Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD

Strony (46): « Wstecz 1 ... 40 41 42 43 44 ... 46 Dalej »

Opcje tematu
Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD
Offline tasman
Nowy użytkownik
Liczba postów: 2
Reputacja: 0

17-10-2021, 12:24
Cześć,

Chciałbym zacząć budować kolekcje Blu-ray. Na razie, w ramach możliwości, chciałbym korzystać z PlayStation 4 jako odtwarzacza. Z tego co mogę znaleźć w internecie nie mogę jednak wywnioskować jak dobrze PlayStation 4 będzie się sprawdzać w takiej roli. Nie jestem w stanie połączyć informacji, które znalazłem na stronie producenta (https://manuals.playstation.net/document/en/ps4/videos/videodisc.html) z informacjami, które znajduję przy dyskach Blu-ray. Dwa pierwsze zakupy, o których myślałem to Parasite (https://www.empik.com/parasite-joon-ho-bong,p1239894013,film-p) i Twin Peaks: The television collection (https://zagranicznedvd.pl/miasteczko-twin-peaks-16-blu-ray-sezony-1-3,id7093.html). W przypadku Parasite dysk jest opisany jako "jednostronna, dwuwarstwowa BD50". Jak taki opis ma się do określeń stosowanych przez Sony (tj. BD-ROM*1, BD-R/RE (BDAV, BDMV) itp.)? Czy główne ograniczenie w standardowym PlayStation 4 dotyczy możliwości odtwarzania dysków Blu-ray 4K, czy są tu jeszcze jakieś dodatkowe niuanse? Jeżeli są to jakieś bardziej subtelne różnice to, czy istnieją jakieś strony, na których można łatwo znaleźć informacje o kompatybilności poszczególnych wydań z poszczególnymi odtwarzaczami?

Mam nadzieję, że to właściwy wątek do takiego typu pytania i z góry dziękuję za odpowiedź.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline KamilOnline
Użytkownik
Liczba postów: 128
Reputacja: 7

17-10-2021, 12:53
(17-10-2021, 12:24)tasman napisał(a):  Cześć,

Chciałbym zacząć budować kolekcje Blu-ray. Na razie, w ramach możliwości, chciałbym korzystać z PlayStation 4 jako odtwarzacza. Z tego co mogę znaleźć w internecie nie mogę jednak wywnioskować jak dobrze PlayStation 4 będzie się sprawdzać w takiej roli. Nie jestem w stanie połączyć informacji, które znalazłem na stronie producenta (https://manuals.playstation.net/document/en/ps4/videos/videodisc.html) z informacjami, które znajduję przy dyskach Blu-ray. Dwa pierwsze zakupy, o których myślałem to Parasite (https://www.empik.com/parasite-joon-ho-bong,p1239894013,film-p) i Twin Peaks: The television collection (https://zagranicznedvd.pl/miasteczko-twin-peaks-16-blu-ray-sezony-1-3,id7093.html). W przypadku Parasite dysk jest opisany jako "jednostronna, dwuwarstwowa BD50". Jak taki opis ma się do określeń stosowanych przez Sony (tj. BD-ROM*1, BD-R/RE (BDAV, BDMV) itp.)? Czy główne ograniczenie w standardowym PlayStation 4 dotyczy możliwości odtwarzania dysków Blu-ray 4K, czy są tu jeszcze jakieś dodatkowe niuanse? Jeżeli są to jakieś bardziej subtelne różnice to, czy istnieją jakieś strony, na których można łatwo znaleźć informacje o kompatybilności poszczególnych wydań z poszczególnymi odtwarzaczami?

Mam nadzieję, że to właściwy wątek do takiego typu pytania i z góry dziękuję za odpowiedź.

PS4 odtworzy wszystkie płyty Blu-ray, nie musisz się martwić ani rozmiarem ani liczbą warstw Smile No prócz regionu – musi być Region Free albo Region B. Konsola nie odtworzy za to filmów na 4K UHD – jeśli chcesz włączać takie do swojej kolekcji sprawdzaj zawsze czy płytka BD w zestawie ma polską ścieżkę Tongue

Odpowiedz
Offline tasman
Nowy użytkownik
Liczba postów: 2
Reputacja: 0

17-10-2021, 13:21
Super! Bardzo dziękuję za odpowiedź Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

28-10-2021, 18:25
OK, ok, ok, bo nie mogę tego znaleźć - to jakie jeszcze odtwarzacze na rynku, oprócz Oppo i Reavona, mają opcję regio free/zmiany regionów?

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

29-10-2021, 09:36
@Mefisto
Chyba jeszcze Panasoniki ze zmodyfikowanym FW (link)

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline DrChenio
Nowy użytkownik
Liczba postów: 15
Reputacja: 1

02-05-2022, 10:19
Witam serdecznie.
Interesuje mnie najtańszy odtwarzacz blu rey 4k , który będzie miał jak najwyższą jakość obrazu.

Odpowiedz
Offline MiMiK
Użytkownik
Liczba postów: 163
Reputacja: 3

02-05-2022, 11:53
Najtańszy odtwarzacz blu-ray UHD to chyba jedynie UBK90 od LG chodził na Amazonie polskim po 516zł. Ma Dolby Vision ale bez wodotrysków jest (jedynie masz YT i Netflixa, brak funkcji sieciowych tj nie odtworzysz nic z zewnątrz poza płytami lub po usb).

Odpowiedz
Offline lovelybones
Użytkownik
Liczba postów: 247
Reputacja: 3

02-05-2022, 18:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2022, 18:17 przez lovelybones.)
Polecam LG UBK90. Jest tani, z obrazem wszystko w porządku, elementy menu jak znak pauzy itp. u góry i nie zasłaniają elementów menu płyty, Dolby Vision działa automatycznie, można regulować położenie napisów. Z wad dla ciekawskich brak info o parametrach wideo i audio.
Nie polecam Sony x700. Częste problemy z freezami. Na gwarancji wymieniony blok optyczny. Po gwarancji powrót do freezów. Dolby Vision nie działa automatycznie co jest absurdem. Elementy menu wyświetlają się na dole i zasłaniają menu płyty - kolejny absurd. Brak możliwości regulacji położenia napisów. Jedyna zaleta to info o wideo i audio.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

07-08-2022, 21:43
Ktoś tu na sali posiada oppo 103/105?

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

14-09-2022, 15:51
(16-12-2020, 11:54)Kirek napisał(a):  Jako posiadacz Sony UBP-X700 mogę się częściowo odnieść do powyższych zarzutów.

(16-12-2020, 11:18)misfit napisał(a):  Chce Ci się za każdym razem przed obejrzeniem filmu wyszukiwać co jest faktycznie w DV a co w HDR10 ? Kupuj Sony.
Strasznie irytująca sprawa ze sprawdzaniem co jest w DV. Dodatkowo jak już obejrzysz i od razu nie wyłączysz (mnie to praktycznie zdarza się za każdym razem) to później każdy materiał nawet z BD wysyłany jest jak z DV i trzeba ponownie zatrzymać płytę, wejść w ustawienia i zmienić.  Inna sprawa, że nie sprawdzałem jak będzie wyglądał materiał niedostosowany do DV a tak wypuszczony z Sony pod względem obrazu. Możliwe, że można to ustawienie na stałe zostawić włączone i tyle (choć wątpię Wink)

Właśnie się przekonałem, że zostawienie DV dla materiału BD ma wpływ na kolor napisów, gdy te oryginalnie są żółte. Poniżej dwie fotki, pierwsza z wyłączonym DV i druga z włączonym. Wykonane są telefonem więc na inne aspekty obrazu nie ma co zwracać uwagi Smile

[Obrazek: MED3LVS_t.jpg] [Obrazek: MED3LVW_t.jpg]

Odpowiedz
Strony (46): « Wstecz 1 ... 40 41 42 43 44 ... 46 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku