(16-07-2022, 09:52)Mr.Hankey napisał(a): Dobre info, z braku czasu dwa mecze PL na kolejkę w zupełności mi wystarczą. Ciekawe tylko czy nadal będą to puszczać w 4K?
Dobre pytanie i tak w kościach czuję, że może być z tym problem. Ale i tak to bieda HD z viaplay (+ potencjalne problemy techniczne w co bardziej popularnych meczykach) vs Canal+ to dwa różne światy.
Mimo wszystko trochę słabe jest to, że u nas ogólnie tak mało sportu jest w 4K... ostatnio oglądałem Wimbledon w 4K (mecze na korcie centralnym) i nawet ze streamingu BBC iplayer to było niebo, a ziemia w stosunku do trasmisji polsatowskich w 1080i.
EDIT: Do końca września na Canal+ będą dostępne wszystkie mecze Premier League oraz trzy wybrane Bundesligi co kolejkę. Dostęp przez aplikację lub dekoder 4K UltraBox+ (kanał 981 wzwyż, wymagane włączone połączenie z internetem w dekoderze).
Właśnie sobie oglądam pierwszą kolejkę - w prawym górnym rogu jest logo viaplay, więc pewnie to jest ten sam sygnał co bezpośrednio od nich, ale nie mam na 100% jak to sprawdzić. W meczu Bayernu wydawało mi się, że jest wyraźnie lepsza kompresja obrazu niż miało to miejsce gdy ostatnio widziałem meczyki przez aplikację viaplay (a było to ponad pół roku temu), ale w drugim meczu w lidze angielskiej (Arsenal) już jest niestety gorzej. W każdym razie o 4K HDR można zapomnieć.