Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne

Strony (19): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 19 Dalej »

Opcje tematu
Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne
Ula87
Niezarejestrowany

09-02-2015, 20:26
Mialam zapytac o to juz dawno, bo ilekroc przegladam twoje zbiory i aktualizacje, zastanawia mnie jedno, a w zasadzie dwie kwestie, ale o to, skad bierzesz na to wszystko kase, nie zapytam Wink Ale za to interesuje mnie kiedy masz czas na to wszystko, bo kupujesz praktycznie wszystko. Od gier na ps2 i ps3, przez gry na xboxa i pc, po filmy na bluray, dvd i vhs z tego co pamietam. Aha, i jeszcze winyle, plyty cd, ksiazki oraz komiksy. Mi brak czasu na ogladanie filmow, bo praca, obiad, chwila odpoczynku i do spania, a Ty? No i jeszcze gadzety, na to nie potrzeba czasu, ale napewno czego innego... Po prostu mnie to zastanawia. Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Artur
Użytkownik
Liczba postów: 59
Reputacja: 2

09-02-2015, 21:24
A ja jestem ciekaw jak wygląda kolekcja twoich gier na wszystkie platformy :-) Pewnie w każdym pokoju masz jakąś kolekcję :-)

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

09-02-2015, 23:34
ULA87-> Mogę odpowiedzieć na obydwa pytania (bo to niezadane w istocie zostało zadane ;-)). Na pierwsze odpowiedź to zarobek. Jednakże nie mógłbym tych swoich "drobniaków" przeznaczać na filmy gdyby nie fakt iż w istocie jestem na "garnuszku rodziców". Dlatego Jedzenie mam zapewnione :-). Normalnie studiuję i łącze to z luźną, ale nieźle zarobkową pracą. Pisałem kiedyś, że gdybym miał większe niż teraz zobowiązania finansowe lub rodzinę... byłoby tego zdecydowanie mniej. Do tego dochodzą wszelakie prezenty... każdy wie, że mnie daje się filmy :-). Urodziny, imieniny, gwiazdka... wiadomo ;-). No i promocje. Trzeba szukać bo inaczej to drobne nie wystarczą :-D. Gry np. kupuję w komisach i lombardach. Nie mam mani nowości więc kupuję bardzo tanio stare hity.

Czas... Czas to zawsze problem. Pomaga mi podejście "kupię, ale nie muszę oglądać od razu". Tak więc wszystko sobie czeka...i zazwyczaj się doczeka. Filmów czasami umiem nie oglądać tydzień... by w końcu jednego wolnego dnia obejrzeć nawet 5-6. Czasami mam tygodnie gdzie oglądam po 2-3 dziennie. Komiksy czytam na wykładach i przed snem (na zmianę z książkami). Jak można zauważyć czytam mało fabuł... więcej specjalistycznych (te nie muszą być czytane jednym tchem i często robię przerwy). Chociaż np. ta ostatnia książka Kominka... Jedno posiedzenie i jestem w połowie... Na drugim skończę. Krócej niż trwają 2-3 filmy. Gry to inny temat. Plus zaznaczam, że MASY kupionych filmów oglądałem gdy miałem 12-17lat. Wtedy byłem maszyną do oglądania filmów. Teraz je po prostu nabywam :-). Często bywam w kinie więc większość filmów kupionych na BD już oglądałem. Książki fabularne najczęściej zaliczam w formie audiobooków. Podczas jazdy samochodem, tramwajem lub uruchamiam gdy gram w gry, które nie wymagają ode mnie skupienia na dialogach czy fabule. Mam sporą podzielność uwagi :-). Gry na ps2 zaliczałem gdy byłem w gimnazjum. Wtedy też piraciłem... kupując je... jako tako nieco staram się "oddać" to co zabrałem (ale to już niemożliwe). W te bardziej angażujące tytuły na nowsze platformy gram gdy nie oglądam filmów :-). Jednak gier zaliczam zdecydowanie mniej niż filmów. Są bardziej odskocznią. Muzyka... na muzykę zawsze jest gdzieś tam czas :-).

By nie było... tak, przy okazji umiem się spotkać ze znajomymi, uczyć itp. Zazwyczaj kosztem snu, ale nie narzekam ;-).

Artur-> Moja kolekcja gier jest strasznie mała. na Ps2 kupuję od niedawna. Ps3 to moja najliczniejszą grupa gier. na X360 gry zaliczałem z wypożyczalni, wymiany (swego czasu miałem w chacie 2 pudełka i ciągle wymieniałem :-D) lub od kumpla maniaka Xboxa (pożyczał mi gdy sam przeszedł). Więc nie mam za dużo gier. Sporo zebrałem na PC, jednak te kolekcja jest tak ciasno upchana, że żadna fotka nie pokaże jej rozmiaru. Jednak może kiedyś machnę fotkę.

Ostatnio dużo gram poprzez cyfrową dystrybucję. PSN u mnie aż skwierczy gdy są wyprzedaże. Udało mi się odkupić lwia cześć dawnego piracenia na PSX i PS2 przez cyfrę. Playstation Plus zapewnia mi dopływ indyków i czasami jakiś gier AAA. Pudełkowo to już opisałem... i chyba tyle. Gdy byłem młodszy i notorycznie olewałem szkołę uciekając grać do kumpli przechodziłem masy gier... obecnie jest tego mniej, ale wciąż wyrabiam normę by "być na czasie".

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

07-04-2015, 20:37
Pora na Aktualizację. Zdjęcia jak zawsze w rozsypce, ale jakoś je połączyłem by nie było tego za dużo.

BD/DVD:

[Obrazek: 1_zpsqfcrcysl.jpg]

[Obrazek: cd4aa837-e501-4bf0-8304-cf26113e2f58_zpsk94k5ui3.jpg]

ZAZ to naturalnie płyta Muzyczna + DVD Koncertowe. Jest na fotce przypadkiem.

[Obrazek: e3f6bb77-bc76-451c-b71b-55ab71599baf_zpstdvoqtgl.jpg]

[Obrazek: 9_zpsvqmytkcq.jpg]

[Obrazek: 11_zps4lreb8bz.jpg]

MUZYKA;

[Obrazek: 4_zpsf4xdbsst.jpg]

GRY:

[Obrazek: 5_zpsokjrmeqg.jpg]

[Obrazek: 6_zps4o2d4dlq.jpg]

[Obrazek: 7_zpsieax2aqq.jpg]

KSIĄŻKI/KOMIKSY:

[Obrazek: 3_zpsndpo5emn.jpg]

[Obrazek: 13_zpsx9zguxsf.jpg]

[Obrazek: 12_zpsaxd3gyj3.jpg]

Z racji iż Wielka Kolekcja Komiksów Marvela osiągnęła swój pierwotny koniec (numer 60... przedłożono do 100) wstawiam jej fotkę na półce (brakuje na niej 3-4 numerów, które wywiozłem na chwilę, ale ogółem mam komplet) obok Thorgal, który kończy się już za 2-3 numery (chyba, że wydadzą dodatki... tutaj też obecnie nie ma 203 tomów).

[Obrazek: 10_zpstwbipbri.jpg]

I to wszystko. Trzymajcie się.

Odpowiedz
Offline tomaszgr97
Nowy użytkownik
Liczba postów: 12
Reputacja: 0

08-04-2015, 20:13
Amerykańskie wydanie Birdmana naprawdę ładnie się prezentuje, szkoda że podrożało, więc chyba kupię na zavvi, 10% rabatu i darmowa wysyłka kuszą, szkoda że okładka taka sobie.
Jak patrzę na kolekcję Marvela i Throgala to mnie aż skręca z zazdrości. Odpuściłem sobie bo cenowo mnie odpychały, a teraz żałuję.
Ogółem bardzo ładne nabytki Smile

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

08-04-2015, 23:23
Ja właśnie utrzymuję WKKM bo jest świetna cenowo :-D... ja wiem, że 40zł raz na 2tyg do dużo, ale jak pomyślę, że z 10 tomów tego wyszło wcześniej od Muchy w cenach 90, 100zł itp. to po prostu muszę kupować bo 1.świetne komiksy (z wyjątkami) 2. taniej nie będzie :-D.

Odpowiedz
Offline ashka
酒人
Liczba postów: 113
Reputacja: 4

10-04-2015, 08:55
Whoa. Nabijałeś się z Interstellar, ale wybaczam, oglądając te zakupy. ;-)
Liczba tytułów, które chcę, wzrosła. Szkoda, że mam tylko dwie nerki i znacznie mniej miejsca Sad

Bardzo podoba mi się okładka "King of New York", wypadałoby kiedyś obejrzeć ten film.

Ten "Living Dead" to jakiś dokument?
Napisałbyś coś więcej o "Zrozumieć komiks" - warto?

Odpowiedz
Ula87
Niezarejestrowany

10-04-2015, 11:26
Album "Legendarne filmy" sama posiadam i uwazam ze jest on zrobiony perfekcyjnie, posiada wiele przepieknych zdjec, natomiast merytorycznie wg mnie jest nie do konca spojny, ale chcby ze wzgledu na grafiki warto zobaczyc.

Hehe, i sporo wazy... Wink

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

10-04-2015, 11:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-09-2015, 19:26 przez kryst007.)
Nie no! Zbiór pierwsza klasa, a kącik wręcz przecudowny!!! Pozazdroszczę ci takiej sporej kolekcji filmowej, a tak w ogóle: skąd bierzesz kasę na te wszystkie filmy Big Grin !? Przeciętny człowiek to by zbankrutował, gdyby miał kupione tyle DVD, Blu-ray'ów czy też VHS-ów!

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

10-04-2015, 12:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2015, 12:36 przez Szczepan600.)
Już tłumaczyłem jakoś wyżej :-). Plus zobacz kiedy ostatnio aktualizowałem kolekcję, serio nie przybyło tego tak dużo :-D. Birdman był chyba moim najdroższym zakupem.

Ashka-> Nie wiem czy piszesz z przekąsem czy nie w kwestii tych zakupów :-D. Co do Zrozumieć Komiks... szczerze dopiero zaczynam czytanie, ale zapowiada się cos naprawdę fajnego. Teorie z pogranicza komiksu i ogółem sztuk wizualnych przekazane jasno, klarownie i z humorem. Jeśli ktoś "nie kuma" jak sie poruszać po tym świecie dymków... obowiązkowe. DLa po prostu badaczy tematu... też! :-D

Odpowiedz
Strony (19): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 19 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku