Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (418): « Wstecz 1 ... 379 380 381 382 383 ... 418 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,032
Reputacja: 81

#3,801
29-09-2024, 12:34
Tak, Amazon zwraca różnice w cenie, tylko w przypadku gdy owa cena spadła w momencie między złożeniem zamówienia a wysyłką.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

#3,802
30-09-2024, 09:48
(19-09-2024, 16:23)misfit napisał(a):  Skąd to wiesz, że w jednej paczce?

OK, czyli wyszło na to, że podzielili to na (minimum) dwie. Dostawa DPD, żadnych opłat. To lubię.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 708

#3,803
30-09-2024, 09:58
Graty. Mi wszystko wysyłają przez PP - może kiedyś kurier się trafi...

Amazon.pl: "Dzień dobry, Informujemy, że wysłaliśmy zamówienie. Przedmioty są dostarczane przez przewoźnika InPost PL."

Mam zacząć się martwić? Big Grin

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

#3,804
30-09-2024, 10:11
(30-09-2024, 09:58)misfit napisał(a):  Mam zacząć się martwić?

Tylko jeśli mieszkasz w trójkącie bermudzkim niedaleko Mefisto Tongue

Do mnie idą paczki Pocztą, DHL, DPD. Pełna dywersyfikacja, więc jest szansa, że któraś dojdzie Wink

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#3,805
30-09-2024, 10:56
Tylko jeśli masz moje imię i nazwisko. Bez kitu - zamówiłem sobie na próbę paczkę dosłownie do sąsiadów i jak na razie wszystko wskazuje na to, że dojdzie bez problemu.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,322
Reputacja: 175

#3,806
30-09-2024, 11:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-09-2024, 11:07 przez prodarek.)
Nie dziwię się ...

Cytat:Mefisto (w starożytnym języku: Dul'Mephistos) - pradawny Władca Piekieł, jeden z siedmiu Najwyższych Złych, jeden z trzech z tak zwanej Mrocznej Trójcy, a zarazem pierwszy z piekielnych lordów, jacy powstali w wyniku śmierci Tathameta. Istota ta powstała z truchła największej z trzech wielkich głów. Ze wszystkich z demonów jest on najbardziej przebiegłym, lecz jednocześnie najsłabszym fizycznie, co nie znaczy że nie jest przez to potężny, bowiem dzięki czarom jest w stanie zadać spore obrażenia przeciwnikom.

Aspektem Mefista jest Nienawiść i rozpala ją do siebie w sercach zarówno sojuszników, jak i wrogów, a jego królestwo jest ojczyzną tejże siły. Jego wojska nienawidzą jednak nie jego  ...
https://diablo.fandom.com/pl/wiki/Mefisto

..sie grało kiedyś Smile

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#3,807
01-10-2024, 13:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2024, 13:40 przez Mefisto.)
W sumie na "Mefisto" jeszcze nie zamawiałem - może tu leży pies pogrzebany Big Grin
Tymczasem mój listonosz właśnie poinformował mnie, że odchodzi, co przy brakach kadrowych PP nie wróży zbyt dobrze. Za chwilę okaże się, że w ogóle nic nie będzie dochodzić.

EDIT: kurier Inpost, dziś - ok 90% obecnych przesyłek z Amazona to tak zwane szkielety, czyli bez danych lub z niepełnymi danymi na etykiecie/w systemie. Kurier nie może takiej przesyłki wydać, nawet jeżeli wie, do kogo ona idzie. Jeśli nie zwróci takiej paczki, płaci z własnej kieszeni ok. 50 zł. Oczywiście dalej nie wiadomo, po czyjej stronie dokładnie jest wina - Amazonu (choć przesyłki docierają do Polski) czy Inpostu. Pełen fun.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

#3,808
01-10-2024, 14:59
(01-10-2024, 13:40)Mefisto napisał(a):  EDIT: kurier Inpost, dziś - ok 90% obecnych przesyłek z Amazona to tak zwane szkielety, czyli bez danych lub z niepełnymi danymi na etykiecie/w systemie. Kurier nie może takiej przesyłki wydać, nawet jeżeli wie, do kogo ona idzie. Jeśli nie zwróci takiej paczki, płaci z własnej kieszeni ok. 50 zł.
Nic z tego nie zrozumiałem. Skoro system w 90% nie działa, to czemu nie zlikwidują opcji dostarczania inpostem?

Dostałem już masę takich przesyłek, wysyłanych z PL, Niemiec, Francji, Włoch czy Hiszpanii i problemu żadnego nie było. Zawsze po dotarciu do oddziału inpostu przekierowuję do paczkomatu i paczka trafia do mnie.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#3,809
01-10-2024, 18:48
(01-10-2024, 14:59)Mierzwiak napisał(a):  Skoro system w 90% nie działa, to czemu nie zlikwidują opcji dostarczania inpostem?

A skąd mam wiedzieć? Nie wiem jaka jest umowa między nimi. To zresztą info od kuriera, który nie obsługuje całego kraju czy nawet miasta, tylko jakiś jego region, którego to najwyraźniej dotyczy. Czyli pewnie nikły procent wszystkich takich przesyłek. Poza tym Amazon widzi te paczki jako zwroty, a nie, że nie działa. Plus to, co napisałem: to się zjebało niedawno i tak naprawdę nie wiadomo po czyjej stronie jest wina - jeśli po stronie Amazonu, to przecież się nie przyzna i nie zmieni z tego powodu dostarczyciela. A jeśli po stronie Inpostu, to Amazon przecież się o tym nie dowie (bo te całe dane z infolinii, nie wiadomo gdzie trafiające, których pewnie jest milion na miesiąc, to o kant dupy).

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

#3,810
01-10-2024, 22:15
Pytanko do znawców, czego się spodziewać przy zamawianiu bezpośrednio ze strony Vinegar Syndrome? Jakiś duży haracz przy odbiorze? Problemy z cłem itp? I czy długo się czeka na paczkę?

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Strony (418): « Wstecz 1 ... 379 380 381 382 383 ... 418 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   adi90a, 7 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku