Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Oppo UDP-203

Strony (113): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 113 Dalej »

Opcje tematu
Oppo UDP-203
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

03-04-2018, 09:41
Cały czas łudzę się, że to spóźniony żart primaaprilisowy. No cóż... należy liczyć się z tym, że najbliższe lata to będzie ogólnie ciężki czas dla nośników fizycznych :/

Jeśli ktoś planował zakup Oppo to radzę specjalnie nie zwlekać, produkcja Oppo 203/205 też ma być zakończona, z tym, że pewnie minie jeszcze ładnych kilka miesięcy zanim wszystkie dotychczas wyprodukowane sztuki zostaną wyprzedane. Chociaż kto wie jaka będzie reakcja rynku, niektórzy pewnie wywęszą interes i będą chcieli zarobić trochę $$$ gdy Oppo stanie się już oficjalnie niedostępny.

Gwarancje oczywiście będą honorowane, a aktualizacje firmware wciąż mają wychodzić chociaż pewnie nie z taką częstotliwością jak dotychczas.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

03-04-2018, 10:29
No to nici z wymarzonego odtwarzacza pod koniec roku Sad

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

03-04-2018, 13:43
Ale news. W sensie negatywnym. Też miałem w planach zakup Oppo pod koniec roku, a tak to trzeba będzie się pospieszyć albo obejść smakiem.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

03-04-2018, 14:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2018, 14:05 przez Daras.)
(03-04-2018, 07:37)Mierzwiak napisał(a):  Oppo opuszcza rynek odtwarzaczy:

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1522734758

Ale numer. Sad
Jakiś czas temu zmieniłem filozofię zakupową dotyczącą odtwarzaczy. Wpływ na nią miał między innymi kompetentny serwisant sprzętu RTV, a chodzi o wałkowaną przeze mnie w innych działach sprawę żywotności laserów. Zatem obecnie jestem zwolennikiem sprzętu niedrogiego lecz nadal markowego. Takowy służy mi do „normalnych” projekcji w kinie domowym. Niemniej przyznam, że w dalszych planach myślałem o Oppo, jako odtwarzaczu na „specjalne okazje” (coby niezbyt często eksploatować laser). Wiem, wiem – brzmi to dziwnie, ale tak obecnie postępuję z moim dogorywającym Philipsem BDP 9600. Do atrakcyjnie wyglądającego Oppo przekonała mnie możliwość wgrywania napisów. Czy są na rynku inne odtwarzacze z taką funkcją?

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

03-04-2018, 17:05
(03-04-2018, 09:41)misfit napisał(a):  Cały czas łudzę się, że to spóźniony żart primaaprilisowy. No cóż... należy liczyć się z tym, że najbliższe lata to będzie ogólnie ciężki czas dla nośników fizycznych :/
Mega ulga dla portfela Smile

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

03-04-2018, 21:24
(03-04-2018, 09:41)misfit napisał(a):  Cały czas łudzę się, że to spóźniony żart primaaprilisowy. No cóż... należy liczyć się z tym, że najbliższe lata to będzie ogólnie ciężki czas dla nośników fizycznych :/

Początkowo nie chciałem o tym pisać. Intuicja nie zawsze podpowiada właściwe wypowiedzi. Jednak po analizie kilku faktów z przeszłości, jak np. wpływ telewizji satelitarnej na upadek wypożyczalni nośników VHS / DVD / BD nasuwa mi określone skojarzenia.
Na forum była o tym mowa wielokrotnie. Przyszłość to wypożyczalnie internetowe. Jednak szacuję, że mamy jeszcze minimum 10 lat na wzbogacanie kolekcji BD (UHD). Do dość długo...

P.S.
Także oświadczenie Funai o zaprzestaniu produkowania magnetowidów definitywnie zakończyło pewną epokę…

https://noizz.pl/nauka-i-technologia/czy-to-juz-koniec-kaset-vhs-ostatni-producent-magnetowidow-wywiesza-biala-flage/6nqwycz

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

06-04-2018, 13:01
OPPO RIP Sad

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

06-04-2018, 13:22
Vincentowi wróżę w przyszłości karierę filmową, nie tylko sprawdziłby się w filmach komediowych czy stand-up'ach, ale jak widać powyżej, również dramatach Wink))

Zaczyna się -> https://www.ebay.com/itm/OPPO-UDP-203-Ultra-HD-Player-Play-Any-DVD-Region-From012345678-or-Blu-Ray/192293655929?epid=233055795&hash=item2cc5985579:g:4vgAAOSwCXxZp5Md

W USA gdzieniegdzie Oppo 203 już jest out of stock, ale ponoć będą jeszcze nowe dostawy.

Odpowiedz
Offline darayavahus
Użytkownik
Liczba postów: 154
Reputacja: 6

06-04-2018, 15:06
To mówicie, że jak brać to teraz?
W sumie to na polskie warunki to sprzęt nie jest tani więc wątpię by tak nagle wszyscy się rzucili na oppo, ale z drugiej strony jeśli tak zrobią, a stany magazynowe w Polsce nie są zbyt wysokie to może zaraz zniknąć z półek.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

06-04-2018, 15:58
Na razie bym nie panikował jeśli chodzi o Polskę czy ogólnie Europę właśnie z uwagi na tą stosunkowo wysoką cenę w porównaniu do tych $549 w USA i to, że ponoć produkcja ma trwać do czerwca.

Odpowiedz
Strony (113): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 113 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku