Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD

Strony (46): « Wstecz 1 ... 33 34 35 36 37 ... 46 Dalej »

Opcje tematu
Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

07-07-2021, 12:30
(07-07-2021, 11:30)Miki1306 napisał(a):  Z tego co widzę w opisie masz też wymienioną przeze mnie konsole Xbox series X odtwarzałeś na niej jakieś filmy jest jakaś widoczna różnica w jakości ?
to prawda, że w X700 trzeba przed filmem zmieniać ręcznie te formaty Dolby Vision itp ?

Zanim kupiłem Sony X700 przez ponad rok używałem Xbox One S i potem One X do odtwarzania filmów. Byłem zadowolony z odtwarzania filmów. Trochę niewygodne było menu w obsłudze padem, ale podobno można dokupić pilot do sterowania. W Series X raz odpaliłem na próbę napęd z filmem na testy i wydaje mi się, że zastosowali głośniejszy napęd niż w poprzednich modelach. Jeśli planujesz konsolę do grania i odtwarzania filmów to Xbox jest dobrym wyborem. Codo Dolby Vision w Sony X700 to tam jest w menu taki przełącznik na sztywno. Jak go włączysz to na wszystkich płytach uruchamia się tryb TV z presetem dolby vision. Jak wsadzisz płytę 4K z filmem w DV to zobaczysz to co chciałeś zamiast zwykłego HDR10. Jak wsadzisz płytę bez DV to odtwarzacz i tv zostanie w trybie DV i sam przemapuje kolory. Jak wyłączysz w menu tryb dolby vision to normalnie będą się odpalały filmy w SDR i HDR10.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Miki1306
Użytkownik
Liczba postów: 51
Reputacja: 2

08-07-2021, 06:54
Czy przy SONY UBP-X800M2 też jest możliwość takiego przerobienia aby dodawać te napisy z pamięci zewnętrznej ?
Od czego to zależy w jaki sposób mógłbym to sprawdzić ?

Co do filmów jak mówię narazie zaczynam swoją przygodę więc myślę, że tego Panasonic ub820 nie będę umiał w pełni wykorzystać choć ta możliwość dorzucenia napisów genialna ale cena 2000 no dla mnie na ten moment to zbyt wiele.

A czy Sony x700 lub x800m2 ewentualnie ten Panasonic DP UB450 dają rade z filmami z dysku zewnętrznego w 4k ?

Chodzi mi głównie o to czy zacina się w trakcie filmu lub czy są jakieś problemy np. z formatami typu np. Atmos lub 4k przy odtwarzaniu z dysku ?
Ma ktoś jakieś doświadczenia ?

Wiem, że lepiej kupić do tego celu te przystawki typu Nvidia SHIELD TV Pro ale no narazie budżet nie pozwali na oba urządzenia. Sad

Odpowiedz
Online KamilOnline
Użytkownik
Liczba postów: 128
Reputacja: 7

08-07-2021, 07:02
(08-07-2021, 06:54)Miki1306 napisał(a):  Czy przy SONY UBP-X800M2 też jest możliwość takiego przerobienia aby dodawać te napisy z pamięci zewnętrznej ?
Od czego to zależy w jaki sposób mógłbym to sprawdzić ?

Co do filmów jak mówię narazie zaczynam swoją przygodę więc myślę, że tego Panasonic ub820 nie będę umiał w pełni wykorzystać choć ta możliwość dorzucenia napisów genialna ale cena 2000 no dla mnie na ten moment to zbyt wiele.

A czy Sony x700 lub x800m2 ewentualnie ten Panasonic DP UB450 dają rade z filmami z dysku zewnętrznego w 4k ?

Chodzi mi głównie o to czy zacina się w trakcie filmu lub czy są jakieś problemy np. z formatami typu np. Atmos lub 4k przy odtwarzaniu z dysku ?
Ma ktoś jakieś doświadczenia ?

Wiem, że lepiej kupić do tego celu te przystawki typu Nvidia SHIELD TV Pro ale no narazie budżet nie pozwali na oba urządzenia. Sad

Sony sobie nie poradzi z napisami zewnętrznymi.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

08-07-2021, 07:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2021, 07:48 przez prodarek.)
Ani nie poradzi sobie żaden z wyżej wymienionych odtwarzaczy z plikami w zadowalający sposób, na sony coś tam jeszcze włączysz a panasie prawie nic nie działa.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline engajner
Użytkownik
Liczba postów: 139
Reputacja: 5

08-07-2021, 11:57
Jeśli pliki to np. Zidoo jest ciekawą opcją. Popatrz są różne modele. Panas czy Sony są tragiczne w obsłudze plików bo nie takie jest przeznaczenie tych odtwarzaczy.

Odpowiedz
Offline Miki1306
Użytkownik
Liczba postów: 51
Reputacja: 2

08-07-2021, 14:07
Co do plików to będę później przeglądał tego typu urządzenia, narazie zależy mi na odtwarzaczu.
Czyli jeśli będę wybierał między sony x700/x800m2 lub Panasonic ub450 to waszym zdaniem lepiej jednak wybrać soniaka ?
Myślę, że taki odtwarzacz w granicy 800-1300 zł + odtwarzacz typu ten Zido lub Nvidia Shield to będzie takie optymalne rozwiązanie na początek przygody.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

08-07-2021, 14:10
Widzisz szkoda bo raptem 2 tyg temu na amazonie.pl był ub820 za 1450zl z tego co pamiętam, ale jednocześnie nigdy wcześniej nie widziałem na niego promocji.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline chucky
Użytkownik
Liczba postów: 90
Reputacja: 7

08-07-2021, 16:08
Zamawiałem kilka dni temu ub820 na włoskim amazonie. Razem w wysyłką wyszło dokładnie 385,67€. Chciałem dać szansę polskim sklepom ale jak zadzwoniłem do jednego z propozycją negocjacji ceny i zbliżenia so ceny z amazona to powiedzieli, że cen odtwarzaczy w ogóle nie negocjują, a tak w ogóle to ub820 nie mają na stanie (mimo tego, że na stronie www pojawiał się jako dostępny). Dałem spokój, zamówiłem na amazon.it
Czas oczekiwania: 23 lipca

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

08-07-2021, 19:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2021, 19:36 przez pred895.)
Jeśli chodzi o sprzęt taki jak amplitunery, projektory, odtwarzacze to w tej chwili o negocjacjach można sobie pomarzyć. Ludzie zapisują się w kolejki aby w ogóle coś dostać a co dopiero zejść z ceny Big Grin

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline engajner
Użytkownik
Liczba postów: 139
Reputacja: 5

08-07-2021, 19:58
Ja killa dni temu kupiłem nowy amplituner i jeszcze dostałem fajny rabat także z tym zapisywaniem sie w kolejke pierwsze słysze.

Odpowiedz
Strony (46): « Wstecz 1 ... 33 34 35 36 37 ... 46 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku