Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy › Reżyserzy
1 2 Dalej »

Stanley Kubrick - dzieła wszystkie

Strony (22): « Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 Dalej »

Opcje tematu
Stanley Kubrick - dzieła wszystkie
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

19-11-2025, 18:35
(19-11-2025, 15:53)Ash-9001 napisał(a):  Czyli pewnie w przyszłości zrobię double dipa. No i jak tu się nie wkur.....ć  

Warto się wstrzymać kilka miesięcy z zakupem, jeśli dane wydanie odbiega od ideału, i poczekać, czy gdzieś na świecie nie wydadzą tego lepiej.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

19-11-2025, 18:38
Geoffowi D też się bardzo podoba.
I ktoś tam wcześniej pisał, że u Warnera nie ma "włosków" na brzegach obrazu tam gdzie są one u Criteriona, więc musi być więcej różnic w obrazie...

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

19-11-2025, 23:14
(19-11-2025, 15:53)Ash-9001 napisał(a):  No i jak tu się nie wkur.....ć

Ja się pocieszam tym, że Criterion ma jednak to, czego u Warnera nie będzie, czyli świetną książeczkę, bardzo ładne opakowanie i dodatki. Plus z tego co widzę w UK jest tylko jedna płyta, więc zawsze będzie to można jakoś wcisnąć do Criteriona Smile

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

20-11-2025, 08:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2025, 08:32 przez misfit.)
Dopiero co wrzucałem unboxing steelbooka z UK, na którym widać, że są dwie płyty. Chociaż równie dobrze mogłoby nie być dołączonego BD, bo jest w nim płyta ze starym transferem, a z dodatków nie ma nic poza zwiastunem.

Oglądałem Criteriona UHD i tak jak nicwood, Geoff D i inni, w ponad dwudziestu ujęciach widzę w nim niedostatki w kodowaniu w jasnych partiach obrazu. Jak kiedyś zrobię przesiadkę na większy TV to pewnie więdzej tego będzie mi doskwierać, więc dla mnie Warner to must have, skoro na nim takich problemów nie ma.
Ale tak, dla dodatków warto też się zainteresować Criterionem, niekoniecznie UHD, a np. BD z 2017 roku, na którym jest ta sama płyta z dodatkami. Książeczka pewnie też ta sama, czy może niekoniecznie?

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

20-11-2025, 08:38
(20-11-2025, 08:32)misfit napisał(a):  Ale tak, dla dodatków warto też się zainteresować Criterionem, niekoniecznie UHD, a np. BD z 2017 roku, na którym jest ta sama płyta z dodatkami. Książeczka pewnie też ta sama, czy może niekoniecznie?
Ksiazeczka byla identyczna, na ile.sprawdziłem. Ja z Kubrickiem mam prawie jak z Lynchem, wiec przypuszczam, ze Warnera dołożę do Criteriona.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

20-11-2025, 11:10
(19-11-2025, 18:35)slavekg napisał(a):  Warto się wstrzymać kilka miesięcy z zakupem, jeśli dane wydanie odbiega od ideału, i poczekać, czy gdzieś na świecie nie wydadzą tego lepiej.

Coraz częściej myślę żeby zmienić podejście do kupowania właśnie na takie... ale tu znów może być tak, że poczekam kilka miesięcy, inne wydanie nie wyjdzie (albo wyjdzie z gorszym obrazkiem Wink ) a tego pierwszego już nie będzie, bo wykupione Tongue

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

20-11-2025, 11:38
Jeśli celujesz w kolekcjonerki, to tak, może być wykupione. W przypadku zwykłych wydań takie ryzyko jest niewielkie. Nawet butikowe wydawnictwa, którym licencje na dany tytuł wygasają po pewnym czasie, mają dany tytuł w swojej ofercie co najmniej kilka lat.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

20-11-2025, 12:25
(20-11-2025, 08:32)misfit napisał(a):  Dopiero co wrzucałem unboxing steelbooka z UK, na którym widać, że są dwie płyty.?

Ale jest też wydanie w plastiku, choć dla Polski jak widzę z blokadą.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

20-11-2025, 13:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2025, 13:56 przez misfit.)
Steelbook też miał blokadę, a szkoda, bo był w dobrej cenie.

Plastik jeszcze jest u Włochów, ale w niezbyt atrakcyjnej cenie 28 EUR. Dołożyłem 2 EUR do francuskiego steela i z ENJOY10 wychodzi 23,90 EUR z wysyłką.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

20-11-2025, 14:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2025, 16:31 przez Ash-9001.)
(20-11-2025, 11:38)slavekg napisał(a):  Jeśli celujesz w kolekcjonerki, to tak, może być wykupione. W przypadku zwykłych wydań takie ryzyko jest niewielkie. Nawet butikowe wydawnictwa, którym licencje na dany tytuł wygasają po pewnym czasie, mają dany tytuł w swojej ofercie co najmniej kilka lat.

Pod warunkiem, że obecny stan rzeczy się nie zmieni. A jak się któregoś dnia obudzimy i przeczytamy newsa, że Netflix kupił Warnera... Podejrzewam, że ludzie by się rzucili na te wszystkie licencjonowane tytuły i mogłyby zniknąć w sekundę Tongue

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Strony (22): « Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   7 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku