03-09-2023, 08:44
Prey byl streamingowym hitem. Nie wiadomo jak bedzie z nowym Obcym. Z drugiej strony chyba za bardzo sensu nie ma w tym jakie maja plany wydawnicze wzgledem ostatnich zapowiedzianych seriali z disney plus.
|
Obcy - seria
|
|
03-09-2023, 08:44
Prey byl streamingowym hitem. Nie wiadomo jak bedzie z nowym Obcym. Z drugiej strony chyba za bardzo sensu nie ma w tym jakie maja plany wydawnicze wzgledem ostatnich zapowiedzianych seriali z disney plus.
Cytat:Prey byl streamingowym hitem. Nie wiadomo jak bedzie z nowym Obcym. Dlatego mówię: jest szansa.
03-09-2023, 09:56
(03-09-2023, 09:37)Gieferg napisał(a): Dlatego mówię: jest szansa.Tutaj, wydaje mi się, ma znaczenie fakt, że zarówno Prey, Mandalorian czy Loki są częścią znanych serii filmowych, które jak dotąd doczekały się wydań na nośnikach fizycznych, często jeszcze za czasów 20th Century Fox. Jest wiec spora grupa kolekcjonerów, ale i zwyczajnie wielbicieli danych uniwersów, która chętnie postawi kolejne pudełko z płytami na półce, aby uzupełnić wydania danej serii filmowej (a za seans w ramach streamingu już i tak zapłaciła). Co do Obcego, to zapowiadany był też serial, więc jego premiera byłaby jakąś okazją do udostępnienia w ramach streamingu wersji 4K brakujących części i potem być może wydania na UHD. Zapowiedzi (jak dla mnie mocno niespodziewane) wyżej wymienionych seriali i filmu Prey dają jakąś nadzieję. Myślę, że musiałaby być na prawdę dobra sprzedaż, żeby pojawiły się kolejne tytuły i miejmy nadzieję, że tak właśnie będzie.
niespotykanie spokojny człowiek
Od 4 lat mają też gotowe anime Alien vs Predator, na które też czekam. Z filmem myślę, że wyjdzie na nośniku fizycznym na 100 %. https://www.gram.pl/news/disney-od-czterech-lat-ma-gotowe-anime-aliens-vs-predator-czy-kiedykolwiek-je-wyda
LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Prey raczej nie kupię, bo film słaby i nie czuję potrzeby do niego wracać, ale w przypadku Obcego, jaki by nie był, chyba trudno by mi było się oprzeć.
04-09-2023, 06:47
Tutaj coś jest o Aliens na 4K: https://bluray-disc.de/blu-ray-news/filme/150592-aliens_auf_ultra_hd_bluray_feiert_der_sciencefictionkultfilm_2024_seine_4kpremiere Po przepuszczeniu przez tłumacza google: Cytat:W zeszłym miesiącu, podczas premiery filmu „Avatar: The Way of Water” (USA 2022) w fizycznym kinie domowym, poprzednik „Avatar – Aufbruch nach Pandora” (USA 2009) w końcu trafił na Blu-ray Ultra HD. Od dłuższego czasu w Internecie krąży informacja, że w rozdzielczości 4K UHD mają pojawić się kolejne hity Jamesa Camerona. Dopiero w marcu producent Jon Landau potwierdził planowane na ten rok premiery w rozdzielczości 4K thrillera science fiction „Otchłań” (USA 1989), komedii akcji „Prawdziwe kłamstwa – prawdziwe kłamstwa” (Kanada, USA 1994) oraz mega hit „Titanic” (USA 1997) z Leonardo DiCaprio i Kate Winslet (podaliśmy). ![]() Cytat:Street Date
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
15-11-2023, 20:39
Oczywiście bez lektora i napisów już lecę kupować naa pewno więc tu nie zarobią mojej kasy wystarczy mi zwykła płyta BD, ale nowy film z serii Obcy od Fede Alvareza na pewno kupię na Blu-ray po tytułem Romulus.
Podoba mi się okładka (ciekawe czy to finalny artwork?), jest taka... nieoczywista. Spodziewałem się miksu Ripley/Colonial Marines/królowej lub samej królowej. Trzymam kciuki, żeby obraz UHD był tak dobry jak w wydaniu UHD Aliena (ale biorąc pod uwagę T2, The Abyss* i Avatara, to pewnie marzenie ściętej głowy). * obejrzałem podrzucony przez Mierzwiaka zwiastun nieskompresowany przez yt i cofam moje porównanie do T2/Avatara - wygląda to zdecydowanie lepiej.
Kino domowe
LG OLED 83 C3 Marantz SR 5015 Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA SVS SB-1000 Panasonic DP-UB820 Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
To temat o wydaniach fizycznych filmów z serii Alien, nie o czyichś urojeniach na temat nadchodzącej produkcji. Apeluję o porządek. @pearlzfan Tak, to finalna okładka. Też mi się podoba, nawet jeśli to takie typowe "uwspółcześnienie klasyki". PS. Płytka BD w wydaniu UHD będzie zawierać nowy remaster.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |