02-01-2024, 19:21
Oczywiscie to bullshit. Ale to typowe u ciebie.
|
Titanic (1997), reż. James Cameron
|
|
02-01-2024, 21:29
(19-12-2023, 15:18)Mierzwiak napisał(a): Jeśli interesuje Was posiadanie Titanica w pięknym, filmowym wydaniu to zostańcie przy BD. Jeśli chcecie, by był pozbawiony filmowości, a w zamian KUREWSKO SZCZEGÓŁOWY I OSTRY DO TEGO STOPNIA, ŻE AKTORZY WYGLĄDAJĄ JAKBY MIELI WYJŚĆ Z EKRANU to po zobaczeniu wersji 4K będziecie skakać z radości.Po obejrzeniu fiomu w całości, z płyty (wydaniu UK) mogę podpisać się pod powyższym, z wyjątkiem tego, że UHD pozbawione jest filmowości, bo nie jest, to po prostu coś innego do czego przyzwyczaiły nas inne remastery 4K filmów kręconych na taśmie od Sony czy Arrow. To był fantastyczny seans, a wiele mankamentów które widać na screenach w ruchu jest zwyczajnie nie do wychwycenia.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K (02-01-2024, 16:24)Danus napisał(a): Malo mnie interesuje opinia osoby ktora swoja opinie wydaje na podstawie statycznych screenow ktore nic nie oddaja tego jak to naprawde wyglada.Myślę, że moja opinia w tym przypadku jest warta tyle samo, co i twoja - również wystawiona jeszcze przed obejrzeniem remastera filmu (jak i w przypadku wszystkich pozostałych Cameronów na UHD). Wczoraj widziałem kilka urywków Titanica UHD na OLEDzie - nie mam zastrzeżeń, film wygląda rewelacyjnie. Pewnie jakbym chwilę wcześniej, lub chwilę później zobaczył wersję Blu-ray, to mógłbym uznać obraz za zbyt ostry, ale - jak już wspominał kolega Mierzwiak - nie ogląda się filmów mając drugi ekran obok, na którym leci inna wersja tego samego filmu. Jeśli tam są jakieś poprawki względem wersji z 2012 to ich zwyczajnie nie widać; woskowiny nie stwierdzono; zmian w kolorystyce również = zupełnie mnie nie dziwi, że ktoś, kto obejrzał cały film z tej płyty i nie widział bezpośrednich porównań na zrzutach ekranu (w przypadku wersji 4K celowo dobieranych z mankamentami, lub porównujących je ze zrzutami promocyjnymi z 2012 roku w jeszcze lepszej jakości) mógł ocenić jakość obrazu na 10/10, bo to naprawdę świetnie wyglądający remaster. Sam nie kupię, bo mam całkowicie satysfakcjonującą mnie wersję z audio i napisami pl, ale jeśli ktoś ubóstwia ten film i ma odtwarzacz, którym może dodać sobie do tego napisy, lub nie potrzebuje żadnego tłumaczenia, spokojnie mógłbym podpisać się pod rekomendacją. Podejrzewam, że z The Abyss będzie podobnie. Gorzej z pozostałymi dwoma tytułami, które już ewidentnie zostały potraktowane woskowiną, lub tymi filtrami nadającymi im dziwacznie cyfrowy wygląd. W przypadku Aliens mało mnie to interesuje, bo mam film w bardzo satysfakcjonującym mnie wydaniu, ale w przypadku True Lies alternatywą jest zakup DVD i posiłkowanie się "kapią zapasową" w 1080p. Poczekam z decyzją do wiosny, jak już film będzie dostępny na płycie i więcej osób się wypowie.
12-01-2024, 13:52
Ciesze sie Juby, ze jestes kolejnym ktory sie nawrocil . Titanic wyglada rewelacyjnie to prawda. Piateczka
12-01-2024, 14:46
Nie czuję się "nawrócony", bo nigdy złego słowa o tym remasterze nie napisałem. Na screenach też wyglądał dla mnie bardzo dobrze, a to że oficjalne skany 4K wypuszczone przy okazji wznowienia w kinach wyglądały jeszcze lepiej miało dla mnie zerowe znaczenie.
12-01-2024, 15:57
Twoja opinia jak i Mierzwiaka tylko potwierdza to co ja mowie juz od dawna. Nie mozna sobie wyrabiac opinii na podstawie statycznych scrennow bo to gowno warte. Tak po prostu.
28-02-2024, 21:42
Jestem po seansie w 4K i mam mieszane uczucia. Miałem wrażenie, że obraz to straszna mieszanka. Są ujęcia gdzie obraz wygląda ładnie, takie gdzie jest trochę za bardzo wyostrzony ale i takie wygładzone gdzie szczególnie twarze wyglądają słabo. Niektóre ujęcia z efektami specjalnymi też dziwnie się prezentowały jakoś tak sztucznie. W pewnym momencie pomyślałem, że może tutaj popełniono ten sam błąd co przy T2 i wykorzystano master przygotowany kiedyś pod 3D ![]() W każdym razie bardzo dawno nie oglądałem tego filmu na BD więc nie podejmę się stwierdzenia, która wersja dla mnie wygląda lepiej, a że nie jestem fanem filmu i nie planuję go mieć w kolekcji to nie chce mi się teraz robić drugiego seansu aby porównać te dwie wersje.
18-03-2024, 12:34
(17-03-2024, 17:48)Danus napisał(a): Titanic tez mial wygladac jak gowno, a wyglada super. (18-03-2024, 11:31)Mierzwiak napisał(a): Jestem ciekaw kto tak twierdził (18-03-2024, 12:17)Danus napisał(a): Wiekszosc tutaj komentujacych po zobaczeniu statycznych scrennow pisala i latwo te komentarze znaleźć, ze Titanic wyglada tragicznie a Camerona pojebalo, ze wypuscil taki bubel Ja film oglądałem i nie stwierdzę, że wyglądał jak gówno ale do stwierdzenia, że wygląda super też moim zdaniem jest mu daleko.
18-03-2024, 12:51
(18-03-2024, 12:17)Danus napisał(a): Wiekszosc tutaj komentujacych po zobaczeniu statycznych scrennow pisala i latwo te komentarze znaleźć, ze Titanic wyglada tragicznie a Camerona pojebalo, ze wypuscil taki bubelTo ciekawe. Znajdziesz te komentarze? Skoro "tak łatwo je znaleźć". Ja widzę w tym wątku, że negatywnie wypowiedziały się całe 3 osoby, ale żadna z nich nie nazwała tego remastera gównem i nie sądzę, aby na forum było 5 użytkowników, aby trzech nazywać "większością".
18-03-2024, 13:01
3 na 5 krzykaczy forumowych to większość
Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |