Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
« Wstecz 1 2

Ulubiony dystrybutor

Ankieta: Twój ulubiony dystrybutor to:
Criterion
Arrow
Eureka
Powerhouse
BFI
Artificial Eye
Studio Canal
Vision
Warner
inny
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Strony (2): « Wstecz 1 2
Opcje tematu
Ulubiony dystrybutor
Offline TeenWolf
Użytkownik
Liczba postów: 55
Reputacja: 6

13-12-2020, 01:05
Lionsgate - głównie za wydawanie filmów , które lubię.
Warner - za wydawane pozycje (trochę z polską wersją), oraz za seriale, które lubię.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Lupusartzzz
Nowy użytkownik
Liczba postów: 22
Reputacja: 7

13-12-2020, 02:23
Arrow! Za filmy Bavy, Fulci’ego, Argento i innych mniej lub bardziej znanych reżyserów. Za wypasione limitowane wydawnictwa (np. przekozackie wydanie Hellraisera „The Scarlet Box”, The Texas Chainsaw Massacre 2 czy Nightbreed). Za świetną jakość filmów (moje kochane horrorowe klasyki, które pamiętam z VHS’ów jeszcze nigdy nie wyglądały tak pięknie). Za to, że nawet „standardowe” wydania filmów od Arrow zwykle są wypełnione po brzegi wszelkimi możliwymi dodatkami oraz różnymi wersjami filmu. I oczywiście za ładniutkie steelbooki (z „The Thing” Carpentera na czeleSmile).

Lubię też i zbieram wydania od Second Sight, Studio Canal, Eureka, Vestron i Powerhouse.

lupusartzzz.blogspot.com
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,571
Reputacja: 98

13-12-2020, 14:50
Criterion Heart  miłość od pierwszego wejrzenia.
To był film "Stalker", magiczny seans, poczułem że ludzie odpowiedzialni za to wydanie kochają filmy tak samo jak ja, powstała więź i zaufanie na tyle duże, że często kupuje od nich filmy "w ciemno", i jak dotąd się nie zawiodłem.
Mam już 50 wydań, najnowszym nabytkiem jest "Powiększenie" Antonioniego i... jak tu ich nie kochać Heart
Oprócz tego, że mają takie "hity" w katalogu oraz przyzwoitą  jakość, to uwielbiam ich okładki, które rewelacyjnie wprowadzają w seans:
[Obrazek: thumb-300x300-25067-61dxXH8IxpL._SL1500_.jpg] [Obrazek: thumb-300x300-22513-71dF58HpKsL._SL1500_.jpg] [Obrazek: thumb-lg-9156303-the-war-of-the-worlds-c...lu-ray.jpg]

To prawda, że ceny nie są atrakcyjne, ale przekonałem się, że lepiej dopłacić niż później żałować - wspominałem kiedyś o "Siedmiu samurajach" od BFI, które to wydanie było dla mnie kompletnie nieoglądalne i musiałem wyłączyć po 5 minutach.
Miałem też szczęście, że "Stalkera" nie kupiłem od np. Artificial Eye, bo słowo daję, nie dałbym rady.
Niektórzy mówią, że filmy są dobre albo złe i jakość nie ma tu nic do rzeczy.
Ja uważam, że jakość ma kolosalne znaczenie, jest wiele sposobów opowiadania historii i jednym z najstarszych jest właśnie opowiadanie obrazem, a cóż nam może opowiedzieć reżyser jeżeli na obrazku niewiele widać lub jest to obrzydliwe, nie wspominając o grze aktorów, których twarz może być zamazana lub słabo widoczna.

[Obrazek: c_image.php?max_height=1080&s=85...mp;amp;l=0]
[Obrazek: c_image.php?max_height=1080&s=10...mp;amp;l=0]

https://caps-a-holic.com/c.php?a=2&x=284&y=272&d1=10575&d2=8860&s1=103093&s2=85148&l=0&i=5&go=1

Tak swoją drogą, powinna być jakaś granica przyzwoitości wydań BD, a niestety nie ma (Monolith).
Nie chodzi mi o szukanie na siłę, słabych stron
[Obrazek: 14860_4.jpg]
tylko właśnie o minimum przyzwoitości.

Martwi mnie natomiast, że Criterion nie robi żadnego ruchu w kierunku UHD, bo kto nie idzie do przodu, to niejako się cofa.
Arrow, który jest chyba u mnie na drugim miejscu z podobną ilością wydań co Criterion,  ma już w katalogu UHD i dodatkowo w załodze Davida M, który jest gwarancją świetnej jakości (aktualnie czekam na "Cinema Paradiso" UHD).
Tak więc nie ma na co czekać, bo moja miłość nie jest ślepa - niedawno kupiłem "Cenę strachu" od BFI
[Obrazek: thumb-lg-172975-the-wages-of-fear-limite...at-dvd.jpg] , bo wydali remaster 4K i mieli lepszą jakość od Criteriona właśnie:
https://caps-a-holic.com/c.php?a=1&x=517&y=329&d1=11028&d2=11029&s1=107986&s2=108004&l=0&i=0&go=1

Co do Powerhouse to mam kilka wydań i jestem bardzo zadowolony, więc mogę śmiało polecić. Podoobnie Eureka, też warto brać.
Przyszłość (i teraźniejszość) to jednak UHD, więc brawa dla StudioCanal za sięganie po europejskie klasyki, tak trzymać.
Nie myli się tylko ten co nic nie robi Smile

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,334
Reputacja: 150

13-12-2020, 14:58
To prawda, Criterion ma fajne okładki. Arrow w sumie też często robi je ciekawsze i lepsze od oryginalnych grafik (choć zdarzają się wpadki), które i tak daje na zewnętrznej stronie, więc tu kolejny plusik. Tą Cenę strachu muszę sobie w końcu kupić, bo już siedzi w tym koszyku od lat Big Grin Liczyłem, że będzie w tej ostatniej promce, ale niestety cena bez zmian. Może po niu jerze.

Odpowiedz
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 394
Reputacja: 31

13-12-2020, 15:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2020, 15:05 przez Pan Anatol.)
Ja tam lubię tę wersję Stalkera od Artificial Eye, przyznacie chyba, że ma mocno postapokaliptyczny klimat. Wink

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 645
Reputacja: 22

13-12-2020, 16:41
Hmm, przyznaję, ze podczas projekcji nie zauważyłem, żeby aż tak źle ten Stalker wyglądał ?

Odpowiedz
Strony (2): « Wstecz 1 2

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku