Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

The Flash - 2023

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
Opcje tematu
The Flash - 2023
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,205
Reputacja: 278

20-07-2023, 11:05
(20-07-2023, 09:48)Juby napisał(a):  Tak, zwróciłem uwagę, że miłość do Batmana-Keatona zaślepiła niektórych do tego stopnia, że przestali trzeźwo patrzeć na ten film. Zazdroszczę, też bym tak chciał. Niestety, ten występ Keatona był zwyczajnie nieudany (pojawia się dopiero po 61 minutach, Batmanem jest od 74' i jest nim w sumie tylko 10 minut, bo potem Keaton w świetle dnia bijący się z kosmitami na pustyni to nie jest Batman jakiego chciałem oglądać, a ilość pozbawionego sensu fanserwisu jaka pada z jego ust przekracza próg mojej tolerancji).
Jak wyżej.

Powiedziałbym "Jak ma być dobrze, skoro ludzie nieustannie łapią się na taką prymitywną grę na nostalgii?", na szczęście te czasy już się chyba skończyły a katastrofa finansowa Flasha to coś co niezmiernie mnie cieszy.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

20-07-2023, 11:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-2023, 11:12 przez Gieferg.)
Ja tam póki co trzymam się wcześniejszego stwierdzenia - od czterech lat nie powstał lepszy film w tym gatunku (pomijam stronę wizualną bo ta jest bezdyskusyjnie słaba) i podejrzewam, że szybko nie powstanie. Z moich trzech tegorocznych kinowych seansów, ten był zdecydowanie najbardziej satysfakcjonujący (a GOTG3 najmniej).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,083
Reputacja: 81

20-07-2023, 11:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-2023, 12:06 przez Juby.)
(20-07-2023, 10:55)Gieferg napisał(a):  W ogóle tego nie zauważyłem, więc mi nie przeszkadza.
What?! My (ja z żoną) od ich pierwszej wspólnej sceny nie mogliśmy tego nie widzieć, ani odzobaczyć i chyba ze wszystkich fatalnych efektów wizualnych w tym filmie (figury woskowe w kuli czasu, cameos, bobasy) ten krytykowaliśmy najdłużej po wyjściu z sali. Nawet odmładzany Indy w piątej części, albo twarz Paula Walkera w F7 nie były dla mnie tak oczojebne.

Z tym, że VFX to i tak pikuś, we Flashu nie działa również scenariusz pełen dziur, niedopowiedzeń i nie rozwijający w żaden sposób postaci, które wprowadza. Film mi się podobał, ale im dalej od seansu tym gorzej, dziś myślę że w rankingu DCU postawiłbym go minimalnie nad kinową wersją JL, na pewno za MoS, TSS i ZSJL (może jeszcze za Shazamem, bo widzę że oceniłem pozytywnie, z tym że niezbyt pamiętam za co).

(20-07-2023, 11:05)Mierzwiak napisał(a):  Powiedziałbym "Jak ma być dobrze, skoro ludzie nieustannie łapią się na taką prymitywną grę na nostalgii?"
Kiedy ktoś mi powiedział, że w zapowiedzi filmu pada tekst "Yeah, I'm Batman", a później gdy ją zobaczyłem w kinie, byłem przekonany, że rozegrają to tak, że Barry nie będzie wiedział, że Keaton to Bruce w tym alternatywnym świecie (w końcu wygląda zupełnie inaczej niż Affleck), on i jego młodsza wersja wezmą go za kogoś kto po prostu zajmuje się Wayne Manor i gdy ten w końcu pokaże im się w kostiumie, rzuci swój kultowy tekst aby niedowiarki przymknęli buzie/ zrozumieli że on to on. Kiedy oglądałem film i zobaczyłem, że Barry od razu skumał, że zarośnięty Keaton to Bruce i już w kuchni wyjaśniają sobie, że to właśnie Batman, byłem przekonany że sceny z trailera nie będzie, że została nagrana tylko pod zapowiedź, no bo jaki teraz będzie miało sens aby tamci drugi raz go dopytali "Are You..?" i żeby Michael im się przedstawiał? Odp: nie ma go za grosz, ale w filmie i tak to było Smile "Wanna get nuts? Let's get nuts" to też tak bardzo "mówi to, bo powiedział to raz w filmie sprzed 34 lat, więc udawajmy, że to tekst, którego używał" powiedziany ponownie wyłącznie do kamery, a nie do postaci stojących obok Tongue

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

20-07-2023, 12:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-2023, 12:26 przez Gieferg.)
No co ci poradzę - nie zauwazyłem, to nie zauważyłem i przy powtórkach też się nie będę specjalnie temu przyglądął bo niby po co?
Za to Walker w F7 mocno mi walił po oczach kompem.

MoS na pewno lepszy, Shazam daleeeeko w tyle (nieszczęsny Battinson jeszcze dalej), z ZSJL mógłbym się jeszcze zastanawiać, a o TSS to akurat zapomniałem w dzień po seansie (Gunn mi ogólnie średnio podchodzi, tylko GOTG1 naprawdę lubię) i wątpię bym kiedykolwiek do tego wracał, więc trudno mi go teraz oceniać Tongue Wszystkie* marvele po Endgame też słabsze, tu się nawet chwili nie waham, by to stwierdzić.

* przy czym nie widziałem Eternals i Ant-Mana.

Cytat:nie działa również scenariusz pełen dziur, niedopowiedzeń

Whatever. Nie nudzę się ani przez chwilę, to nie mam czasu na rozkminy. To nie "Skyfall" gdzie takie rzeczy mnie wkurzały Smile

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

20-07-2023, 12:34
(20-07-2023, 12:26)Gieferg napisał(a):  To nie "Skyfall"
No wiadomo. Skyfall to kino o kilka klas wyżej Tongue

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

20-07-2023, 22:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-2023, 22:11 przez Gieferg.)
Może, tylko co z tego, skoro ogląda się to kilka razy gorzej Tongue

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

23-07-2023, 20:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2023, 20:34 przez Juby.)

Nie ze wszystkim się zgadzam (np. stwierdzeniem, że ten niby-super-groźny mcguffin ze sceny pościgu z Batfleckiem powinien mieć jakiś pay-of w późniejszej części filmu), ale ogólnie trafne podsumowanie tego bałaganu i kolejnej zasłużonej klapie DC.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

02-08-2023, 09:02
(13-07-2023, 10:04)Juby napisał(a):  Jednak wcześniej, 29 sierpnia. W linku szczegóły:
https://www.batcave.com.pl/2023/07/the-flash-szczegoly-o-wydaniach-cyfrowych-i-fizycznych/#more-37888

Galapagos znowu w formie. Film w 4K ukaże się u nas wyłącznie w steelbooku! Także moich pieniążków nie zobaczą.
http://www.galapagos.com.pl/premiery.php?date=2023-9-08

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline funditto
Użytkownik
Liczba postów: 82
Reputacja: 2

02-08-2023, 10:25
Ja na pewno kupię, ale zastanawiam się czy 4K czy BD. Zazwyczaj 4K kupuję przy filmach, które robią wrażenie w warstwie wizualnej, a tu wiadomo jak było..

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

03-08-2023, 21:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2023, 21:30 przez Gieferg.)
Cytat:Powiedziałbym "Jak ma być dobrze, skoro ludzie nieustannie łapią się na taką prymitywną grę na nostalgii?"
lepiej żeby nabierali się na to niż na żenujące grafomańskie wysrywy Matta Reevesa ktorego jedynym założeniem jest "a skopiuję sobie jakiś moj ulubiony film" po czym tworzy ciężko upośledzony twór, który nieudolnie próbuje naśladować coś z klasyki.
Nawet Schumacher był lepszy od tego badziewia, o Flashu nie wspominając.

A teraz pobawię się w misfita - to nie jest dział o wydaniach płytowych więc wypad stąd z tymi postami.

Odpowiedz
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku