Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 7 Dalej »

Stwórzmy kilka petycji z prośbą o wydanie filmów na nośnikach

Strony (7): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 7 Dalej »

Opcje tematu
Stwórzmy kilka petycji z prośbą o wydanie filmów na nośnikach
Offline afflux
Użytkownik
Liczba postów: 113
Reputacja: 6

14-03-2023, 14:53
(14-03-2023, 14:41)fire_caves napisał(a):  Czy jesteś kolejną osobą z podobnym podejściem do świata?
Uważam się za inną osobę. Jednak próba stworzenia petycji pomimo logicznych argumentów które przedstawiłeś powyżej tak zwanego "zwijania się" rynku nośników fizycznych jest jakimś działaniem aby temu zapobiec. Wiem że pewne działania wydają się walka z wiatrakami - ale pamiętam jedna scenę z filmu "Lot nad kukułczym gniazdem", gdy Jack Nicholson próbuje wyrwać umywalkę co budzi zdziwienie - Jack odpowiada na to - przynajmniej próbowałem. Może warto czasami spróbować pomimo bardzo niesprzyjających okoliczności i beznadziejnym położeniu. Pisałem szybko bo kończę pracę, ale mam nadzieje iż wytłumaczyłem o co mi chodziło. Pozdrawiam.

LG OLED B9 55 cali
Harman/Kardon Enchant 800
Panasonic DP-UB 450
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

14-03-2023, 15:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2023, 15:13 przez fire_caves.)
(14-03-2023, 14:53)afflux napisał(a):  Może warto czasami spróbować pomimo bardzo niesprzyjających okoliczności i beznadziejnym położeniu
W książce i filmie chodziło o walkę o wolność osobistą, nie o możliwość kupowania filmów Big Grin Ponownie - na kanwie tego co piszesz, zastanawiam się dlaczego nie zrobiłeś już tej petycji?
PS Gwarantuję, że podpiszę.

Odpowiedz
Offline Reacher
Stały bywalec
Liczba postów: 612
Reputacja: 52

14-03-2023, 15:38
(14-03-2023, 14:53)afflux napisał(a):  Jednak próba stworzenia petycji pomimo logicznych argumentów które przedstawiłeś powyżej tak zwanego "zwijania się" rynku nośników fizycznych jest jakimś działaniem aby temu zapobiec.
Kto podjął próbę stworzenia petycji, bo najwyraźniej coś mi umknęło? Wpadł jakiś koleś na forum, troszkę się powymądrzał, troszkę pochwalił gdzie to nie działał w branży muzycznej, na koniec zjechał forumowiczów, zabrał zabawki z piaskownicy i zwinął się z fochem. Mógł pokazać projekt petycji, może pare osób miałoby pomysł jak ją dopracować. Sam bym podpisał mimo, że nie bardzo wierzę w powodzenie misji. Generalnie gość wyskoczył z pomysłem i przesłaniem "Wy odwalcie robotę bo ja jestem za stary".

Odpowiedz
Offline afflux
Użytkownik

14-03-2023, 15:43
Wiem o co chodziło w filmie. Co do petycji to ona mnie nie dotyczy, nie jestem kolekcjonerem filmów jak Wy, kupuję sporadycznie z dwóch powodów - brak funduszy i wiele filmów oglądam raz, do tych do których chcę wrócić powolutku zbieram. Moja kolekcj z kilku lat jest nikła. Jak pisałem wcześniej, zdziwiło mnie Wasze nastawienie (oczywiście nie wszystkich), co wyraziłem w komentarzu i tyle.

LG OLED B9 55 cali
Panasonic DP-UB 450
Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in

14-03-2023, 15:52
(14-03-2023, 15:43)afflux napisał(a):  zdziwiło mnie Wasze nastawienie (oczywiście nie wszystkich), co wyraziłem w komentarzu i tyle.
Ale co Cię zdziwiło? To, że nikt nie chce zaangażować się w absurdalną inicjatywę przekonania wydawców, że im się jednak opłaca, wbrew 30-letniemu doświadczeniu w tej materii i pogarszającej się sytuacji ekonomicznej potencjalnych klientów?

Odpowiedz
Offline afflux
Użytkownik

14-03-2023, 15:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2023, 15:59 przez afflux.)
(14-03-2023, 15:38)Reacher napisał(a):  Mógł pokazać projekt petycji, może pare osób miałoby pomysł jak ją dopracować. Sam bym podpisał mimo, że nie bardzo wierzę w powodzenie misji.
Piszę z telefonu więc troszkę nieudolnie, ale czytając jeszcze raz pierwszy wpis Razima, wspomniał o tym aby sie wypowiedzieć na ten temat i go wesprzeć. Nie mówi nic o odwaleniu roboty, potem niestety użytkownik Razim faktycznie się unosi emocjami i dumą ponieważ spodziewał się pewnie innej reakcji, lecz nic nie wspomina że ktosa to zrobić. Zachował się troszkę dziecinnie, ale nie o to chodzi. Według mnie wystarczyło zapytać jaki ma plan. Chyba nie ma potrzeby atakować gościa bo wyszedł z propozycją z małą szansą na powodzenie, prawda?

(14-03-2023, 15:52)fire_caves napisał(a):  Ale co Cię zdziwiło? To, że nikt nie chce zaangażować się w absurdalną inicjatywę przekonania wydawców, że im się jednak opłaca, wbrew 30-letniemu doświadczeniu w tej materii i pogarszającej się sytuacji ekonomicznej potencjalnych klientów?
Tak właśnie to, oraz brak zainteresowania jak ta petycja ma wyglądać i jaki on ma plan. Przepraszam że się wtracilem. Poddaje się. Miłego dnia.

LG OLED B9 55 cali
Panasonic DP-UB 450
Odpowiedz
Offline Reacher
Stały bywalec
Liczba postów: 612
Reputacja: 52

14-03-2023, 16:01
Razim wiem, że to czytasz. Jaki masz plan?

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in

14-03-2023, 16:07
(14-03-2023, 15:54)afflux napisał(a):  czytając jeszcze raz pierwszy wpis Razima, wspomniał o tym aby sie wypowiedzieć na ten temat i go wesprzeć. Nie mówi nic o odwaleniu roboty (...) wystarczyło zapytać jaki ma plan
Sęk w tym, że Razim napisał jaki ma plan. "Nie mam możliwości działania w mediach społecznościowych, gdyż jestem po prostu zbyt stary, ale wiem, że na forum siedzi bardzo wielu zacnych ludzi młodego i średniego pokolenia." Tak więc taki był jego plan:
- wrzuta na forum,
- kto inny odwala robotę,
- on się pod tym podpisuje jako inicjator akcji.

(14-03-2023, 15:54)afflux napisał(a):  Chyba nie ma potrzeby atakować gościa bo wyszedł z propozycją z małą szansą na powodzenie, prawda?
Jeśli uważasz, że pisanie argumentów przeciwko zasadności jego propozycji (już pomijając podejście "weźmy się i zróbcie"), to "atak na gościa" to ja już nie mam słów... :/

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

14-03-2023, 16:29
(14-03-2023, 15:54)afflux napisał(a):  Zachował się troszkę dziecinnie, ale nie o to chodzi. Według mnie wystarczyło zapytać jaki ma plan.

Zadałem kilka podstawowych pytań i nie otrzymałem odpowiedzi, ani od Razima, ani innych osób, które ewentualnie popierają jego "akcję". Jakby co wciąż jestem ciekawy jakie argumenty miałyby przekonać Gutka czy Monolith aby wznowili działalność na rynku nośnikowym Smile

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,515
Reputacja: 96

14-03-2023, 16:52
Polskie filmy musimy kupować za granicą i to mnie najbardziej boli.
Do głowy mi przychodzą dziesiątki polskich filmów, które kupiłbym natychmiast w dniu premiery, nie czekając na żadne promocje, ale zagraniczne wydawnictwa pewnie nawet nie wiedzą że te filmy istnieją.
Najgorsze jest to, że jak coś się jednak uda u nas wydać, to okazuje się że "kastrat", DNR itp.

Wierzę, że jednak mamy w kraju fachowców, którzy potrafiliby to ogarnąć (to nie jest lot na Marsa), więc moje poprzednie wpisy w tym temacie były na serio, bo ja to widzę tak, że albo Ministerstwo Kultury w ramach "misji" się tym zajmie i jestem skłonny zapłacić większe podatki, albo "misja" będzie się sama finansować, publikując listę filmów na które ludzie będą głosować robiąc przedpłaty.

To gdzie mam wpłacić pieniądze albo na kogo mam zagłosować w wyborach, żeby to przeszło?

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Strony (7): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 7 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku