21-09-2025, 18:13
Ale byśmy zaoszczędzili, gdybyśmy mieszkali razem
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
|
HAL 9000: Archiwum
|
|
Dzięki, mój ulubiony film Richarda Pryora to "Stan krytyczny", klasyczna głupkowata komedyjka którą katowaliśmy z kolegą nieskończoną ilość razy na VHS i to jeden z nielicznych filmów, gdzie nie pogardziłbym lektorem z czasów VHS ![]() https://filmozercy.com/filmoskop/edition/33739902
22-09-2025, 14:16
(21-09-2025, 18:13)HAL 9000 napisał(a): Ale byśmy zaoszczędzili, gdybyśmy mieszkali razem Zawsze możemy się dzielić - u mnie film będzie w tygodniu, a Ty go będziesz brał na weekendy
22-09-2025, 15:10
Warto też wziąć pod uwagę, że ja mieszkam nie tylko za Wisłą, ale także za Odrą, więc u mnie będą bezpieczniejsze - teraz modne jest straszenie ludzi wojną, więc trzeba to wykorzystać
22-09-2025, 16:20
(21-09-2025, 17:35)HAL 9000 napisał(a): Na "Zagubionych w kosmosie" byłem w kinie i mam lekką słabość do tego filmu, jednak dla mnie ten film brzydko się starzeje - duża ilość słabego CGI nie pomaga, dodatkowo kolorystyka jest chaotyczna, brak jakiejś spójnej koncepcji u autora zdjęć, nie jest to wina wydania 4K, po prostu ten film jest ofiarą czasów w których powstawał Dla mnie zawsze wyglądał trochę dziwnie, efekty już w '98 jakoś tak odstawały. Ale film i tak bardzo lubię Jeszcze zdążyłem obejrzeć to wydanie i dla mnie obrazek jest absolutnie 5/5 - rewelka.
22-09-2025, 21:13
Wydanie jest spoko, pamiętam że w kinie ta "małpka" mnie raziła - teraz po czasie, jak się bliżej przyglądam i nie mogę nic zwalić na złą jakość nośnika, to widzę więcej Rok wcześniej powstał za znacznie mniejsze pieniądze "Ukryty wymiar", który broni się dzisiaj znakomicie - mam tu na myśli wyłącznie scenografię, kostiumy i zdjęcia, bo gatunek wiadomo że kompletnie inny. Nawet taki znacznie wcześniejszy "Ostatni gwiezdny wojownik" pozostawia miłe wrażenie po seansie 4K. Zaskoczył mnie natomiast Jared Harris, zapomniałem że też grał w "Zagubionych w kosmosie" ![]() Teraz czekam na zamówione już "Odległy ląd" i " Czerwoną planetę", o pierwszy tytuł jestem raczej spokojny
01-10-2025, 15:44
Francja i UK. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krull, to tym razem najbardziej oczekiwany tytuł - widziałem go wcześniej tylko raz i to dawno, dawno temu, na maratonie filmów SF w osiedlowym barze, gdzie mieli odtwarzacz VHS ![]() To jednak wystarczyło żeby zapadł mi mocno w pamięć. Po latach powtórka bardzo udana, bo choć aktorsko może nie jest najwyższych lotów, ale wizualnie mocno się broni - świetne plenery i duży rozmach oraz kreatywność w scenach kręconych "pod dachem". Jakość wydania również świetna. PS W tym roku, jak do tej pory, najgorszą jakość (UHD) miał film "Uwierz w ducha" - kilka scen z posteryzacją w DV
01-10-2025, 17:28
Wyszło, wyszło, już dawno (maj), to jest drugie wydanie bez BD, pierwsze miałem zamówione w przedsprzedaży, ale mi amazon anulował (kolejny raz) ![]() Wniosek z tego taki, że pierwsze wydania (DigiPack) Coin de mire Cinéma, trzeba zamawiać na FNAC, bo schodzą jak ciepłe bułeczki, zwłaszcza te "głośne" tytuły. ![]() Coin de mire Cinéma mało wydaje UHD, ale solidnie, jeszcze mnie nie zawiedli - na szybko porównałem z BD, które posiadam (Criterion) i jest bardzo duża poprawa, Criterion wygląda jak marne DVD przy tym UHD. Są słabsze momenty wynikające wprost że źródła (optyka itp.), tam gdzie materiał był w dobrym stanie jest miód malina.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |