Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Oglądamy filmy z kolekcji...

Strony (125): « Wstecz 1 ... 66 67 68 69 70 ... 125 Dalej »

Opcje tematu
Oglądamy filmy z kolekcji...
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

10-12-2020, 10:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2020, 10:36 przez Mister Tadeo.)
Ja mam takie:

[Obrazek: 2556_0005.jpg] [Obrazek: 2556_0004.jpg]

Dodatki, oprócz komentarza Jana De Bonta, mają polskie napisy. Nie ma lektora. Wydanie jest już OOP, więc zostaje zakup z drugiej ręki.

Jest jeszcze pierwsza edycja od Columbia Tristar/Warner Bros:

[Obrazek: 512_0001.jpg] [Obrazek: 512_0002.jpg]

Brak lektora. Dodatki bez pl napisów.

PS. Skoro rozwinęła się rozmowa nt. Twistera, to można założyć osobny temat i skopiować do niego odpowiednie posty.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

10-12-2020, 10:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2020, 21:14 przez Gieferg.)
Załóż to się w nim wypowiem Smile
Posty na poprzedniej stronie są jednocześnie o Twisterze i BTTF, więc nie ma jak wydzielić.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

21-12-2020, 09:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2020, 09:40 przez Juby.)
Powtórka kolejnej trylogii za mną. Jakość DVD, która kiedyś wydawała mi się wystarczająca, niestety nie miała szans w starciu z 55-calowym ekranem. Musiałem siedzieć najdalej jak się da w moim narożniku i włączyć film z lektorem (napisy w rozdzielczości SD wyglądają strasznie!), żeby nie zwracać uwagi na jakość obrazu. Napisałbym, że ewidentnie muszę kupić LOTR w full HD, ale właśnie obejrzałem go po ośmiu latach przerwy i nie sądzę, abym brał się za powtórkę prędzej, niż za kolejnych osiem lat, więc to plany na za szmat czasu.

[Obrazek: 91Ju%2B9pP9kL._AC_SL1500_.jpg]

Drużyna Pierścienia
Po raz pierwszy oglądałem ją w wersji "screener" na komputerze, na wyrywki i chyba nawet nie do końca. Nie miałem pojęcia czym jest LOTR, ominął mnie cały hajp na to widowisko, nie jestem fanem ani gatunku, ani - jak się okazało - Śródziemia i tej historii. Z czasem ją doceniłem (był nawet okres, kiedy miałem "fazę" na te filmy), bo to imponująco zrealizowana przygodówka z kilkoma bardzo dobrymi scenami, która cały czas robi wrażenie szczegółowo dopracowanymi kostiumami, scenografią, pięknymi zdjęciami i fantastyczną muzyką Howarda Shore'a, ale fanem raczej nigdy nie zostanę. Dla FotR 8/10 ode mnie i z perspektywy czasu stwierdzam, że efekty wizualne ustępują tym z Pearl Harbor, którego Władca pokonał na Oscarach.

Dwie Wieże
To pierwsza część, którą obejrzałem od deski do deski. Ja, mój starszy brat i brat cioteczny od zawsze lubiliśmy kino historyczne i wielkie bitwy, dlatego dopiero gdy usłyszałem o Helmowym Jarze zainteresowałem się Władcą Pierścieni. Finałowa bitwa nadal robi wielkie wrażenie (choć jest krótsza niż zapamiętałem), a przy Ostatnim przemarszu Entów zawsze dostaje gęsiej skórki. Motyw Rohanu sprawia, że soundtrack do Dwóch Wież oceniłbym chyba jeszcze wyżej niż ten do Drużyny, a z całej trylogii to część druga ma najlepszy trzeci akt i zakończenie. Problemem bywa tempo i rozbicie drużyny na trzy grupy, bo o ile przygody Aragorna, Legolasa i Gimliego śledzi się super, tak Merry i Pippin są komediowym zapychaczem, a Frodo, Sam i Gollum kręcą się w kółko, przez co nawet gdy znikają na ponad pół godziny, w ogóle mi ich nie brakuje. Niemniej, za ostatnie 40 minut też daję 8/10 i nie wiem czy to nie moja ulubiona część trylogii Jacksona.

Powrót Króla
Bitwa pod Minas Tirith jest bez dwóch zdań epicka, ale wszystko co następuje po niej wlecze się i brakuje tu logiki. Najbardziej rozczarowuje przy tym finał, w którym dziesiątki tysięcy ofiar z bitwy zostały wysprzątane w jeden dzień, Aragorn i jego armia podjeżdżają pod bramy Mordoru, gdzie ich konie wyparowują (WTF? serio, gdzie ta kawaleria, z którą jechali?), wzgórza z których Frodo i Sam obserwowali bramę Mordoru w Dwóch Wieżach również znikają, tak aby armia orków miała miejsce otoczyć armię ludzi na równinie, a sama bitwa to kilka śmiesznych wstawek twarzy Gandalfa i kilku innych postaci w slo-mo. Tongue O sześciu zakończeniach napisano już chyba wszystko (wolałbym, aby film skończył się klęknięciem przed Hobbitami po koronacji, albo przechyleniem kufla przez nich w Shire). 7/10, bo przy ostatnim rozdziale czułem się już mocno zmęczony.

Oglądałem wersje kinowe, bo uważam, że rozszerzone są dla zagorzałych fanów LOTR, do których się nie zaliczam. Dla mnie są za długie i pogłębiają wrażenie, że to jeden film pocięty na kawałki, albo serial puszczony w trzech maratonach. Wersje kinowe są bardziej zwarte i bardziej... cóż, "kinowe". Brakuje mi w nich tylko wyjaśnienia co to za koń, który znalazł Aragorna w TTT oraz negocjacji z Ustami Saurona (świetna scena).

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

21-12-2020, 11:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2020, 11:35 przez Gieferg.)
Mi najbardziej brakuje w kinowych zamknięcia wątku Sarumana, który zostaje bezsensownie olany, konfrontacji Witch Kinga z Gandalfeml, którą ten pierwszy zapowiada w wersji kinowej, oraz wspomnianej sceny z ustami Saurona. Natomiast zgrzyta mi zawsze scena w której Sam i Frodo dołączają w przebraniu do oddziału orków i z jakiegoś powodu nie wyróżniają się wzrostem.

No i nie wyobrażam sobie nie wracać do LOTRa przynajmniej raz na dwa lata.

Cytat:wolałbym, aby film skończył się klęknięciem przed Hobbitami po koronacji,

Zrobiłem kiedyś fanedit z całości LOTRa, który trwał coś koło 3,5 godziny (niestety przepadł mi wraz ze starym dyskiem), i dokładnie tak się kończył.
----

U mnie wjechały powtórki przedświąteczne Die Hard 1 & 2, z lektorem (tym razm oglądałem z córką, której bardziej się spodobała dwójka), oceny bez zmian, odpowiednio 10/10 i 8/10. Dwójkę po raz pierwszy oglądałem na Blu-ray ale jest to bardzo słabe wydanie pod względem jakości obrazu.

Poza tym Under Siege 2 (Blu-ray/lektor) - podtrzymuję zdanie, że ten film ogląda się zdecydowanie lepiej od jedynki - solidne 7/10

Exeuctive Decision (Blu-ray/lektor) - a to z kolei najlepszy film z Seagalem, choć Stevena nie ma tu za wiele, ale Kurta Russella lubię zdecydowanie bardziej. Film się ogląda trochę jakby był Liberatorem 3, ale potem nastepuje ten słynny twist i... 8/10. No jest dobrze, szczególnie gdy miałem od filmu kilka lat odpoczynku.

Ucieczka z nowego Jorku - [gazetowe DVD/lektor] - drugi seans w życiu, męczyłem się i przysypiałem do tego stopnia, że pod koniec wyszedłem wziąć prysznic z przekonaniem, że już dalej nie oglądam. Żona się akurat ocknęła i oglądała dalej, wróciłem na samą końcówkę i bez przekonania dobrnąłem do końca. 2/10 i nawet sympatia do Kurta w niczym tu nie pomaga. Dla mnie dramatycznie słaby i niezgrabny film z fatalną muzyką, nie mam pojęcia za co go ludzie lubią (to samo się zresztą tyczy "Wielkiej draki"). Co ciekawe, ta gazetówka jak na DVD wyglądała całkiem znośnie.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

21-12-2020, 12:51
(21-12-2020, 11:34)Gieferg napisał(a):  Mi najbardziej brakuje w kinowych zamknięcia wątku Sarumana, który zostaje bezsensownie olany

Mi go nie brakuje. To Dwie Wieże opowiadają o wojnie z Isengardem. To w Dwóch Wieżach Isengard przegrywa, i to w tej części Saruman zostaje pokonany. And that's it. Przejdźmy dalej, trzecia część niech się skupi na wojnie z Sauronem.*

To jest ta mniejsza kinowość / większa serialowość, o której pisałem. W wersji kinowej Boromir jest jednym z bohaterów Drużyny Pierścienia, na koniec umiera i więcej się nie pojawia (pomijając krótki flashback do sceny śmierci w RotK). W wersjach rozszerzonych występuje on w kolejnych filmach. W wersjach kinowych Denetor wprowadzony zostaje w Powrocie Króla i jest jednym z bohaterów tego konkretnego filmu. W Dir Cutach pojawia się już na chwilę w Dwóch Wieżach. Wolę jak te filmy są bardziej indywidualne, a nie są jedynie jakąś częścią większej całości, co podkreślają takie gościnne występy i odwołania dodane przy edycjach rozszerzonych.

*Zupełnie inaczej odbieram pojawienie się Hrabiego Dooku w pierwszym akcie Zemsty Sithów. Tam musiał się pojawić, bo w Ataku Klonów wygrał, Obi-Wan i Anakin mieli z nim rachunki do wyrównania.

A Krytyczną decyzję oglądałem pierwszy raz z pół roku temu i miałem niezłe zdziwko, gdy nastąpił wiadomy twist! Big Grin Dobry thriller z Kurtem, przyjemnie się oglądało.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

21-12-2020, 12:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2020, 12:56 przez Gieferg.)
Cytat:e. To Dwie Wieże opowiadają o wojnie z Isengardem. To w Dwóch Wieżach Isengard przegrywa, i to w tej części Saruman zostaje pokonany.

No i tam powinna (i z początku miała) być ta scena z Sarumanem. Ale skoro tam nie trafiła i jest gdzie jest, a dla mnie jest zbyt ważna by ją pomijać, to ostatni raz oglądałem kinowy Powrót Króla w 2004 roku i nigdy więcej nie obejrzę.

Odpowiedz
Offline shaman72
Kinomaniac
Liczba postów: 727
Reputacja: 12

25-12-2020, 18:32
„Blade”UHD, napisy - parę razy w życiu oglądany, głównie w TV.Teraz z płyty i jest bardzo dobrze.
Solidny kino akcji /horroru.Wesley w szczytowej formie.Miasto w tonacji metalicznego błękitu wygląda świetnie.Szczegółowość i kolor - bomba!!
Seans bardzo udany.Dobrze, że film wskoczył do kolekcji, będę do niego wracać.

Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

25-12-2020, 18:50
Widziałem raz. O jeden raz za dużo.

Tymczasem wjechała powtórka Christmas Vacation, na DVD z Matulem z TVP. Nieśmiertelna świąteczna klasyka, rok w rok w odtwarzaczu.
Kevin powinien się zmieścić w jutrzejszym planie dnia.

Odpowiedz
Offline funditto
Użytkownik
Liczba postów: 82
Reputacja: 2

26-12-2020, 00:06
Dopiero zaczynam zbierać filmy na Blu-ray 4K. W tym miesiącu dokupiłem dwa kolejne. Pierwszy z nich obejrzeliśmy dzisiaj z żoną, a była to Incepcja. Jak dotąd oglądaliśmy ten film tylko raz i to w bardzo słabej jakości. Już wtedy Incepcja zrobiła na nas wrażenie, ale dzisiaj, w tej jakości byliśmy zachwyceni ! Może i nie jest to najlepszy pokaz możliwości tego nośnika, ale i tak było pięknie. No i ta fabuła, zwroty akcji.. Dotąd uważałem, że Mroczny Rycerz to najlepszy film Nolana, ale zaczynam mieć wątpliwości czy Incepcja nie jest jeszcze lepsza. Muszę wreszcie obejrzeć Tenet

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

26-12-2020, 12:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-2020, 12:07 przez Gieferg.)
Cytat:Dotąd uważałem, że Mroczny Rycerz to najlepszy film Nolana, ale zaczynam mieć wątpliwości czy Incepcja nie jest jeszcze lepsza.

Rozwieję te wątpliwości - nie jest.
Po Mrocznym Rycerzu Nolan gwałtownie pikuje w dół.

Odpowiedz
Strony (125): « Wstecz 1 ... 66 67 68 69 70 ... 125 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku