29-09-2024, 12:34
Tak, Amazon zwraca różnice w cenie, tylko w przypadku gdy owa cena spadła w momencie między złożeniem zamówienia a wysyłką.
|
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
|
|
29-09-2024, 12:34
Tak, Amazon zwraca różnice w cenie, tylko w przypadku gdy owa cena spadła w momencie między złożeniem zamówienia a wysyłką.
30-09-2024, 09:48
(19-09-2024, 16:23)misfit napisał(a): Skąd to wiesz, że w jednej paczce? OK, czyli wyszło na to, że podzielili to na (minimum) dwie. Dostawa DPD, żadnych opłat. To lubię.
30-09-2024, 09:58
Graty. Mi wszystko wysyłają przez PP - może kiedyś kurier się trafi... Amazon.pl: "Dzień dobry, Informujemy, że wysłaliśmy zamówienie. Przedmioty są dostarczane przez przewoźnika InPost PL." Mam zacząć się martwić?
30-09-2024, 10:11
(30-09-2024, 09:58)misfit napisał(a): Mam zacząć się martwić? Tylko jeśli mieszkasz w trójkącie bermudzkim niedaleko Mefisto ![]() Do mnie idą paczki Pocztą, DHL, DPD. Pełna dywersyfikacja, więc jest szansa, że któraś dojdzie
30-09-2024, 10:56
Tylko jeśli masz moje imię i nazwisko. Bez kitu - zamówiłem sobie na próbę paczkę dosłownie do sąsiadów i jak na razie wszystko wskazuje na to, że dojdzie bez problemu.
Nie dziwię się ... Cytat:Mefisto (w starożytnym języku: Dul'Mephistos) - pradawny Władca Piekieł, jeden z siedmiu Najwyższych Złych, jeden z trzech z tak zwanej Mrocznej Trójcy, a zarazem pierwszy z piekielnych lordów, jacy powstali w wyniku śmierci Tathameta. Istota ta powstała z truchła największej z trzech wielkich głów. Ze wszystkich z demonów jest on najbardziej przebiegłym, lecz jednocześnie najsłabszym fizycznie, co nie znaczy że nie jest przez to potężny, bowiem dzięki czarom jest w stanie zadać spore obrażenia przeciwnikom.https://diablo.fandom.com/pl/wiki/Mefisto ..sie grało kiedyś
Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
W sumie na "Mefisto" jeszcze nie zamawiałem - może tu leży pies pogrzebany ![]() Tymczasem mój listonosz właśnie poinformował mnie, że odchodzi, co przy brakach kadrowych PP nie wróży zbyt dobrze. Za chwilę okaże się, że w ogóle nic nie będzie dochodzić. EDIT: kurier Inpost, dziś - ok 90% obecnych przesyłek z Amazona to tak zwane szkielety, czyli bez danych lub z niepełnymi danymi na etykiecie/w systemie. Kurier nie może takiej przesyłki wydać, nawet jeżeli wie, do kogo ona idzie. Jeśli nie zwróci takiej paczki, płaci z własnej kieszeni ok. 50 zł. Oczywiście dalej nie wiadomo, po czyjej stronie dokładnie jest wina - Amazonu (choć przesyłki docierają do Polski) czy Inpostu. Pełen fun.
01-10-2024, 14:59
(01-10-2024, 13:40)Mefisto napisał(a): EDIT: kurier Inpost, dziś - ok 90% obecnych przesyłek z Amazona to tak zwane szkielety, czyli bez danych lub z niepełnymi danymi na etykiecie/w systemie. Kurier nie może takiej przesyłki wydać, nawet jeżeli wie, do kogo ona idzie. Jeśli nie zwróci takiej paczki, płaci z własnej kieszeni ok. 50 zł.Nic z tego nie zrozumiałem. Skoro system w 90% nie działa, to czemu nie zlikwidują opcji dostarczania inpostem? Dostałem już masę takich przesyłek, wysyłanych z PL, Niemiec, Francji, Włoch czy Hiszpanii i problemu żadnego nie było. Zawsze po dotarciu do oddziału inpostu przekierowuję do paczkomatu i paczka trafia do mnie.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
01-10-2024, 18:48
(01-10-2024, 14:59)Mierzwiak napisał(a): Skoro system w 90% nie działa, to czemu nie zlikwidują opcji dostarczania inpostem? A skąd mam wiedzieć? Nie wiem jaka jest umowa między nimi. To zresztą info od kuriera, który nie obsługuje całego kraju czy nawet miasta, tylko jakiś jego region, którego to najwyraźniej dotyczy. Czyli pewnie nikły procent wszystkich takich przesyłek. Poza tym Amazon widzi te paczki jako zwroty, a nie, że nie działa. Plus to, co napisałem: to się zjebało niedawno i tak naprawdę nie wiadomo po czyjej stronie jest wina - jeśli po stronie Amazonu, to przecież się nie przyzna i nie zmieni z tego powodu dostarczyciela. A jeśli po stronie Inpostu, to Amazon przecież się o tym nie dowie (bo te całe dane z infolinii, nie wiadomo gdzie trafiające, których pewnie jest milion na miesiąc, to o kant dupy). |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: adi90a, 11 gości |