Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 14 Dalej »

The Yakuza (1974)

Opcje tematu
The Yakuza (1974)
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

24-06-2021, 11:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-2021, 11:26 przez pred895.)
The Yakuza (1974)

Wow cóż za kozacko zagrany i sfilmowany thriller. Robert Mitchum  po wielu latach wraca do Japonii, aby uratować porwaną córkę kumpla. Będzie potrzebować do tego pomocy dawnego przyjaciela, który jest zobligowany spłacić dług z przed lat. Idealne słowo opisujące ten film to "Honor", epa i oldschool bije od każdej sceny. Wszystko okraszone mistycyzmem i intrygami wewnątrz szeregów Yakuzy oraz unikalnymi zakamarkami Japonii. Obawiałem się trochę podstarzałego Mitchuma, który by tutaj tylko zawadzał w delektowaniu się pojedynkami żołnierzy Yakuzy, ale fajnie uzupełnia historię i ma bardzo ważny wpływ na finałowy twist. Krótko, piękne, jedyne w swoim rodzaju arcydzieło nie wiedzieć czemu czekające od lat na odkrycie. Lepiej późno niż w cale. Oglądać >> 9/10

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 394
Reputacja: 31

24-06-2021, 12:17
Ja akurat mam pewne opory w stosunku do tych hollywoodzkich filmów z akcją dziejącą się w Japonii, bo mam wrażenie, że przeważnie są to takie przeciętne hollywoodzkie produkty, tylko obficie podlane sosem wykoncypowanej japońskiej egzotyki... Niemniej trailer wygląda nawet fajnie, więc się zainteresuję. Wink

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

24-06-2021, 13:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-2021, 13:06 przez pred895.)
Mam podobną awersję co Ty, ale w tym przypadku nie ma co się obawiać.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 394
Reputacja: 31

24-06-2021, 13:23
Aha, to super. Smile W moim wypadku wakacje są właściwie zawsze czasem spędzonym z kinem japońskim (względnie innymi kinematografiami azjatyckimi), więc być może niedługo zapoznam się z "Yakuzą". Dzięki za rekomendację.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

27-06-2021, 14:58
Kino japońskie chyba trzeba lubić - odmienna kultura / mentalność, często hermetyczna filozofia. Raczej zgodzę się z Panem Anatolem co do obaw związanych z produkcjami hollywoodzkimi, które penetrują świat orientu. Może to przypominać np. restauracje chińskie funkcjonujące w Polsce. Wink Ale zgoda, lokal lokalowi nie równy.

Nie najgorzej w tej tematyce plasuje się np. „Wschodzące słońce” (1993) z Sean Connerym. Mrugając okiem polecam film na sobotni wieczór. Szkoda, że „The Yakuza” uniknął wydania z polską wersją językową (?). Kupiłbym. Sceny walk Ken Jitsu zapodane w klipie wyglądają OK.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku