04-11-2024, 14:32
|
Remastery
|
|
02-12-2024, 21:31
Krótka piłka: Nie interesuje mnie włoskie UHD Once Upon a Time in the West bo nie ma tam angielskich napisów więc nabyłem hiszpańskie wydanko, dzięki porównaniu screenów nastawiając się przede wszystkim na zremasterowaną płytkę BD. I co? I nic, tak jak UHD to też chujoza. Nie wiem co ten Paramount, ale tam naprawdę nienawidzą ziarna, bo to co tam widać w ogóle go nie przypomina (zupełnie jak w The Godfather). To jakiś paskudny, ruszający aię nienaturalnie szum który przykleja się do wszystkiego, co się porusza. Pozbawione go niemal całkiem UHD wypada więc niewiele gorzej, na pewno Dolby Vision sprawia, że jest milsze dla oka.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
09-12-2024, 14:37
Ktoś wie jak ma się hiszpańskie wydanko Rumble Fish do Criteriona? Widzę też, że Francuzi cichaczem wypuścili Spidera Cronenberga - są jakieś legitne informacje odnośnie obrazka?
09-12-2024, 15:38
Są: https://www.hdnumerique.com/dossiers/1288-test-4k-ultra-hd-blu-ray-spider.html Zamawiałem i w tym tygodniu może dojedzie.
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
11-12-2024, 16:15
W nowym wydaniu (Shout!Factory), Riddick (2013) już nie łapie za tyłek ![]() I watched 4k Riddick from Shout Factory and I noticed that they cut out the bit where Riddick squeezes Dahl's butt after he is rescued near the end. I checked all the discs and all versions of the movie in this current set and the scene is cut and replaced with a weird fade out. I thought I was crazy until I checked the old Universal Blu ray and it's unchanged in both director's cut and theatrical cut and I also remember it happening when I saw it in the theater. It's even unchanged on Youtube. Has anyone encountered this??? https://forum.blu-ray.com/showpost.php?p=22695272&postcount=117 Oglądacie na własną odpowiedzialność: https://youtu.be/17tT7h8UmwQ?t=149
11-12-2024, 18:02
Czyli można olać. Ciekawe jakie jeszcze filmy ocenzurowano, tylko nikt tego nie wyłapał wciąż.
12-12-2024, 16:26
No właśnie, w tym przypadku to chyba jednak autocenzura i podobny przypadek jak korekty Lucasa czy Spielberga.
13-12-2024, 20:46
Jakby kogoś interesowało. Wydanie Strange Darling w Mediabook od Capelight. Obrazek ładny, chociaż już się boję co tam ko8ebryant24 wyłapie jak zrobi porównanie Według mnie pod tym względem nie jest źle. Ale film ma plansze z rozdziałami i podtytułami i one są oczywiście po niemiecku, więc uczulam jakby się ktoś zastanawiał nad tym wydaniem, żeby się potem nie rozczarował Mediabook śliczny.
19-12-2024, 14:22
Cytat:The 4K restoration of Constantine was completed at Warner Bros. Discovery’s Motion Picture Imaging (MPI) and was sourced from the original camera negative. The restoration was overseen by director Francis Lawrence.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |

Według mnie pod tym względem nie jest źle. Ale film ma plansze z rozdziałami i podtytułami i one są oczywiście po niemiecku, więc uczulam jakby się ktoś zastanawiał nad tym wydaniem, żeby się potem nie rozczarował
Mediabook śliczny.