Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
1 2 3 4 5 6 Dalej »

Oglądanie filmów w kinie

Strony (22): « Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 22 Dalej »

Opcje tematu
Oglądanie filmów w kinie
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 602
Reputacja: 53

07-06-2025, 17:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2025, 17:48 przez Ash-9001.)
U nas dopiero za miesiąc bedą grali, nawet czekam na tem film. Seryjny morderca, rekiny... co może pójść nie tak? I Jaia faktycznie wszyscy chwalą, że wreszcie nie gra drewna Smile

Ballerina (2025)

Trochę już jestem zmęczony uniwersum Wicka, ale muszę przyznać, że bawiłem się dobrze na tym filmie. Fabuła kompletnie pretekstowa, ale tego się można było spodziewać. Najważniejsze czy sceny akcji są dobre? Tak, powiem nawet, że są bardzo dobre. Sekwencja z miotaczami ognia... poezja filmowej rozpierduchy Big Grin Pomimo mojego zmęczenia jestem za tym, żeby kontynuowali serię, z jednego prostego powodu. Gdzieś mi się obiła o oczy informacja, że za rok albo dwa mają w końcu przyznawać kaskaderskie Oscary. Chcę zobaczyć jak ekipa od tych filmów odbiera tą statuetkę  Cool Bo naprawdę na nią zasłużyli (tym filmem też). Te filmy są pod tym względem wybitne.

Z innych filmów zaliczonych w kinie w ostatnich tygodniach.

Mission Impossible - The Final Reckoning (2025)

Gdyby te Oscary przyznawali w tym roku, to pewnie wygrałby Cruise Wink To co on tu w finale odwalił to... ja nie wiem. To jest dla mnie cud, że on dożył końca tej serii  Big Grin Film mi się podobał bardziej niż Dead Reckoning, które mnie wyjątkowo zmuliło, ale też ma sporo problemów z tempem. Szczególnie początek jest niemrawy bo raczy nas sporą ilością flashbacków i drętwych dialogów, w których muszą wytłumaczyć dlaczego ta misja jest najbardziej impossible. Ale jak już wchodzą te dwie duże sekwencje akcji to jest miodzio. A finał na dwupłatowcach, tak jak pisałem... wow... podnosi ciśnienie.

Final Destination Bloodlines (2025)

Duże zaskoczenie na plus, bo spodziewałem się totalnego badziewia a jest naprawdę spoko. Twórcy fajnie się bawią oczekiwaniami widza, który dobrze zna schematy jakie rządzą serią. Typu, ktoś mówi: "Udało mi się przeżyć!"... i bum, rozjeżdża go autobus Wink Tutaj podprowadzają nas do tych momentów, ale puentują je trochę inaczej albo ta puenta przychodzi trochę później. To sprawiło, że dla mnie ta część jest jak powiew świeżego powietrza. Film ma też świetny początek, naprawdę na mnie zrobił wrażenie w kinie. Przydałoby się żeby wydali całą serię w 4K. Bo kupiłbym sobie 1,3 i Bloodlines Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,884
Reputacja: 124

12-10-2025, 22:22
Tron: Ares - początek miałem ciężki i już mnie spanie brało (za wcześnie przyszedłem do kina), ale tak po 15-20 minutach rozbudziłem się i generalnie jestem zadowolony z seansu. Ciężko się wkręcić w fabułę - brak znanych twarzy z poprzednich części, nie pomaga.
Nawiązania się jednak w końcu pojawiają i są jak dla mnie satysfakcjonujące. Muza daje radę, jest mocno podkręcona i średni bas konkretnie rezonował (podobnie było w 2 części) Tongue

Drugiej wizyty w kinie nie planuję, ale płytkę UHD kupię na pewno Smile

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,884
Reputacja: 124

14-11-2025, 20:22
Predator: Badlands - jak ktoś się zastanawia, to informuje że warto, śmiało można iść, dobra zabawa, z kina wychodziłem rozbawiony Smile

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,163
Reputacja: 97

17-12-2025, 08:52
W piątek o 18:00 na 99% mój ostatni seans kinowy w tym roku (Avatar w IMAX 3D), więc 2025 mogę już podsumować:

» Looney Tunes: Porky i Daffy ratują świat
» 3000 metrów nad ziemią
» Hans Zimmer & Friends: Diamond in the Desert
(po raz pierwszy w sali Dream w Heliosie)
» Mickey 17
» Gwiezdne wojny: Część III – Zemsta Sithów
» Mission: Impossible - The Final Reckoning
» Materialiści
» F1
» Fantastyczna 4: Pierwsze kroki
» Vinci 2
» Naga Broń
» Zniknięcia
» Zamach na papieża
» Jedna bitwa po drugiej
» Smashing Machine
» Dom dobry
» Bugonia
» Zwierzogród 2

W sumie 19 wizyt w kinie. Zdecydowanie najgorsze to film Mela Gibsona i ostatnie Miszyn Ympasibyl. Najlepsze to ponowne przeżycie Epizodu III na dużym ekranie i wyścigówki z Bradem Pittem.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

15-02-2026, 14:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-02-2026, 18:15 przez Ash-9001.)
Szybkie podsumowanko z ostatniego 1,5 miesiąca.

Hamnet (2025) - 9/10 - Świetny film, genialna Buckley... ale dla mnie to jest film na raz. Raczej nie mam ochoty wracać.
Marty Supreme (2025) - 8/10 - Przypomniał mi ten film, że muszę mieć na półce Uncut Gems Tongue
Shelter (2026) - W maksymalnych porywach 6/10. Typowy Statham taki sam jak pięćdziesiąt innych filmów w jego filmografii.

Na półeczkę za to trafią płyty filmów:

The Housemaid (2025) - 7/10 Udana ekranizacja, a bałem się, że to spieprzą Smile
"Wuthering Heights" (2026) - 6.5/10 - Głównie za genialne kostiumy, scenografię i kilka fajnych muzycznych momentów.
Send Help (2026) - 7/10 - bo ma dla mnie duży replay value, bo byłem już dwa razy Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

22-02-2026, 08:44
Nice. Ja z powodów osobistych nie mogłem się wybrać do kina przez niemal 2 m-ce (odpuściłem m.in. Greenland 2 i Send Help, które nadrobię w domu), ale wczoraj w końcu zjawiłem się w kinie, aby pierwszy raz w życiu obejrzeć Kill Billa na dużym ekranie. Pełnia szczęścia!

[Obrazek: tumblr_nbtc4ojyxY1qglx18o3_500.gif]*

Troszeczkę się obawiałem tego całego The Whole Bloody Affair, bo podzielone arcydzieło Tarantino uwielbiam do tego stopnia, że każda zmiana mogła mnie wybijać z rytmu oglądania, ale nic takiego nie miało miejsca. Braków prawie nie zauważyłem, a nowości (szczególnie w trakcie Wielkiej Jatki z Domu Błękitnych Liści) bardzo mi się podobały.** Intermission nie było potrzebne, przesiedziałem te ~4h20' bez wstawania z fotela. Z całym szacunkiem dla Pulp Fiction, Bękartów, czy Pewnego razu w Hollywood, ale szczytowe osiągnięcie Quentina to właśnie krwawa zemsta Panny Młodej. Uwielbiam ten film bezgranicznie, nie zdawałem sobie sprawy, że nie powtarzałem go od dziewięciu lat (what!) i chyba nigdy nie widziałem z napisami i tyloma głośnikami, więc przeżycie go po raz pierwszy w takiej formie było wspaniałym doświadczeniem, które zmieniło mój styrany po ostatnim czasie humor o 180 stopni. Wątpię czy w tym roku obejrzę w kinie coś równie genialnego.

*Uma powinna była dostać wszystkie nagrody świata za tę rolę!
**niemniej, jestem przyzwyczajony do wersji podzielonej na części, to ją mam na półce i to do niej będę wracać.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline lovelybones
Stały bywalec
Liczba postów: 303
Reputacja: 4

22-02-2026, 11:43
A ty nie jesteś tym co ogląda filmy, które czyta jakiś stary pierdziel? Jak przeżyłeś film z napisami?

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

18-04-2026, 15:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2026, 16:38 przez Ash-9001.)
Kolejne mini-podsumowanko ostatnich kinowych wypadów i tego co może trafić na półkę.

Lee Cronin's The Mummy (2026) - 5.5/10 - kalka z Evil Dead Rise, tylko bez ładnej aktorki w roli głównej (ma tylko cameo) i dla mnie cały film od razu nie działa Tongue
They Will Kill You (2026) - 6/10 - kolejne rozczarowanie, a trailer zapowiadał się nieźle. Jak dla mnie za dużo inspiracji Tarantino, a za mało wkładu własnego. A jak już jakiś jest, to jest marny.
The Bride (2026) - 6/10 - dopiero gdzieś tak w końcówce trochę drgnęło, ale to za późno, żeby uratować ten film.

Na półkę może kiedyś trafią, ale nie ma ciśnienia:
Crime 101 (2026) - 7/10 - całkiem niezły film z cyklu policja vs złodzieje, oczywiście zrzynający z Heat Wink Ale tu akurat wybaczam, bo przynajmniej się wkręciłem w historię Smile
Project Hail Mary (2026) - 8/10 - Dobre, podnoszące na duchu sci-fi, chociaż nie wiem czy za drugim razem się nie będę nudził...
Good Luck, Have Fun, Don't Die (2026) - 7.5/10 - Dobre, dołujące sci-fi Wink Widziałem opinie, że Verbinski zapodał boomerskie podejście do tematu AI, ale mi to nie przeszkadzało.

Na półkę na pewno trafią:
Scream 7 (2026) - 6/10 - nie było aż tak źle jak się nastawiałem, ale ewidentnie słabsza część. Kupię z obowiązku uzupełniania Krzykowej kolekcji.
How to Make a Killing (2026) - 7/10 - Spoko czarna komedia. Podobno zrzynali z tego filmu: Kind Hearts and Coronets. Jak ktoś potwierdzi, że to ładne wydanie to też dokupię, edit: nicwood pisze, że OK, biorę Wink Nie widziałem nigdy tego filmu.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Konroj
Nowy użytkownik
Liczba postów: 13
Reputacja: 1

03-05-2026, 21:59
Zaciekawiło mnie jak niektórzy prowadzą statystyki z liczby obejrzanych filmów w kinie - liczby seansów. Chyba napiszę do cinema city czy mogą wyciągnąć z bazy danych ile razy skorzystałem z karty unlimited gdy jeszcze ją miałem.

Co do samego chodzenia do kina, kiedyś uczęszczałem na większość większych premier, dziś bardzo selektywnie wybieram na co pójdę do kina, a z pozostałymi czekam na dostęp w VOD lub BD.

Mam też pewną opinię co do przyszłości kin i drogi jaką niektóre z multipleksów obierają (wg. mnie słuszna) - coraz więcej kin - zwłaszcza po remoncie zmienia standard i podejście do siedzeń. Przede wszystkim nowe projektowy laserowe, lepsze nagłośnienie (atmos), więcej miejsca dla siebie i rozkładane fotele. Bardzo podoba mi się w Warszawie Multikino Targówek po remoncie oraz Kinogram. Do takich kin chce się chodzić. W przypadku multikina bilety z systemów kafeteryjnych nie są znacząco wyższe (lub bez różnicy) względem innych kin.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

04-05-2026, 08:18
(03-05-2026, 21:59)Konroj napisał(a):  Zaciekawiło mnie jak niektórzy prowadzą statystyki z liczby obejrzanych filmów w kinie - liczby seansów.
U mnie dzisiaj seans 338 Smile

O Kill Billu już pisałem.
W marcu udało się zobaczyć:
» Krzyk 7 « niby rozumiem za co oberwało mu się od krytyków i fanów, ale ja tam bawiłem się nie gorzej niż na częściach 4-6. Seria trzyma ten sam niezły rozrywkowo poziom.
» Projekt Hail Mary « fantastyczne kino! Skrojony idealnie pode mnie (czyt. fan Rocky'ego, Supermana Donnera, muzyki Harry'ego Stylesa) mocny kandydat do filmu roku. Z tych wszystkich dramatów toczących się w kosmosie z ostatnich lat (Grawitacja, Interestellar, Pasażerowie, Marsjanin) powiedziałbym, że ten był drugi najlepszy po Pierwszym człowieku (też z Goslingiem) Heart

A w kwietniu wybrałem się na:
» Drama « bardzo mi się podobało. Atmosfera bywa tu tak gęsta, że nóż nawet by w nią nie wszedł, a mimo to uśmiałem się co nie miara (finał to najbardziej popieprzone wesele od czasu Smarzowskiego z 2004 roku Big Grin) Pattinson i Zendaya znakomici.
» Michael « według mnie lepszy od Bohemian Rhapsody przede wszystkim dzięki Jaafarowi, który wygląda jak Michael, mówi jak Michael, śpiewa i tańczy jak on - dzięki niemu sceny z sesji nagraniowych i koncertów wchodziły tak, jak tego oczekiwałem = bawiłem się świetnie. Polecam i bardzo cieszy mnie ogromny sukces w kasach kin, bo liczę na część drugą (Michael to w zasadzie pół filmu i to największy zarzut jaki w stosunku do niego mam).

No a dzisiaj Diabeł ubiera się u Prady 2. Z kolei 29 maja wychodzi nowy film z Cavillem (Zawodowcy), który otwiera dla mnie sezon letni chodzenia do kina - praktycznie co tydzień, max. co dwa tygodnie premiera filmu, na którego się wybieram i tak do 14 sierpnia Smile

Juby napisał(a):(odpuściłem m.in. Greenland 2 i Send Help, które nadrobię w domu)
Oba nadrobione. Crime 101 też. I nie żałuję, że nie udało mi się ich obejrzeć na dużym ekranie, bo sequel katastrofy kiepściutki, nowy Raimi też taki sobie, z kolei Heat-wannabe z Thorem w porządku, ale też nic specjalnego i jest strasznie brzydki wizualnie (oglądając to na Prime musiałem podnieść ustawienia gamma ze zwyczajowych -1 na 3 pkt. - czyli max. - a nasycenie kolorów o kilkanaście procent, bo inaczej film wyglądał jakbym go oglądał przez dwie pary okularów przeciwsłonecznych).

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Strony (22): « Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 22 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku