14-10-2018, 17:44
Pablo i Nie_zbieram_ale_lubie, zapodaliście ciekawe informacje. Przyznaję po punkciku reputacyjnym. Musiałbym „przeorać” gros stronic żeby odpowiedzieć sobie na postawione tu pytania. Z określonych powodów zatrzymałem się na 5.1 (chodzi o głośniki) i o tym systemie mogę dyskutować do znudzenia. Ale raczej nie ryzykujcie.
Może dojść u co niektórych do ekstazy nerwowej*. Kilka razy byłem strofowany za przydługawe wpisy (patrz np. wątek o projektorach). Nauczyły mnie tego dyskusje ze znajomymi toczone często do późnych godzin nocnych. Każdy miał wówczas czas na wyczerpujące zaprezentowanie swojego punktu widzenia. Wychowałem się w latach 70 – tych kiedy język (polski) cokolwiek znaczył. Unikam zdawkowych wymian poglądów np. w formie SMSów.
Sorry, inaczej nie umiem.
O! Już popełniłem dygresyjkę.
Zatem wracam do tematu…
Coś tam wiem o Neo X (z uwagi na posiadane słuchawki). Z odsłuchów oraz rozważań teoretycznych wnioskuję, że wspomniany system lepiej się sprawdza gdy podamy mu sygnał 5.1, a najlepiej 7.1 (zamiast 2.0 / 2.1). Co sądzisz Pablo?
* Obejrzałem pierwszy raz po rekonstrukcji „Rejs” (1970). W wolnej chwili skreślę kilka uwag w zapomnianym wątku.

O! Już popełniłem dygresyjkę.

Coś tam wiem o Neo X (z uwagi na posiadane słuchawki). Z odsłuchów oraz rozważań teoretycznych wnioskuję, że wspomniany system lepiej się sprawdza gdy podamy mu sygnał 5.1, a najlepiej 7.1 (zamiast 2.0 / 2.1). Co sądzisz Pablo?
* Obejrzałem pierwszy raz po rekonstrukcji „Rejs” (1970). W wolnej chwili skreślę kilka uwag w zapomnianym wątku.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.