Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 Dalej »

Nowoczesne kina LED / Dolby itd.

Strony (2): « Wstecz 1 2
Opcje tematu
Nowoczesne kina LED / Dolby itd.
Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

25-12-2018, 11:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-12-2018, 12:12 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
Piszę w ten sposób, żeby osoby niezorientowane w tym, co oferuje Dolby Cinema, nie pomyliły tego z jakimś anachronicznym potworkiem.
Kina Dolby Cinama oferują bardzo skuteczne zaciemnienie, Dolby Atmos, Dolby Vision (w którym color grading wychodzi czasem poza DCI P3) i niestłumioną dramatycznie jasność 3D - dzięki technologii 6p (6 kolorów podstawowych, wyświetlane symultaniczne z 2 laserowych projektorów 4k - analogicznie do Imaxa ale w HDR) . Chodzi o to, żeby ktoś nieświadomie nie skojarzył standardów i jakości A/V jaką oferuje Dolby, kotrolujące jakość kontentu (IP) i projekcji A/V, z logiem Dolby 3D, którego kiedyś doznał w kinie w Pcimiu Dolnym, na obsranym przez muchy Sony XRD, w którym ktoś nie wymienił lampy na czas, czy nie domknął drzwi na korytarz.
Chociaż Dolby Cinema to golden standard, AFAIK takiego kina nie ma na dzień dzisiejszy w PL. Polecam wycieczkę do NL.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

31-12-2018, 01:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2018, 01:26 przez Daras. Powód edycji: skasowanie niezbyt istotnego post scriptum )
(23-12-2018, 07:03)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):  W jakim sensie "malizną"?

Sorry za zwłokę. W okresie świąt nie otwierałem kompa. Potem w innym wątku załatwiałem swoje forumowe sprawy, które zechcę zamknąć dopiero w styczniu. Czas... Ale już wyjaśniam kwestię...
Osoby takie jak ja mogą pamiętać z lat 1970 / 80 powiedzonko "trąci malizną". Chodziło wówczas o zauważalne niedobory trunków podczas imprez. Wink Natomiast w naszej dyskusji chciałem (może nieudolnie) podkreślić pustki na sali kinowej (?). Zatem napisz coś o frekwencji podczas seansów.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

02-01-2019, 13:16
Celowo poszedlem na wczesny seans.
Robię tak zresztą za każdym razem, kiedy tylko mogę, żeby ominąć mlaskające i gadające bydło. Poza tym gawiedź woli kina 4DX.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

02-01-2019, 13:54
Także staram się omijać gawiedź, i to nie tylko w kinach. Wkrótce w swoich ustawieniach odpalę funkcję ignorowania postów. Szczęśliwie na listę trafi tylko jeden użytkownik.
Rozumiem, że wielkość ekranu LED jest jednym z atutów przyciągających klientelę. A czy opisany przez Ciebie model Samsunga można kupić w sklepach? Oczywiście chodzi mi o bliźniaczą wersję „kompaktową” / pokojową, która ma na pokładzie wszystko co trza.

Nie męczę?

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Strony (2): « Wstecz 1 2

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku