Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
« Wstecz 1 2 3 Dalej »

Promocje w sklepach (MM/Empik)

Strony (227): « Wstecz 1 ... 193 194 195 196 197 ... 227 Dalej »

Opcje tematu
Promocje w sklepach (MM/Empik)
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

#1,941
16-01-2019, 20:11
(16-01-2019, 20:04)marioking napisał(a):  w USA te same pozycje potrafią kosztować czasem i 1/3
1/3? W Polsce 150, a tam w promocji 32 złote. Kupiłem 8 filmów 4k w tej cenie. A są wciąż filmy bez żadnej promocji po 44 zł. To inny świat.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline lukee
Stały bywalec
Liczba postów: 492
Reputacja: 30

#1,942
17-01-2019, 09:00
(16-01-2019, 19:32)KaMario napisał(a):  A napisałem o empiku tylko aby dać przykład, że tłumaczenie MM o braku dostępności co najmniej mija się z prawdą.

Trochę nie chce mi się wierzyć, że MM ma filmy tylko od dwóch dni nie wystawia ich na stronę i czeka aż ludzie sobie kupią w innych sklepach. Zmiana ceny na stronie to też nie problem by trwało to aż tyle. Może uda mi się dziś wejść po pracy ( po 16stej ) i zobaczę czy filmy są na półce w sklepie ( no chyba że już ktoś był w jakimś MM i wie to nie będę specjalnie się wybierał ).

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

#1,943
17-01-2019, 09:11
Wczoraj pytałem o nowego Predatora i nie mieli, ale w empiku tez nie było. Ogólnie Imperial nie dotarł. Co do zamówienia z preordera ciężko wywnioskować czy zrealizują. Realziować będą mogli po pierwsze dopiero gdy dostaną, po drugie jeżeli odkryją pomyłkę mogą anulować. Przy preorderze nie ma chyba na stronie MM możliwości przedpłaty, bo sklepy nigdy nie wiedzą czy dostawca dostarczy towar. Zresztą mogą to potraktować jako wyłudzenie. Tutaj jest ciekawy artykuł:

https://bezprawnik.pl/sklep-internetowy/

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

#1,944
17-01-2019, 09:32
Ze strony MM wystarczyło napisać w powiadomieniach o anulowaniu zamówień do swoich klientów, że towar nie dotarł i nie wiadomo kiedy dotrze, a także, że nastąpiła pomyłka w cenie - wtedy raczej nikt nie miał by pretensji. A pisanie, że anulują zamówienia z powodu wyczerpania zapasów jest nie w porządku, ponieważ żadnych zapasów raczej nie było, skoro produkt w ogóle jeszcze nie został dostarczony od dystrybutora.
Dziś po pracy zajrzę do MM, więc będę wiedział na 100% jak sytuacja wygląda.

Odpowiedz
Offline marioking
Użytkownik
Liczba postów: 58
Reputacja: 6

#1,945
17-01-2019, 09:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2019, 09:36 przez marioking.)
Co innego jak ktoś zamowił każdy film w tej ofercie, jesszcze wielokrotnie, a co innego jak ktoś zamowił tylo ten który go tylko zainteresował... Poza tym nie mowimy tu o jakiejs chwilwoej nie uwadze, wykorzystaniu błędu, ale to wisiało 4 dni na stronie, wysylali maile po kilku dniach od zamowienia potwierdzajace przyszly termin realizacji... jednak za błedy się odpowiada, ciebie jak popełnisz jakiś bład, to jednak za to odpowiadasz, wiec czemu oni mają miec taryfe ulgową. Szczególnie że nie przyznaja sie do błedu i pomyłki, ale kłamią by się z tego wyplątac!!!! To powinno być pietnowane!!!

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

#1,946
17-01-2019, 09:41
Dla mnie żaden problem, drugoligowe filmy Smile 10zł bym nie dał. Chociaż na próbę zamówiłem jeden tytuł, bo jestem ciekawy jak pomyłkę rozwiążą. ogólnie to jestem przekonany, że zrealizują, bo to 1/3 ceny, zatem pewnie żadna strata. Chyba, że Janusze biznesu pozamawiali duże ilości, chcąc handlować, nie płacąc za to podatku.

PS Ciekawi mnie bardziej opóźnienie z Imperiala. Może znowu nie mogą się dogadać.

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec

#1,947
17-01-2019, 09:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2019, 09:55 przez KaMario.)
A jeszcze odnośnie empik.com i ich trwającej obecnie promocji 10 zł rabatu za zakupy o wartości powyżej 50 zł, które to kupony rabatowe zyskuje się po zakupie towarów z wyprzedaży - miałem zamówiony film 4K Mission Impossible: Fallout z ceną obniżoną o rabat w ramach omawianego kuponu. W chwili zamawiania film ten posiadał dostępność 24h. Jakież było moje zdziwienie, kiedy po kilku godzinach nagle stał się niedostępny, a po 2 dniach zamówienie bez żadnego pytania czy przedłużenia terminy realizacji jak to zwykle się dzieje w takich przypadkach, anulowano.
Poprosiłem o wyjaśnienia... no i skoro mi anulowano nie z mojej przyczyny to upomniałem się o zwrot kuponu. W odpowiedzi otrzymałem marketingowy bełkot na zasadzie ustalonej formułki, że środki zostaną zwrócone w czasie maksymalnie 48h. Było to 5.01. i do dnia dzisiejszego kupon nie wrócił do wykorzystania.
Jaki z tego wniosek... niech każdy sobie dopowie w jaki sposób traktują klienta.

(17-01-2019, 09:41)Ethan napisał(a):  PS Ciekawi mnie bardziej opóźnienie z Imperiala. Może znowu nie mogą się dogadać.
empik.com raczej się dogadał, skoro mają w magazynie z dostępnością 24h więc nie wiem czy to opóźnienie jest z winy Imperiala. No, może jeśli chodzi o steelbooki to mają opóźnienie. Moje zamówienia już wysłali, najprawdopodobniej dziś będę mógł odebrać w salonie stacjonarnym.

(17-01-2019, 09:41)Ethan napisał(a):  Chyba, że Janusze biznesu pozamawiali duże ilości, chcąc handlować, nie płacąc za to podatku.
Nie wszyscy są tzw. Januszami biznesu... raczej większość z nas zamawia dla siebie, tak przynajmniej uważam.
A to, czy filmy są słabe czy też nie, pozostawmy ocenie indywidualnej. Filmów nie widziałem jeszcze, więc nie będę twierdził, że są np. drugoligowe. Jednemu podoba się to, komu innemu co innego, dlatego nie opieram się na tego typu opiniach nawet tych wszystkich pseudo-krytyków filmowych, którzy już niejednokrotnie zmieszali jakiś film z błotem, a po obejrzeniu okazywało się, że wcale tak źle nie było.

Odpowiedz
Offline lukee
Stały bywalec
Liczba postów: 492
Reputacja: 30

#1,948
17-01-2019, 10:04
(17-01-2019, 09:32)KaMario napisał(a):  Ze strony MM wystarczyło napisać w powiadomieniach o anulowaniu zamówień do swoich klientów, że towar nie dotarł i nie wiadomo kiedy dotrze, a także, że nastąpiła pomyłka w cenie - wtedy raczej nikt nie miał by pretensji. A pisanie, że anulują zamówienia z powodu wyczerpania zapasów jest nie w porządku, ponieważ żadnych zapasów raczej nie było, skoro produkt w ogóle jeszcze nie został dostarczony od dystrybutora.

Wątpię by każdy sklep dostawał na bieżąco takie info. Sam zajmuje się zaopatrzeniem sklepu i wielokrotnie mam takie sytuacje, że strona jakiegoś dostawcy podaje info o dacie dostawy produktu a potem w ten dzień termin się przesuwa o kolejne dni. Nie zawsze mam takie informacje od razu. Też jestem wtedy w kropce bo nie wiem jaką informację mam podać klientowi który czeka na towar. Patrząc na to, że każdy sklep odpisuje indywidualnie nie dziwią mnie różne odpowiedzi lub ich brak. W jednym pewnie jakiś nadgorliwy pracownik gdy zobaczył zamówienie i brak towaru z automatu puścił standardową notkę o braku towaru. W innym jak ktoś poczuł się bardziej operatywny napisał wprost co i jak a pewnie w jeszcze innym przypadku jak np moje zamówienie nic jeszcze nie napisali bo najzwyczajniej nie wiedzą co jest pięć. To oczywiście moje gdybania a powody mogą być jeszcze inne. Ja zawsze przy tego typu "okazjach" nigdy się nie napalam na realizację bo wolę się pozytywnie ewentualnie zaskoczyć niż potem rozczarowywać a wcześniej łudzić, że się uda. A nawet jeśli nie zrealizują tych zamówień to jaka to różnica czy napiszą o anulacji z powodu braku towaru czy złej ceny?

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec

#1,949
17-01-2019, 10:17
(17-01-2019, 10:04)lukee napisał(a):  A nawet jeśli nie zrealizują tych zamówień to jaka to różnica czy napiszą o anulacji z powodu braku towaru czy złej ceny?
Chodzi tu o zwykłą uczciwość wobec klienta, i o nic więcej. Ktoś z obsługi popełnił błąd a nawet kilka błędów przy wprowadzaniu cen produktów. Uważam, że należy się do tego przyznać.

Zamówiłem 2 tytuły, nie jakieś hurtowe ilości... i to raczej dla eksperymentu, bo od samego początku byłem przeświadczony, że nic z tego nie będzie.
Więc te dwa tytuły zamówiłem równolegle gdzie indziej (właśnie dostałem powiadomienia z empik.com) i będę dziś odbierał z salonu Empik.

Odpowiedz
Offline Frigg
Nowy użytkownik
Liczba postów: 14
Reputacja: 0

#1,950
17-01-2019, 11:45
Ja też zamówiłem jedną sztukę płyty BD 4K UHD i oczywiście sklep anulował moje zamówienie wczoraj, co mnie zmierzwiło.

Specjalnie podjechałem wczoraj po pracy do sklepu by sprawdzić, czy dostawa dotarła. Zapytana obsługa udawała, iż nic nie wie.
Jeden ze sprzedawców był bardziej kontaktowy i sprawdził mi, czy mają towar na stanie, oczywiście go brak.

Odpowiedz
Strony (227): « Wstecz 1 ... 193 194 195 196 197 ... 227 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku