Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze

Strony (79): « Wstecz 1 ... 71 72 73 74 75 ... 79 Dalej »

Opcje tematu
Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,015
Reputacja: 125

08-01-2022, 02:23
(07-01-2022, 19:15)Piotrek P napisał(a):  dobrze jest przeczytać wpis do końca zanim się go skomentuje
To fakt, nie zrobiłem tego. Wzięło się to stąd, że na początku swojej wypowiedzi podałeś nieprawdziwe dane "Na blu-ray.com w opisie tylko 4 filmy mają polskie napisy", choć na forum i w filmoskopie ten pakiet jest opisany i ma dołączone bdinfo. Dopiero po wrzuceniu swojej odpowiedzi, dotarła do mnie reszta Twojego postu.

(07-01-2022, 19:15)Piotrek P napisał(a):  warto użyć po prostu słowa przepraszam jeśli wysuwa się wobec drugiej osoby niesłuszne oskarżenia ("Kolejny użytkownik który nie umie/nie chce korzystać z naszego filmoskopu") zamiast obracać je w kolejne niesprawdzone przypuszczenia ("wychodzi na to, że to tylko brak wiary w nasze wpisy i lepiej posiłkować się blu-ray.com") gdy już się wie, że popełniło się błąd
No cóż nie lubię kasować tego co już opublikowałem, szczególnie gdy odnosi się do innych użytkowników aby nie było później z ich strony zarzutów, że wcześniej przeczytali jedno a później to usunąłem/zmieniłem, dlatego wolałem dodać sprostowanie. I jego przekaz podtrzymuję bo ciężko mi zrozumieć po co pisać o informacjach z blu-ray.com skoro są one rozbieżne z naszymi? Jak na moje to właśnie brak wiary. W każdym razie skoro uważasz, że należą Ci się przeprosiny za pierwszą część to nie ma problemu. Przepraszam, że podejrzewałem Cię o brak umiejętności/brak chęci korzystania z informacji jakie można znaleźć na forum/filmoskopie.

(07-01-2022, 19:15)Piotrek P napisał(a):  złośliwie dodam że słowo "może" w Twojej wypowiedzi jest zdecydowanym niedopowiedzeniem Tongue
Masz rację. Coraz częściej łapię się na tym, że brak mi cierpliwości gdy widzę posty z przekłamaniami lub pytaniami o wydania, które są opisane w filmoskopie. Przyda mi się postanowienie noworoczne aby tego typu posty ignorować, zobaczymy może mi się uda Wink.

(07-01-2022, 19:15)Piotrek P napisał(a):  Obrażanie się natomiast na to, że ktoś w swoim wpisie wspomniał najpierw jako źródło blu-ray.com a dopiero potem forum/Filmoskop jest - moim zdaniem - dziecinne.
Jak bym się obraził to zabrałbym zabawki i poszedł do innej piaskownicy.

(07-01-2022, 19:15)Piotrek P napisał(a):  poczuć dotknięty bądź urażony kolejnością podania źródeł (a tym bardziej, że będzie to autor posta, którego podlinkowałem!).
Wiem, że teraz się powtarzam, ale tak na zakończenie. Nie czułem się obrażony/dotknięty kolejnością, irytacja wynikała z podania błędnej informacji.
Tym razem doczytałem Twój post do końca i mogę się przyznać do jeszcze jednej gafy. Dopiero teraz wiem, że w Twoim pierwotnym poście jest ukryty link do postu w którym informowałem o tym wydaniu.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 760
Reputacja: 32

11-01-2022, 12:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2022, 12:20 przez paniron.)
(11-01-2022, 10:41)pred895 napisał(a):  Koleś który co tydzień odwiedza wszystkie większe sklepy z nośnikami fizycznym w UK, zajrzał do swojego stale sprawdzanego sklepu HMV. Dowiedział się że sklep będzie się powoli kurczyć ze względu na zmniejszony popyt i coraz większą ekspansję strimingu Sad. Szkoda, bo pod tym względem sklepy w UK, a zwłaszcza HMV były świetnie zaopatrzone

Ten trend jest widoczny juz od kilku lat w UK. W moim miescie kiedys byl HMV; kilka lat temu zostal przeniesiony i jego powierzchnia zmniejszona. 3 lata temu znikl kompletnie; jak i wiele innych w innych miastach. W tych w wiekszych aglomeracjach raczej szybko nie zamknal. Ostatnio czytalem artykul, z ktorego wynikalo, ze sprzedaz vinyli w 2021 w UK byla najwieksza od 30-stu lat. Dobrze sie sprzedaja nie tylko starsze nagrania, ale rowniez nowosci. W Londynskim FOPP na Covent Garden w 3 pietrowym sklepie, prawie cale jedno pietro jest przeznaczone na plyty winylowe wlasnie. Zawsze jak tam jestem, widze sporo ludzi, kupujacych filmy i muzyke. W Glasgow tez jest fajny FOPP, blisko dworca glownego; polecam gdyby ktos sie w szkockie gory wybieral, to mozna przy okazji wstapic tam ;-)

Odpowiedz
Offline Diocletian
Użytkownik
Liczba postów: 166
Reputacja: 7

11-01-2022, 13:01
U nas to samo, ostatnio zajrzałem do swojego Empiku i stoiska z filmami już nie ma. Nie martwi mnie to zbytnio, bo i tak mieli tam same DVD, ale obrazuje to zjawisko, przed którym nie ma odwrotu.
Co do LP, to w takiej Biedrze filmów już dawno nie ma, a vinyle co jaki czas są dostępne i to same bdb tytuły.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 546
Reputacja: 34

11-01-2022, 14:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2022, 14:42 przez fire_caves.)
Przestrzeń półkowa też robi swoje. Taki Empik woli wystawić na półkę kubeczki i inne pierdolety, bo na nich dobrze zarobi.

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,528
Reputacja: 17

26-01-2022, 16:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2022, 16:31 przez Glaeken.)
Wlasnie przyszla do mnie paczka z wloskiego amazonu ze steelbookiem mad maxow w 4k i jestem mile zaskoczony bo steelbook dodatkowo zabezpieczyli w twardym pudelku w paczce.

Mam nadzieje ze to juz bedzie normą u wlochów.
[Obrazek: 81e3839bab4021ecc72ebfe300e72a78.jpg]

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 4,981
Reputacja: 326

27-01-2022, 16:54
(27-01-2022, 16:36)Redrum napisał(a):  World of Wong Kar Wai z USA - region A za 50%:
https://www.amazon.com/World-Wong-Criterion-Collection-Blu-ray/dp/B08QBK47QM/ref=pd_sbs_2/130-4364996-9154668?pd_rd_w=FbUSB&pf_rd_p=3676f086-9496-4fd7-8490-77cf7f43f846&pf_rd_r=DWT9M449445M78PSTCMF&pd_rd_r=ac45bdfc-0b46-46fe-917e-2642d47821b0&pd_rd_wg=HGO6L&pd_rd_i=B08QBK47QM&psc=1

147$ z szybką wysyłką i VATem (600 zł). Kupiłem i mam nadzieję, że więcej na terenie Polski mnie nie skroją.

Jak już przyjdzie paczka to posprawdzaj dokładnie wszystkie płyty, bo sporo osób zgłaszało zwieszki w okolicy zmiany warstwy, które w zależności od filmu zdarzają się od ok. 60 do 80 minuty.
Jeśli problem Cię dotyczy to pisz do Criteriona żeby Ci przysłali poprawnie działające płyty.

Cytat:We unfortunately can't guarantee that the set you purchase from Criterion.com or third-party vendors is error free but the number of reports we've received has been small and it is very likely your discs will play without error.

As you found, we do have corrected discs available by request, so if you do encounter an issue with your discs (customers with affected discs have reported pixelation around,1 hour to 1 hour 20 minutes into the films) the process for replacement is quite easy and will not require a return, only photos of the defective discs with your name written on them, to finalize the replacements. If needed, you are welcome to follow up with us here at orders@criterion.com for additional information about the WORLD OF WONG KAR WAI replacement disc program or whenever you need assistance with any of our releases.

I hope this information is reassuring, but don't hesitate to follow up if you have any additional questions!

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 451
Reputacja: 14

28-01-2022, 16:56
(26-01-2022, 16:30)Glaeken napisał(a):  Wlasnie przyszla do mnie paczka z wloskiego amazonu ze steelbookiem mad maxow w 4k i jestem mile zaskoczony bo steelbook dodatkowo zabezpieczyli w twardym pudelku w paczce.

Mam nadzieje ze to juz bedzie normą u wlochów.

Amazon tu nie ma nic do rzeczy, to dystrybutorzy są nieco bardziej ogarnięci ostatnio - pamiętam jak oglądałem zdjęcia zmaltretowanych boxów "Gry o tron", a gdy ja kupowałem wiele miesięcy później, to już były elegancko zabezpieczone. Amazon robi to co zwykle, czyli wrzuca to co dostaje, do tych swoich ekologicznych kartoników, które zaczynają się rozkładać już w drodze do klienta Tongue

A jak jakość filmów i czy jest polska wersja językowa, bo nie śledziłem tematu, a nie widzę włoskiego wydania na Filmoskopie Smile

♥ J. S. BACH: 989 CD ♥
Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,017
Reputacja: 31

28-01-2022, 17:28
Ja dostałem Mad Maxa i niestety nie był tak zapakowany jak Twój. Wysłali w kartonie E3, ale na całe szczęście przyszedł nieuszkodzony. Mogę potwierdzić, że jest PL na płytach UHD i BD w filmach 1-3

Odpowiedz
Offline pmmazz
Użytkownik
Liczba postów: 218
Reputacja: 10

28-01-2022, 23:03
(28-01-2022, 17:28)Dziel napisał(a):  Ja dostałem Mad Maxa i niestety nie był tak zapakowany jak Twój. Wysłali w kartonie E3, ale na całe szczęście przyszedł nieuszkodzony. Mogę potwierdzić, że jest PL na płytach UHD i BD w filmach 1-3

Mój przyszedł podobnie, niestety wgniotka na górze puszki i w ramach atrakcji 3cm długości rysa na 2 części 4K UHD, czyli tej która była wymieniana w związku z wadliwym masteringiem audio ścieżki w ATMOS

Na szczęście zamiennik już w drodze …

LG OLED 65C8, Denon AVR-X1500H, Heco Aurora 700, Heco Aurora 300, Heco Aurora Center 30, Jamo ATM50, SVS SB-1000, Xbox One X, Panasonic DP-UB820, Playstation 5, Xbox Series X
Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,528
Reputacja: 17

29-01-2022, 11:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2022, 11:27 przez Glaeken.)
(28-01-2022, 16:56)HAL 9000 napisał(a):  Amazon tu nie ma nic do rzeczy, to dystrybutorzy są nieco bardziej ogarnięci ostatnio [...]
Dobrze wiedzieć. Widocznie było sporo zwrotów uszkodzonych steelbooków a muszę przyznać, że WB i partnerzy mają najlepiej zaprojektowane steelbooki zbiorcze - mam dylogię To, mad maxy, gre o tron, batmany, monsterverse, lotra i hobbita i wszystkie mają ala gąbkę pomiędzy steelbookami. Niestety zbiorcze pudełka dla indy jonesów i powrotow do przyszłości już innego wydawcy to tylko jakiś cienki, papierowy kartonik i żadnego zabezpieczenia w środku Sad

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Strony (79): « Wstecz 1 ... 71 72 73 74 75 ... 79 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2022 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2022 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku