Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Słuchawki do TV

Strony (19): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 19 Dalej »

Opcje tematu
Słuchawki do TV
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

21-05-2018, 10:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2018, 11:49 przez sebas.)
(21-05-2018, 06:57)kondzioff napisał(a):  sebas ja właśnie jak pisałem skłaniam się ku słuchawkom przewodowym, źródłem będzie wzmacniacz.
Faktycznie. Nie zauważyłem.
Napisz może jeszcze jakiego wzmacniacza używasz lub zamierzasz używać, żeby nie przesadzić z impedancją słuchawek. To dedykowany wzmacniacz słuchwkowy, czy po prostu wyjście słuchawkowe w klasycznym wzmacniaczu zintegrowanym dla tradycyjnych kolumn głośnikowych? Na tą chwilę podaję takie "bezpieczne" propozycje.
Jeżeli do tej pory korzystałeś z Sennheiserów to radzę przy tym pozostać. Ja sam używałem i używam prawie wyłącznie słuchawek tej firmy. Wygląda na to, że właśnie zbliża się jakaś wymiana modeli u tego producenta, bo są dobre promocje. Przykładowo:
https://sklep.rms.pl/sennheiser-hd-428-hd428-sluchawki-przewodowe-do-wyczerpania-zapasow
https://sklep.rms.pl/sennheiser-hd-559-hd559-sluchawki-nauszne-otwarte
https://www.q21.pl/sennheiser-hd559.html
https://www.q21.pl/sennheiser-hd569.html

Mamy więc ceny niższe o około 30%. To są wszystko wygodne słuchawki, spkojnie można je mieć 3 godzinki na głowie bez odczuwania jakiegoś dużego dyskomfortu. Zaproponowałem modele otwarte jaki zamknięte. Zwróć też na to uwagę, To ma wpływ nie tylko na brzmienie (głównie stereofonię), ale i na komfort uzytkowania. W przypadku otwartych nie masz żadnej izolacji od dźwięków otoczenia, a pozostali domownicy słyszą to co emituja Twoje słuchawki. Pewną zaletą modeli otwartych jest jednak to, że w większości przypadków dają dość dobrą "wentyalcję" ucha i można dzięki temu słuchać ich nieco dłużej niż zamkniętych.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 952
Reputacja: 15

21-05-2018, 12:15
Stoje przed tym samym dylematem. Potrzebuje sluchawek do filmow (tylko do filmow - do muzyki NIE). Wymogi:
1. Przewodowe
2. Zamkniete
3. Z dobrym basem

Sebas, patrzac na specyfikacje sluchawek, ktore wyzej poleciles, rozumiem ze najlepsze beda Sennheiser HD569, tak?

Podlaczone beda po prostu do amplitunera Onkyo 616.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,580
Reputacja: 40

21-05-2018, 12:53
(21-05-2018, 05:18)wolfman napisał(a):  
(20-05-2018, 12:24)Nfsfan83 napisał(a):  Panasonic RP HTF295E
Miej litość to ma być dźwięk soczysty, a nie pierdzenie do ucha.

Miałeś na uszach, że się wypowiadasz, czy ja mu każe kupować? widzę że dla ciebie najważniejsze to się pokazać, im droższe to lepsze, im więcej bd tym lepszy prestiż na forum Smile

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

21-05-2018, 13:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2018, 13:10 przez sebas.)
(21-05-2018, 12:15)Sokal napisał(a):  Sebas, patrzac na specyfikacje sluchawek, ktore wyzej poleciles, rozumiem ze najlepsze beda Sennheiser HD569, tak?
Specyfikacja to jedno, a jakość dźwieku to drugie. Parametry nie zawsze "grają". W Twoim przypadku akurat najlepiej pasują HD569. Dysponują zapewne podobnym (jeśli nie tym samym) przetwornikiem co HD559, ale są zamkniete. Impedancja też nie powinna być problemem dla wyjscia słuchawkowego w Twoim amplitunerze. Tu jednak trzeba uważać. Takie wyjścia słuchawkowe w amplitunerach, wzmacniaczach czy odtwarzaczach CD/DVD/BD są dodawane na "doczepkę" i zwykle nie są najlepszej jakości. Mam tu na myśli nie tylko jakość dźwięku, ale i moc. Poziom cenowy HD569 to już maksimum dla słuchawek, które maja pracować bez dedykowanego wzmacniacza.

Jeżeli planujesz zakup wyłącznie do zastosowań filmowych, to może warto też spojrzeć na propozycje darasa. Nie wiem jaki masz budżet, więc moje rady moga być nie do końca trafione.
Inna sprawa, to również fakt, że ja akurat lubię brzmienie firmy Sennheiser. Uczciwie trzeba jednak przyznać, że Audio-Technica czy Beyerdynamic za podobną kwotę też może mieć coś ciekawego  do zaoferowania.

Odpowiedz
Offline Sokal
Redaktor

21-05-2018, 13:16
W tych linkach od Ciebie pisza, ze obie sa konstrukcjami zamknietymi.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

21-05-2018, 13:18
Uważam, że każdy ma prawo kupować taki sprzęt, na który go stać.
Gdy oglądałem swoje swoje pierwsze filmy stereo na magnetowidzie VHS to korzystałem ze słuchawek wyjątkowo tanich. Niemniej cieszyła mnie ta przestrzeń audio jak dzieciaka! Smile

Przypomnę, że kosztowniejsze nauszniki można kupić na raty. Chyba każdy sklep to proponuje. Przy opcji dwuletniej byłoby to jakieś 60,00 – 70,00 złotych miesięcznie w przypadku Sony MDR HW 700 DS.  To porządny produkt! Być może najlepsze słuchawki do kina domowego na rynku. Dźwięk HD oraz inne „bajery” przekonały mnie. Oczywiście nie nabyłem Sony dla szpanu. Wink Nikt ze znajomych o nich nie wie.

https://www.youtube.com/watch?v=pu3FGWdh47w

W wolnej chwili wymienię kilka plusów oraz minusów zestawu. Teraz spadam do roboty.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

21-05-2018, 13:27
(21-05-2018, 13:16)Sokal napisał(a):  W tych linkach od Ciebie pisza, ze obie sa konstrukcjami zamknietymi.
Fakt. Spojrzałem chyba na specyfikacje HD428 przez pomyłkę. Przepraszam, coś rozkojarzony jestem od rana...
Obie to konstrukcje zamknięte. Natomiast impedancja w HD569 jest niższa niż w HD559 - i to plus w Twoim przypadku. Skuteczność natomiast wyższa. Też dobrze.

Odpowiedz
Offline Sokal
Redaktor

21-05-2018, 13:37
A te?

Sony MDR-XB950AP

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

21-05-2018, 14:02
(21-05-2018, 12:53)Nfsfan83 napisał(a):  Miałeś na uszach, że się wypowiadasz, czy ja mu każe kupować?
Jest przepaść w jakości dźwięku w tandecie za 80 zł ,a słuchawkami za 500+. Jak ktoś szuka słuchawek do filmów, to raczej powinien omijać szerokim łukiem takie wynalazki. Szkoda pieniędzy i słuchu.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

21-05-2018, 14:44
(21-05-2018, 13:37)Sokal napisał(a):  A te? Sony MDR-XB950AP
Pod względem elektrycznym OK. Co do brzmienia, to nie słuchałem, więc w tej kwestii nie mogę się wypowiedzieć. Generalnie Sony ma w tym segmencie rynku dobrą opinię.

Odpowiedz
Strony (19): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 19 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku