17-11-2018, 16:02
(17-11-2018, 15:50)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): To była zapewne "wypasiona wersja DVD", więc i kolorystyka musiała być "oryginalna".No ba. W ogóle nie rozumiem na co komu jakieś bluraje albo o zgrozo 4K. DVD ze swoją rozdzielczością, reprodukcją kolorów, ziarna i najdrobniejszych detali to REFERENCJA. Chcecie wiedzieć jak film powinien wyglądać? Odpalcie DVD.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K

. Jeśli byś mi potwierdził, że wygląda o 25% i więcej niż na tych obrazkach to w ogóle przestanę je brać na poważnie, jak niektórzy. W dobie 4k nasze monitorki komputerowe nie dają tej jakości obrazu jaki się widzi na lepszym sprzęcie. Póki co w monitorach 4k standardem nie jest, a byle 4k (mój Szajsung) nie oddaje tego co mam w nowszym tv oledzie. Tam to nawet Avengers 4k mi się spodobał

jak pisałem przy Aliens nie chodzi o dvd jako dvd ale o kolory, a że te kolory co mi odpowiadają są na dvd, to tym samym jestem zmuszony do niższej rodz ( choć nie mogę powiedzieć, że to tak bardzo mnie rusza). Jakby było tak, jak w przypadku Blade Runner gdzie masz 5 BD płyt, każda wersja filmu inna kolorystyka to bym myślał o BD. Teraz musisz kupić "jedyną słuszną" wersję kolorystyczną, która jest na BD.