komputerowym analfabetą.

Misfit napisał:
Wpisując hasło "Bestia" otrzymujemy kilkadziesiąt pozycji. Aby sobie ułatwić wyszukiwanie, w filtrach zaznaczasz kraj pochodzenia - Polska oraz nośnik Blu-ray. Wtedy Bestia pojawia się na trzeciej pozycji.

Najczęściej wyszukuję wydania bez odhaczeń. Nie zawsze wiem kto wypuścił poszukiwaną płytkę itp. Zatem gdy wpisuję hasło "Bestia", to oczekiwałbym na pierwszym miejscu rzeczoną bestię, a nie np. "Bestia z głębokości 20.000 sążni". Rolleyes

Daras napisał:
(...) Oczywiście braków zauważałem więcej, ale musiałbym poświęcić sporo czasu aby wszystko ogarnąć. Nie moja robota.

Doprecyzuję. Nie jest moją robotą wyszukiwanie różnic pomiędzy stroną Porala a Filmoskopem. Nie mam na to czasu.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod

13-04-2024, 14:57
(13-04-2024, 13:58)piti198 napisał(a):  po raz kolejny zauważyłem, że "zniknęły" mi kolejne filmy z mojej kolekcji
Moderatorzy nie mają uprawnień do dodawania i usuwania użytkowników jako posiadaczy wydania.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,773
Reputacja: 80

13-04-2024, 15:58
Nie wiem kto, nie wiem co, ale jest faktem, że dodane przez mnie wydania znikają z mojej kolekcji.

Odpowiedz
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 275
Reputacja: 10

13-04-2024, 16:35
Tu może dobrze będzie jak przypomnę o istnieniu filtrów wykluczających w wyszukiwarce - wdrożone z mojej inicjatywy podobnie to tego jak działają na Allegro. Poprzedzając frazę/wyraz myślnikiem można go wyłączyć z wyszukiwania.

Odpowiedz
Strony (51): « Wstecz 1 ... 43 44 45 46 47 ... 51 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku