Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 24 Dalej »

Spider-Man Uniwersum

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
Opcje tematu
Spider-Man Uniwersum
Offline Nietoperz
Redaktor
Liczba postów: 24
Reputacja: 0

07-05-2019, 11:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2019, 11:14 przez Nietoperz.)
(27-04-2019, 21:53)Mierzwiak napisał(a):  Właśnie skończyłem seans w Dolby Vision.

[Obrazek: giphy.gif]
Z jakiego źródła oglądałeś? Cieszę się, że Ci się podobało - pewnie oględnie mówiąc, bo film jest cudowny.

Chciałem kupić hiszpańskiego steelbooka BD, bo tam jest jeszcze płyta z bonusowym wideo i 48-stronicowy miniartbook, ale niestety na Amazonie był on ciągle wykupiony. Dlatego, póki co, skończyłem z niemieckim wydaniem BD z dodatkową płytą 3D w takim samym steelbooku (niestety bez bonusowego BD i bez minialbumu). Pewnie w swoim czasie dokupię rodzime wydanie, bo zawsze lubię mieć wersję polską na ew. seans ze znajomymi lub dla siebie, a nie zanosi(ło) się u nas ani na steelbooka, ani na płytę 3D, ani na dodatkowy dysk BD.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 3,977
Reputacja: 186

07-05-2019, 17:46
Widziałem na iTunes oczywiście.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Nietoperz
Redaktor
Liczba postów: 24
Reputacja: 0

29-05-2019, 17:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2019, 17:00 przez Nietoperz. Powód edycji: Dodatkowy opis problemów z wyświetlaniem filmu na konsoli PS4. )
Dokupiłem polskie wydanie Blu-ray z wyżej wymienionych powodów (fajne mieć opcjonalnie polskie napisy i dubbing) oraz dlatego, że Niemcy przetłumaczyli na swój język teksty z komiksowych dymków i ramek pojawiających się w filmie.

Odkryłem coś jeszcze, tym razem na polskiej płytce. Czy tylko ja mam taki kiks, czy komuś jeszcze się to trafiło:
W niemieckiej edycji na napisach końcowych pojawiają się (i w wersji kinowej, i alternatywnej) ramki z nazwiskami czołowych gwiazd obsady, zaś po hołdzie dla Stana Lee i Steve'a Ditko pojawia się lista z obsadą. Tak było też, gdy byłem w polskich kinach.
W wydaniu Blu-ray z Polski na napisach końcowych nie ma ramek z obsadą ani w ogóle listy aktorów. Po to kupiłem polską wersję, aby mieć wszystko, jak w kinie, a tu zonk...

EDIT: Odpaliłem polską płytę i zauważyłem ww. braki. Potwierdziłem na niemieckiej płycie ramki i listę z obsadą oraz różnice kilkunastu sekund w obu wersjach filmu względem polskiej płyty. Po czym znowu uruchamiam nasz dysk BD, a tam... pojawiły się i ramki, i napisy, a czasy trwania obu wersji filmów zrobiły się z krótszych o kilkanaście sekund względem niemieckiego Blu-raya do... dłuższych o 1 sekundę. Dodam, że wszystko sprawdzam wyłącznie na konsoli PS4. Komuś się zdarzały podobne problemy techniczne? Tj. znikające ramki i sekundy filmu (obsada).
Film produkcji Sony na konsoli produkcji Sony. Czy to ma jakiś związek? Czy może chwilowo wszedłem do Strefy Mroku???

EDIT2: Jak wyżej, odpaliłem na polskiej płycie obie wersje filmu. Okazuje się, że znowu ramki i lista obsadowa zniknęły, aż musiałem to sobie nagrać jako potwierdzenie. Możliwe, że pomyliłem się w czasie trwania filmów, bo po zniknięciu wyświetla mi teraz te wyniki dłuższe o sekundę. Ale znowu wspomniane dane z obsadą znikają. Serio - czy to jakaś Strefa Mroku???
Komu się zdarzyły takie problemy?

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

27-02-2020, 11:04
Rzecz się rozchodzi o "Spider-Man: Uniwersum", film animowany z 2018 roku, zrealizowany w przełomowej technologii przez "SONY Pictures Animation", który jako jego wielki miłośnik zamierzam kupić w wersji Blu-Ray lub Blu-Ray 4K. Rzecz jasna, co dla mnie najlepsze, w pierwszej kolejności wybrałbym opcję UHD animacji, z polskimi napisami (co najmniej) lub z dubbingiem i napisami, jednakże ta o szczytowej jakości wersja jest średnio o 120 do 150 zł droższa od spolszczonego wydania Blu-Ray produkcji! Jeśli mam wydać około 200 zł lub coś koło tego za "Spider-Man: Uniwersum", to mówiąc krótko, chcę mieć absolutną pewność tego, czy jest wyraźna (a nie minimalna) różnica w jakości obrazu i dźwięku między edycją 4K a edycją Blu-Ray "Spider-Man: Uniwersum". Głównie tą sugestię kieruję do kogoś z Was, kto widział na płycie 4K tę animację, w rozdzielczości i formacie zapisu UHD.

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,029
Reputacja: 28

27-02-2020, 13:21
Różnica jest ogromna. Wersja UHD wygląda znakomicie.

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

28-02-2020, 19:37
(27-02-2020, 13:21)Mr.Hankey napisał(a):  Różnica jest ogromna. Wersja UHD wygląda znakomicie.

Dobrze wiedzieć, że różnica między opcją zapisu "Spider-Man: Uniwersum" w Blu-Ray a Blu-Ray 4K jest znaczna; myślę, że na moim odbiorniku tv "OLED LG E8 65", po kupnie filmu w wersji dysku 4K z polskimi napisami czy dubbingiem, gdy go obejrzę, dostrzegę te odpowiednie różnice między rozdzielczością, a co za tym idzie, innymi składowymi obrazu i dźwięku. "Spider-Man: Uniwersum", oprócz walorów graficznych - tą nowatorską zastosowaną tu technikę SONY powinno opatentować - będących czymś jak kamień milowy dla współczesnych animacji wysokobudżetowych, ma urzekającą linię fabularną i świetnie rozrysowane postacie. Produkcja ta potrafi przemówić do serducha fana adaptacji komiksowych światów! Miles Morales i nietuzinkowy Peter Parker... w 4K? A czemu nie? Warto wydać te 170 - 190 zł za dysk UHD, na którym będzie zapisany tak niesamowity film! O tak! Kwestia czasu i zakup będzie dokonany!

Odpowiedz
Offline pmmazz
Użytkownik
Liczba postów: 248
Reputacja: 13

28-02-2020, 20:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2020, 20:17 przez pmmazz.)
Tu akurat rozdzielczość nie jest najważniejsze, szeroka paleta barw i HDR to jest to co daje efekt. A wydanie 4K swego czasu było dostępne z Grecji w okolicach niecałych 100pln (z PL wersją oczywiście na 4K)

LG OLED 65C8, Denon AVR-X1500H, Heco Aurora 700, Heco Aurora 300, Heco Aurora Center 30, Jamo ATM50, SVS SB-1000, Xbox One X, Panasonic DP-UB820, Playstation 5, Xbox Series X
Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,051
Reputacja: 35

28-02-2020, 20:55
Na filmarena jest dostępny steelbook 4K za 47,86 € + koszt wysyłki. Sporo ale też mam zamiar kupić ten film i myślę, że warto jest go mieć w możliwie jak najlepszym wydaniu.

https://www.filmarena.cz/blu-ray-3d-spider-man-paralelni-svety-resin-magnet-3d-2d-steelbook-limitovana-sberatelska-edice-darek-folie-na-steelbook

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 3,977
Reputacja: 186

19-09-2023, 21:16
Dobrze widzę, że Sony w żadnym wydaniu Across the Spider-verse nie umieścilo polskiej wersji nie tylko na UHD, ale i na BD?

Mocno to niepokojące.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline MasterThief
Valar Dohaeris
Liczba postów: 510
Reputacja: 16

19-09-2023, 21:20
Dokładnie na to wygląda, nawet Czechy nie mają swoich wydań (wysłałem niedawno zapytanie do Filmareny, ale jeszcze nie odpisali).

Kino domowe:

Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)

Angel
Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku