Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Oppo UDP-203

Strony (113): « Wstecz 1 ... 40 41 42 43 44 ... 113 Dalej »

Opcje tematu
Oppo UDP-203
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

06-01-2019, 15:40
Zamów sobie z amerykańskiego amazona, koszt ok. 100, 110 lub 127 PLN. Z tą opcją za 127 PLN, film możesz mieć we czwartek, więc chyba tragedii nie ma Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

06-01-2019, 15:45
Chce steelbooka

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline dakatri.drache
Użytkownik
Liczba postów: 65
Reputacja: 2

13-01-2019, 17:25
Kurde, testowałem ostatnio jak działa podpięcie zewnętrznych napisów z usb pod film z płyty. Wszystko cacy poza jednym przykładem:

Kilka lat temu kupiłem angielskie wydanie Nimfomanki (wersja reżyserska). Wiedziałem, że nie ma tam polskiej wersji, dlatego stwierdziłem, że spoko - może być angielska z angielskimi napisami. Dialogi u Larsa nie są jakieś mega skomplikowane zazwyczaj. No i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że płyta nie posiada absolutnie żadnych napisów, nawet angielskich. Nawet nie przyszło mi na myśl żeby sprawdzić taki banał.
Teraz, mają Opposa chciałem sobie obejrzeć film z polskimi napisami z usb ale nic z tego. Gdy wciskam przycisk "Subtitles" to w prawym górnym rogu pojawia się czerwony znak zakazu Sad Widocznie wydawcy płyty totalnie zablokowali możliwość jakiejkolwiek obsługi napisów na tej ścieżce (albo coś w ten deseń).

Tak tylko mówię - może ktoś zna jakiś sposób na to : P

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

13-01-2019, 17:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2019, 17:33 przez Gieferg.)
O ile mi wiadomo nie da się w Oppo dodać napisów do filmu, który nie ma żadnych napisów. W takim przypadku tylko kopia zapasowa albo oglądanie przez kompa, albo oglądanie bez napisów.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Kubek
Użytkownik
Liczba postów: 108
Reputacja: 7

13-01-2019, 17:36
(13-01-2019, 17:25)dakatri.drache napisał(a):  Kurde, testowałem ostatnio jak działa podpięcie zewnętrznych napisów z usb pod film z płyty. Wszystko cacy poza jednym przykładem:
[...] No i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że płyta nie posiada absolutnie żadnych napisów, nawet angielskich. Nawet nie przyszło mi na myśl żeby sprawdzić taki banał.
Teraz, mają Opposa chciałem sobie obejrzeć film z polskimi napisami z usb ale nic z tego. Gdy wciskam przycisk "Subtitles" to w prawym górnym rogu pojawia się czerwony znak zakazu Sad Widocznie wydawcy płyty totalnie zablokowali możliwość jakiejkolwiek obsługi napisów na tej ścieżce (albo coś w ten deseń).

Tak tylko mówię - może ktoś zna jakiś sposób na to : P
To nie wydawcy zablokowali, tylko tak działa Oppo. Film nie posiada menu napisów, więc Oppo nie obsługuje czegoś, czego nie ma Wink.

Też posiadam takie płyty - jedyny sposób na wyświetlenie zewnętrznych napisów, to ..domuksowanie napisów do pliku z filmem. Tylko, że wtedy można oda razu wmuksować polskie i nie trzeba będzie ich odpalać z pendrive. Jakkolwiek, trzeba skopiować film na dysk jako bezstratny mkv (np. MakeMKV) i domuksować napisy za pom. chociażby mkvtoolnix-gui. Potem odtwarzasz film z USB i wybierasz napisy, albo Oppo ci je odpala automatycznie, jeśli w mkvtoolnix-gui oznaczyłeś sobie je jako domyślne.

To jedyny sposób, który ja znam - film do pliku i dodajesz napisy. Być może są inne sposoby- nie wiem.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

13-01-2019, 17:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2019, 17:47 przez Gieferg.)
Druga opcja jest taka, że zgrywa się oryginalną strukturę blu-ray (folder BDMV z plikami m2ts) tyle, że ograniczoną do głównego filmu, dodajesz do tego napisy w TS_Muxer i można nagrać na płytę - działa jak normalny film na blu.

Tak czy inaczej bez napędu/nagrywarki BD się nie obejdzie.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

13-01-2019, 18:24
Była już o tym mowa w tym temacie, ale przypomnę świeżym posiadaczom OPPO, że w sytuacji gdy z poziomu menu mamy do wyboru tylko oryginalną ścieżkę dźwiękową np. z niemieckimi napisami lub niemiecki dubbing (coś w stylu menu z większości filmów od Monolith) i wybierzemy tę pierwszą opcję to załadowane polskie napisy z usb będą się nakładać na te oryginalne. Można wybrać jakiś inny kolor aby wtedy były one bardziej czytelne, no ale jest to spora niedogodność.
Czasami można się spotkać z tego typu wydanymi płytami u części lokalnych wydawców danego kraju.

Odpowiedz
Offline MSW
Użytkownik
Liczba postów: 53
Reputacja: 2

13-01-2019, 20:34
Być może było o tym wspominane jak można w niektórych przypadkach unikąć nakładania napisów. Na przykładzie filmu Wiek Adaline wydanie czeskie blu-ray oraz Oppo 103D (prawdopodobnie funkcjonuje w innych modelach Oppo). Przy wyborze oryginalnej ściezki dźwiękowej automatycznie włączane są napisy czeskie (nie można ich wyłączyć). Wybranie napisów z USB powoduje nakładanie jednych na drugie. Rozwiązaniem tego mankamentu jest w pierwszej kolejności przesunięcie załadowanych automatycznie napisów poza kadr (w tym przypadku także poza czarny dolny pas) przy pomocy funkcji przesuwania napisów. Następnie wybieramy napisy z USB, które wyświetlane są w kadrze i które można również przesuwać.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

13-01-2019, 21:15
A nie mozna napisów wrzucić na górę?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

13-01-2019, 21:24
MSW - Ooo dzięki, nigdy bym na to nie wpadł, że przesunięcie napisów może być niezależne dla tych oryginalnych i tych ładowanych z USB. Sprawdziłem na 203 ten trick i też działa.
Super wiadomość, tym bardziej, że tego typu filmów mam około 50-ciu i z tego też powodu nie rezygnowałem z htpc Smile

Odpowiedz
Strony (113): « Wstecz 1 ... 40 41 42 43 44 ... 113 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku