Może z 30 metrów jest OK
Ja próbowałem na swoim 77 cali oglądać stare DVD i skończyło się tak, że też prawie wszystkie oddałem w dobre ręce. Żaden upscale nie pomógł. Według mnie duży OLED nie wybacza i jak płyta jest słabej jakości to to będzie bardzo widoczne.
Co do True Lies to oczywiście nie wytrzymałem i musiałem obczaić remuxa. No i są momenty "wow, dobrze to wygląda!" a po chwili "o ku*wa... ale wosk". Ale bardziej od tych manipulacji z AI to mnie irytowała kolorystyka. Momentami za dużo orange & teal... a ja ten film pamiętałem jednak w bardziej naturalnych kolorach. Po seansie stwierdziłem, że nie muszę mieć tego wydania od razu. Mogę poczekać rok, dwa a nawet dłużej (to samo z Aliens). Jak kiedyś się pojawi w jakiejś promocji 2 za 25 to wtedy się pewnie skuszę.
Ja próbowałem na swoim 77 cali oglądać stare DVD i skończyło się tak, że też prawie wszystkie oddałem w dobre ręce. Żaden upscale nie pomógł. Według mnie duży OLED nie wybacza i jak płyta jest słabej jakości to to będzie bardzo widoczne.Co do True Lies to oczywiście nie wytrzymałem i musiałem obczaić remuxa. No i są momenty "wow, dobrze to wygląda!" a po chwili "o ku*wa... ale wosk". Ale bardziej od tych manipulacji z AI to mnie irytowała kolorystyka. Momentami za dużo orange & teal... a ja ten film pamiętałem jednak w bardziej naturalnych kolorach. Po seansie stwierdziłem, że nie muszę mieć tego wydania od razu. Mogę poczekać rok, dwa a nawet dłużej (to samo z Aliens). Jak kiedyś się pojawi w jakiejś promocji 2 za 25 to wtedy się pewnie skuszę.

Nie w dobie BD i UHD.