Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy › Reżyserzy
1 2 Dalej »

Stanley Kubrick - dzieła wszystkie

Strony (21): « Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21

Opcje tematu
Stanley Kubrick - dzieła wszystkie
Online pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,801
Reputacja: 140

20-11-2025, 19:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2025, 19:40 przez pred895.)
(20-11-2025, 13:55)misfit napisał(a):  Dołożyłem 2 EUR do francuskiego steela i z ENJOY10 wychodzi 23,90 EUR z wysyłką.

W przeciwieństwie do francuskiego steela, który się już wyprzedał u Włochów jest dostępny od ręki za tę samą cenę i z powyższym kodem.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

20-11-2025, 20:00
Jeszcze kilka godzin temu u Włochów cena za steela była 37 EUR, więc dzięki za cynka o obniżce - w takim razie przełączam się na nich.
Mam jeszcze w rezerwie zamówione wydanie hiszpańskie gdyby Włosi dali ciała z realizacją zamówienia... Big Grin

Straszne czasy, że trzeba tak kombinować...

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

20-11-2025, 21:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2025, 22:18 przez Ash-9001.)
Mamy pierwsze screeny porównawcze.

https://slow.pics/c/xeU03ybL

No nie wiem, jak dla mnie to Criterion aż tak baaaardzo nie odstaje, więc trochę mi wku*w przeszedł Tongue Odkładam double dipa na dużo później Wink

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

20-11-2025, 22:01
Obejrzałem właśnie Criteriona i obrazek jest naprawdę bardzo, bardzo ładny. Na 3 godziny filmu zobaczyłem tylko raz większe problemy z ziarnem - w ujęciach ze statkiem. A że gdzieś tam jest może jakaś chmurka niedorobiona czy włosek wystający w rogu? Panie, ić an w uj z takim dzieleniem włosa na czworo. Bitrate pomiędzy 45-60 mb, czyli solidnie, ale bez szału. Może kiedyś dorwę w jakiejś ultra super mega promocji do 10 euro pojedynczy dysk WB (sprawdzałem - wejdzie spokojnie do digipacka Criteriona Big Grin ), ale tak to absolutnie nie widzę sensu w dublowaniu nabytku.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

20-11-2025, 22:11
No ja dałem 4.9/5 za obrazek i podtrzymuję Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

20-11-2025, 22:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2025, 22:32 przez misfit.)
Na screenach po konwersji do SDR nie zobaczysz głównego zarzutu Criteriona, czyli problemów z kodowaniem w jasnych partiach obrazu w części scen, a jeśli już to będą one nieporównywalnie mniej odczuwalne niż w HDR - uwierz mi, wielokrotnie to przerabiałem na wielu przykładach. Nie chcę się powtarzać, ale to, że Mefisto tego nie widzi na projektorze też mnie nie dziwi - na jego sprzęcie najprawdopodobniej też bym tego nie widział Smile

Jeśli u siebie też nie widzisz wyżej wspomnianych problemów to ok - w takiej sytuacji nie ma sensu kupowania tego filmu po raz kolejny na UHD. Ja u siebie widzę ewidentne problemy z kodowaniem w jasnych obszarach u Criteriona i wciąż liczę na to, że u Warnera tego widzieć nie będę. Widzę, że zamówienie na włoskim amazonie ma już przypisany nr. do śledzenia, więc w przyszłym tygodniu się o tym przekonam.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

21-11-2025, 02:52
(20-11-2025, 22:32)misfit napisał(a):  to, że Mefisto tego nie widzi na projektorze też mnie nie dziwi

Dla pewności wybrane fragmenty odpaliłem też na tv i również jest ok. Chyba, że wskażesz konkretny czas, gdzie występują poważne anomalie.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

21-11-2025, 10:00
Wierzę ci, że niczego złego nie widzisz - uwierz mi, że jednak są osoby, które widzą problemy z kodowaniem w jasnych partiach obrazu u Criteriona. I nie, nie chodzi o jakieś lupy, stopklatki, tylko normalne oglądanie w całkowicie zaciemnionym pokoju na 65 calach z 2m i 77 calach z ~2.5m. Niedawno także na naszym forum kilka osób krytycznie odnosiło się w stosunku do podobnej przypadłości w Tron Legacy - w moich oczach, na moich LGkach, niedoskonałości obrazu są bardziej widoczne w Barry Lyndonie, ale z kolei nie aż tak jak np. w Paramountach od teamu B, czy pierwszych UHD od Studio Canala.

Mam czasy z kilkunastoma przykładowymi scenami, które sobie zanotowałem w trakcie oglądania Barry Lyndona, tak aby później porównać je do Warnera, ale nie widzę za bardzo powodu aby je wrzucać na forum i później ew. psuć ci, czy komuś innemu kolejne seanse Big Grin Ciesz się swoim Criterionem, jednak aby zaspokoić ewentualną ciekawość, wieczorem wrzucę co dla mnie i nie tylko dla mnie, jest nie tak z kodowaniem na kilku przykładach.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

21-11-2025, 10:19
(21-11-2025, 10:00)misfit napisał(a):  ale nie widzę za bardzo powodu aby je wrzucać na forum i później ew. psuć ci, czy komuś innemu kolejne seanse
doceniam podejścieSmile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

21-11-2025, 11:39
Biorąc pod uwagę, że już jestem po seansie, to nie bardzo wiem jak możesz mi cokolwiek zepsuć. No chyba, że przekonanie kogoś do zakupu lepszej wersji to dzisiaj zbrodnia Big Grin

Odpowiedz
Strony (21): « Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku