Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze

Strony (124): « Wstecz 1 ... 93 94 95 96 97 ... 124 Dalej »

Opcje tematu
Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

25-01-2023, 13:15
W przypadku moich filmów ta opcja nie rzuciła mi się w oczy. Jeszcze raz sprawdziłem na stronce tych filmów - nie ma tej opcji; po dodaniu do koszyka i przejściu do check-outu też nie.
Ale zobaczymy za kilka dni, kiedy przesyłki dotrą.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Azel
Nowy użytkownik
Liczba postów: 39
Reputacja: 1

27-01-2023, 10:33
Czy zwroty do amazon.es są darmowe? Jakoś nie mogę tego wydedukować z google translatora.

Niby jest coś takiego przy podsumowaniu zwrotu: Te reembolsaremos el coste de la devolución hasta 5,50 € una vez que el paquete llegue a nuestro centro de distribución. (We will refund the cost of the return up to €5.50 once the package arrives at our distribution center.)

Ale do wydruku jest jakiś barcode, a w instrukcji: Empaqueta en una caja de forma segura los productos señalados anteriormente.
Incluye la etiqueta de envío en la parte de dirección del paquete, cubriendo cualquier dirección de envío o código de barras anterior sin tapar los demás lados.
Utiliza la dirección de la lista anterior y añade el importe de franqueo correspondiente.
Envía el paquete desde la oficina de correos o el transportista más cercano.
(Safely pack the items listed above in a box.
Include the shipping label on the address portion of the package, covering any previous shipping addresses or barcodes without obscuring the other sides.
Please use the address from the list above and add the appropriate postage amount.
Send the package from the nearest post office or carrier.)

Więc już nie wiem, czy to darmowy kurier, czy normalna wysyłka pocztą i gdzieś muszę wpisać kwotę wysyłki.
Bezproblemowe było to przy zwrocie do amazon.fr - wydruk, darmowy kurier, zanieść paczkę i tyle.

Swoją drogą nie miałem opcji wymiany towaru w przeciwieństwie do amazon.fr - dziwne.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

27-01-2023, 10:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2023, 10:56 przez misfit.)
Odsyłasz na własny koszt i później zwrócą ci koszty wysyłki do 5,50 EUR gdy przesyłka do nich dotrze.
W tym limicie zmieścisz się wybierając PP zagraniczna przesyłka listowa polecona priorytetowa.

(27-01-2023, 10:33)Azel napisał(a):  Swoją drogą nie miałem opcji wymiany towaru w przeciwieństwie do amazon.fr - dziwne.

A dyskutowałeś z nimi przez maila/chata?

Odpowiedz
Offline Azel
Nowy użytkownik

27-01-2023, 10:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2023, 10:59 przez Azel.)
Dzięki za info.

A bawicie się jeszcze w jakieś lepsze zabezpieczanie przesyłki (folia bąbelkowa), skoro oni i tak przesłali goły list?
Nie dziwota, że przyszło połamane pudełko i porysowana płyta, która się poluzowała - martwię się o kolejne przesyłki w drodze...

EDIT. W sumie nie próbowałem chata - dobry hint.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

27-01-2023, 11:09
Tylko sprawdź wcześniej czy Amazon wciąż ma film na stanie, bo jak nie to strata czasu z Twojej strony.

(27-01-2023, 10:59)Azel napisał(a):  A bawicie się jeszcze w jakieś lepsze zabezpieczanie przesyłki (folia bąbelkowa)

Jak pudełko jest uszkodzone to raczej nie ma sensu.

Mi w ogóle przesyłka nie dotarła z amazon.es, wczoraj minął przewidywany czas dostarczenia, na emonitoringu brak danych o przesyłce. Może jeszcze się pojawi, ale pewnie nie. Filmu nie mają na stanie więc powtórna wysyłka nie wchodzi w grę, ale sobie jeszcze poczekam tak z kilka tygodni i może się coś zmieni bo film był kupowany w promocji i nigdzie indziej nie dostanę go w podobnej cenie.

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

27-01-2023, 11:49
Dzisiaj przyszły moje 3 przesyłki z Amazon UK - dwie z magazynu w UK obsługiwane przez DPD, jedna z magazynu w PL obsługiwana przez PP - wszystkie zapakowane w ich standardowe tekturowe koperty. Oczywiście jedno plastikowe pudełko połamane, ale to u nich standard.
Wychodzi więc na to, że filmy wysyłane bez opakowania są oznaczane, trzeba być tylko czujnym przy check-oucie.

Odpowiedz
Offline Azel
Nowy użytkownik

27-01-2023, 12:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2023, 12:23 przez Azel.)
(27-01-2023, 11:09)misfit napisał(a):  Mi w ogóle przesyłka nie dotarła z amazon.es, wczoraj minął przewidywany czas dostarczenia, na emonitoringu brak danych o przesyłce. Może jeszcze się pojawi, ale pewnie nie. Filmu nie mają na stanie więc powtórna wysyłka nie wchodzi w grę, ale sobie jeszcze poczekam tak z kilka tygodni i może się coś zmieni bo film był kupowany w promocji i nigdzie indziej nie dostanę go w podobnej cenie.

Mi też jedna nie dotarła (miała dzisiaj), ale zrobili chase'a i jak nie dojdzie do końca przyszłego tygodnia to mogę wrócić po refund.

A tę kwotę za przesyłkę to mam gdzieś napisać na tym wydruku (w przeliczeniu na Euro)? Czy oni z automatu przelewają 5,50 Euro?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

27-01-2023, 12:38
Mi nie zwrócili z automatu, jak widziałem na trackingu, że odebrali zwrot przesyłki to po tygodniu zrobiłem zdjęcie tego świstka z potwierdzeniem nadania z PP z widoczną kwotą, którą im przeliczyłem na euro i oddali po kilku dniach.

PS. Ok. moja przesyłka jednak nie zaginęła - pół godziny temu pojawiła się na emonitoringu, więc w poniedziałek powinna dojść. Więc Twoja pewnie też zaliczy lekką obsuwę.

Odpowiedz
Offline Aradiel
Użytkownik
Liczba postów: 121
Reputacja: 14

27-01-2023, 12:54
U mnie przesyłka z UK wczoraj dotarła w kartonowym pudełku (wysyłka i sprzedaż amazon).
Co do reklamacji to z amazonem nie ma pewniaka, raz poinformowałem ich mejlowo iż odsyłam im pognieciony film i proszę o ponowną wysyłkę, dostałem odp, że mogę liczyć jedynie na kilka euro zwrotu bo filmu już nie ma na stanie. Klikam zatem w link z poziomu zamówienia...20+ sztuk. Odpisuję, że film jest na stanie ale oczywiście odpowiada inny ziomek, który tym razem stwierdził, że film jest ale nie mogą wysłać bo system nie pozwala Wink Jakbym odpisywał dotąd aż trafię na ogarniętego to by wysłali, ale już machnąłem na to ręką. Już raz identyczną sytuację miałem, zamierzony efekt udało się osiągnąć za 3 mejlem, wszystko zależy na jakiego kumara trafisz Smile

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

30-01-2023, 11:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2023, 11:42 przez misfit.)
(30-01-2023, 00:46)CivilWar napisał(a):  14 dolarów za House of The Dragon Steelbook 4K. Szkoda że wysyłka taka droga.
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0BGMY9NYK/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3MOHY0N7VJ4GM&psc=1

Jeśli to nie było bezpośrednio od Amazona, lecz od "Damian Exports" to był to scam.

https://www.amazon.com/sp?ie=UTF8&seller=A3MOHY0N7VJ4GM&isAmazonFulfilled=0&asin=B0B4FV36ZS&ref_=dp_mbc_seller

Odpowiedz
Strony (124): « Wstecz 1 ... 93 94 95 96 97 ... 124 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku