Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Oglądamy filmy z kolekcji...

Strony (125): « Wstecz 1 ... 49 50 51 52 53 ... 125 Dalej »

Opcje tematu
Oglądamy filmy z kolekcji...
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

17-11-2019, 14:29
(17-11-2019, 14:19)Wolfman napisał(a):  Mnie się pytasz? To ja zadałem pytanie o braku różnych efektów, jak choćby natężenie świateł czy promieni słonecznych i to w wielu filmach.
Spytaj reżyserów / autorów zdjęć / kolorystów dlaczego w jednym filmie masz ponad 6000 nitów, a innym razem 300. Pieniądze nie mają z tym żadnego związku.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

17-11-2019, 20:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2019, 20:24 przez Gieferg.)
Cytat:To jest rozbudowane uniwersum gdzie większość czytanych przeze mnie komiksów jest właśnie osadzona w latach co Aliens 2&3. Więc tak 300 lat później ma znaczenie bo wywraca wszystko do góry

Mam gdzieś "rozbudowane uniwersum".
Interesują mnie filmy, a w tych ten przeskok nie ma znaczenia i NICZEGO nie wywraca.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Kris
Użytkownik
Liczba postów: 236
Reputacja: 11

22-11-2019, 12:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2019, 12:39 przez Kris.)
Hawana [1990, dvd, napisy]
Film w Polsce nie wyszedł na bluray a szkoda, bo piękne zdjęcia, plenery i scenografia - Kuba tuż przed wybuchem rewolucji.
Całość kręcona była w Santo Domingo na Dominikanie.
Z racji długości filmu - prawie 2,5 godz, na dvd nie prezentuje się zbyt dobrze. Ale warto obejrzeć, podziwiać kreacje Roberta Redforda i schyłek zgniłego kapitalizmu w Hawanie. Nie ma tu jakiejś specjalnej akcji, trochę gry w pokera, trochę łażenia po mieście, picia daiquiri (odwiedzamy ulubiony lokal Ernesta Hemingwaya) i trochę melodramatu, więc większość będzie się nudzićSmile
Ocena: 6.5/10.

Między słowami [2003, dvd, napisy]
Kapitalny film! Niesamowita atmosfera Tokio, zagubienia w wielkim mieście i obcej kulturze. I właśnie dużo tych momentów tytułowych "między słowami", w których bohaterowie mogliby coś powiedzieć a nie są w stanie...
Film świetny wizualnie, czasami może przypominać Blade Runnera. Jakość dvd w miarę ok, ale kolejny seans przydałby się już z niebieskiej płyty!
Ocena: 8.5/10

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

22-11-2019, 12:52
no i muzyka Kevina Shieldsa plus Just Like Honey Jesusów we wiadomej scenie. samo piękno

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

22-11-2019, 21:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2019, 21:52 przez Daras.)
Kris, a oglądałeś „Dziennik zakrapiany rumem” (2011)? Też fajny klimacik, choć akcja toczy się w latach 50 – tych w Portoryko. W celu oddania atmosfery film skręcono na taśmie 16 mm (jednak w mojej ocenie chodziło o oszczędności).  W roli głównej jak zawsze niezaniedbujący formy J. Depp. Polecam, tym bardziej, że „Dziennik” wydano u nas na BD. No, i oczywiście koniecznie trza dzierżyć w dłoniach jakiś kielonek. Wink  

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

22-11-2019, 21:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2019, 21:40 przez Gieferg.)
Cytat: formy J. Deep

Nie znam gościa.

Deadpool 2 - [blu-ray/napisy - wersja kinowa] - domowe seanse tego filmu wypadają jakoś lepiej niż kinowy, a i dystans między tym sequelem, a częśćią pierwszą jakby się z każdym kolejnym zmniejszał. Anyway - 8/10.

Tajne przez poufne [DVD-lektor T.Orlicz] - niby zabawne, fajna obsada, tłumaczenie ostre, wiązanki lecą jak się patrzy (w dodatku czyta lektor, którego lubię), ale pod koniec jakby brakło pomysłu, żeby to sensownie i zgrabnie zakończyć, bo finał zdaje się mocno "na odwal". 6/10

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

22-11-2019, 21:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2019, 21:59 przez Daras.)
Oczywiście blisko soboty w głowie mi Deep Purple (mam nadzieję, że znasz gości). Poprawiłem. Dobrze, że jesteś .Heart

P.S.  Wiesz, ja chyba zawsze pisałem Deep. Jak znam siebie to kiedyś wyjdzie mi z tego dupa.

EDIT
Kurna. Dupa, jak dupa. Aby nie było gorzej... Chyba tradycyjnie na sobotę / niedzielę muszę zniknąć. Udanych projekcji!

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Kris
Użytkownik
Liczba postów: 236
Reputacja: 11

23-11-2019, 22:12
Daras co do "Dziennika zakrapianego rumem", mam go w planach zakupowych, jeśli polecasz to tym bardziej postaram się go nabyć.
Wiem, że jego kanwą jest dość ciekawe życie amerykańskiego pisarza - Hunter S. Thompsona.
Poniżej możemy zobaczyć jego codzienny rytuał Smile
[Obrazek: hunter_s_thompson_daily_routine_0.jpg]

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

25-11-2019, 13:47
(23-11-2019, 22:12)Kris napisał(a):  Daras co do "Dziennika zakrapianego rumem", mam go w planach zakupowych, jeśli polecasz to tym bardziej postaram się go nabyć.

Pamiętaj o kielonku. Smile Może być lemoniada. Szybko złapiesz klimat. Film dobrze ogląda się w upalne letnie popołudnie. Cool
Przypomnę, że taśma 16 mm to już jakość HD, zatem standard BD jest w tym przypadku jak najbardziej uzasadniony.

Odpowiedz
Offline DaveM
Użytkownik
Liczba postów: 98
Reputacja: 15

25-11-2019, 21:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2019, 21:42 przez DaveM.)
Jeśli interesuje was Hunter S. Thompson, to polecam oprócz "Dziennika zakrapianego rumem", jeszcze film ze świetną rolą Billa Murray'a "Where the Buffalo Roam"[1980], polski tytuł "Tam wędrują bizony". Film wyszedł na Blu-ray w Usa i Kanadzie, jeśli chodzi o Europę, to w W.Brytanii i Niemczech (w żadnym z tych wydań, nie ma polskich napisów), z tego co się orientuje w Polsce nie wydano go na żadnym nośniku. Ja widziałem w tv.
No i oczywiście Fear and Loathing in Las Vegas (Las Vegas Parano) [1998], tu mamy wydanie niebieskiego krążka z polskimi napisami choćby z Niemiec.

Odpowiedz
Strony (125): « Wstecz 1 ... 49 50 51 52 53 ... 125 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku