Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD

Strony (46): « Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 ... 46 Dalej »

Opcje tematu
Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD
Offline JVC 4K
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 2

19-04-2020, 14:42
Oppo i Cambridge już nie ma ale polecam Pioneer UDP LX 500 lub LX800.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

20-04-2020, 15:01
Czy rekomendowany przez kolegę odtwarzacz wczytuje napisy z pendrive?

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline pmmazz
Stały bywalec
Liczba postów: 314
Reputacja: 27

20-04-2020, 15:26
(20-04-2020, 15:01)Daras napisał(a):  Czy rekomendowany przez kolegę odtwarzacz wczytuje napisy z pendrive?

Nie ma aktualnie w bieżącej sprzedaży odtwarzacza 4K UHD z taką funkcją. Wspomniany pionier z serii 500 to odpowiednik Panasa ub9000, z tego co pamietam nie ma wi-fi, drugi to absolutny top ale tez bez tej funkcjonalności - w sensie napisów...

LG OLED 65C8, Denon AVC-X3800H, Heco Aurora 700, Heco Aurora 300, Heco Aurora Center 30, Jamo ATM50, Dali Alteco C-1, SVS SB-1000, Xbox One X, Panasonic DP-UB820, Playstation 5, Xbox Series X
Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

20-04-2020, 15:34
(20-04-2020, 15:26)pmmazz napisał(a):  (...) drugi to absolutny top ale tez bez tej funkcjonalności - w sensie napisów...

Cena też robi wrażenie. Rolleyes

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

20-04-2020, 17:35
Przypuszczalnie ta cena powoduje, rekomendację od użytkownika ponieważ żadnego słowa uzasadnienia już się nie doczekaliśmy, a z informacji w sieci wynika np. że:
- do grudnia 2019 nie miał jeszcze obsługi HDR10+ (i chyba nadal nie ma, bo nie znalazłem potwierdzenia)
- brak wi-fi
Od sprzętu za 10k oczekiwałoby się posiadania takich standardów, choć może nadrabia innymi parametrami aż tak bardzo się nie wczytywałem bo jednak cena nie bardzo na moją kieszeń.
No i jak się ma ta rekomendacja do poniższego cytatu Wink
(14-04-2020, 13:30)JVC 4K napisał(a):  próżność i tyle biedne dzieci w afryce głodują a tu taka rozpusta.

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

20-04-2020, 18:09
(18-04-2020, 20:17)pred895 napisał(a):  Rozumiem że treści zapisane na dysku USB przez odtwarzacz sony są rozciągane na TV tak aby pasowały do formatu ekranu ? a to samo tylko podpięte bezpośrednio pod TV jest oki ?
Hm gro filmów 2:35,1, czy 4:3 spiraconych/zripowanych są zapisane tylko w pasku bez czarnej przestrzeni 16:9 po bokach lub góra i dół, tak więc odtwarzacz przesyłając obraz na tv głupieje i wypełnia on cały ekran TV z powodu braku na pliku z filmem czarnej przestrzeni 16:9. Albo źle Cię zrozumiałem Tongue

Wczytując pliki z pendrive'a - bez względu na format zapisu i wielkość tworu audiowizualnego - bezpośrednio do portu USB telewizora "LG OLED E8 65", system operacyjny telewizora na komendę dostosowania formatu obrazu, jeśli np. na wyświetlanym filmie czy serialu z góły i dołu ekranu widoczne są wyraźne ,,czarne paski", do ustawienia "16:9" reaguje prawidłowo. O dziwo zdarzają się jednak wyjątki w tej materii, gdzie takiego parametru ustawić się za Chiny Ludowe nie da, bo ktoś widocznie taki materiał odpowiednio wyedytował (o czym wspominałeś w swej wypowiedzi, co mogłoby być tego przyczyną). Jedyną różnicą, która mogłaby zmienić proporcje wyświetlanego obrazu, to jego zoomowanie w pionie, czego nie stosuję. A teraz drugi przypadek. Jeśli z kolei pendrive wkładam do portu USB odtwarzacza UHD, "SONY UBP-X500", i uruchamiam zapisany na nim jakiś odcinek ulubionego serialu, który ,,oryginalnie" przedstawia obraz w kadrowaniu z ,,czarnymi paskami" u góry i dołu ekranu, i jeśli nastawiam zmianę formatu obrazu w ustawieniach systemowych odtwarzacza i telewizora na "16:9", w żadnym z wypadków obraz nie rozciąga się do wybranej opcji proporcji. I kto wie, czy to również nie jest ta reperkusja zabiegu edycji materiału filmowego, i czy wtedy ani odtwarzacz, ani telewizor zwyczajnie nie głupieją, bo obraz z górnych i dolnych części zostałby... ,,nieciekawie ucięty". Rozważam również wystąpienie w tym dziwnym problemie swego rodzaju sprzężenia w przesyle sygnału elektrycznego: Pendrive wsunięty do portu USB odtwarzacza, odtwarzacz połączony jest z telewizorem itp... Pożyjemy, zobaczymy.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

20-04-2020, 19:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2020, 19:14 przez prodarek.)
Musisz z tym żyć nic nie zrobisz, aby odpowiedzieć jednoznacznie dlatego należało by porównać informacje o plikach, ale tak na prawdę co to zmieni?nic sygnał wysyłany z Sony do tv jest zapewne w proporcjach 16:9 i dlatego nie możesz go "ruszyć". i zapewne z tymi wyjątkami jest podobnie.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline kocurek7
Nowy użytkownik
Liczba postów: 22
Reputacja: 0

13-05-2020, 20:20
Witam,

nie chcę tworzyć nowego wątku tak więc podepnę się tutaj.
Przejrzałem trochę forum i wyszło mi na to, że godny polecenia jest Oppo 203,
ale ten model już wyginął jak dinozaury albo jest w zaporowych cenach.

Drugi model, który wpadł mi w oko to Panasonic UB820.

Co jeszcze byście polecili do kupienia w 2020 roku. Budżet to max 2000 zł i ani grosza więcej Smile

Pozdrawiam
kocurek7

PS Czasami się zastanawiam czy zakup stacjonarnego odtwarzacza ma sens i czy nie lepiej byłoby
zainwestować kasę na serwer NAS + napęd bluray do kompa i zgrywanie, ale chyba jest problem
z płytami UHD, tak więc na ten moment to mnie powstrzymuje.

Odpowiedz
Offline Diocletian
Stały bywalec
Liczba postów: 275
Reputacja: 16

13-05-2020, 20:35
Również mam przed sobą zakup nowego odtwarzacza i właściwie jedyną opcją dla mnie jest Panasonic 820. Potrzebny mi jest player z wyjściami analogowymi i z tego co wiem, nie ma nic lepszego w cenie do 2k zł.

65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

13-05-2020, 20:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2020, 20:46 przez prodarek.)
@kocurek7
Nie ma problemów z płytami UHD.

Bierzcie też poprawkę że na panasonicu to plików nie pooglądać, ale to tak informacyjnie gdyby was to interesowało.

https://forum.filmozercy.com/watek-panasonic-ub420-ub820-ub9000-dyskusja
https://forum.filmozercy.com/watek-panasonic-ub420-ub820-ub9000-dyskusja?pid=62500#pid62500

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Strony (46): « Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 ... 46 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku