Też zawsze sprawdzam płytę po zakupie. Przykładowo niedawno kupiony trzeci sezon Westworld - płyty czyściutkie. Niecały miesiąc później robię sobie seansik, wyciągam płytę z pudełka, a ta jest uwalona po całości tym nalotem z pudełka. I tak ma się sprawa z 4 na 6 płyt.
Zagadką pozostaje dla mnie dlaczego ten nalot dużo częściej przenosi się na płytę z pudełka 4K UHD niż z BD. Inny proces produkcyjny ? No nic - zobaczymy czy to czyszczenie pudełka zaraz po jego rozfoliowaniu rozwiąże u mnie sprawę z powstawaniem tego nalotu na płycie po pewnym czasie. Oby tak było
U mnie wizualnie wszystko ok, przepuściłem płytę przez prawie 15 letni napęd, który ma na liczniku kilka tysięcy płyt i nie wykazał żadnych błędów. Czyli masz pecha :E
Zagadką pozostaje dla mnie dlaczego ten nalot dużo częściej przenosi się na płytę z pudełka 4K UHD niż z BD. Inny proces produkcyjny ? No nic - zobaczymy czy to czyszczenie pudełka zaraz po jego rozfoliowaniu rozwiąże u mnie sprawę z powstawaniem tego nalotu na płycie po pewnym czasie. Oby tak było

(23-02-2021, 12:17)pred895 napisał(a): Sprawdźcie swoje Brytyjskie wydanie The Road z Vigo czy na płycie nie ma szronu. Jakisz czas temu chciałem obejrzeć a tu zonk. Nawet Oppo nie chciało tego odtworzyć. Po wyczyszczeniu płyty tylko PS3 odtwarzało ten film poprawnie. Do oppo nie odważyłem się już włożyć tej płytki ponownie.
U mnie wizualnie wszystko ok, przepuściłem płytę przez prawie 15 letni napęd, który ma na liczniku kilka tysięcy płyt i nie wykazał żadnych błędów. Czyli masz pecha :E