(19-02-2023, 09:53)misfit napisał(a):(18-02-2023, 16:32)piti198 napisał(a): PS. Może dla odmiany pośmiejemy się z Twojego tłumaczenia odc Miami Vice?
Tak na szybko, odc Cool Runnin': "Podaliśmy ich numery chłopaką z zabójstw", "Definitywnie pistolety maszynowy.". Kup "se" słownik Panie doskonały.
Prośbę o napisy na PW miałem olać po całokształcie jaki prezentujesz na tym forum przez ostatnie lata, ale były święta, nowy rok i zmiękłem.
Tłumaczenie nie było moje, a o m.in. błędach ortograficznych uprzedzałem, mimo wszystko je chciałeś.
Wiadomość z PW:
Twój ostatni post traktuję jako swoiste spóźnione "podziękowanie" za ich wysłanie - pokazuje to tylko tym wszystkim, którzy (jeszcze) nie mają cię na liście ignorowanych kim w rzeczywistości jesteś.
Zapomniałeś dodać to co Ci odpisałem Panie Doskonały, że wystarczy mi 1 sezon, ale Ty dobrowolnie dałeś mi oba. Poza tym napisałem, że miałem już jakieś napisy z opensubtitles. I nie dorabiaj sobie tłumaczenia, że Cię święta do tego zmusiły, bo jeszcze bardziej się kompromitujesz.
A moja krytyka odnośnie tego tłumaczenia była odpowiedzią na Twoje szyderstwa odnośnie tego, że kupiłem Drive o 3 funty taniej od ceny wyjściowej. Bo mogłeś zakończyć dyskusję i przyjąć do wiadomości, że kupiłem za tyle ile uważałem, ale Ty wolałeś się wywyższać i być mądrzejszy od wszystkich, żeby Twoje było na wierzchu. Bo nie mogło dotrzeć do Ciebie, że śmiałem dyskutować z Tobą nt ceny wyjściowej Pikniku, bo Ty zawsze wiesz wszystko lepiej od innych i każdy ma Ci przyznać rację albo zamknąć gębę, bo jest nikim.
PS. Twoje zachowanie, tak jak i wielu innych, którzy popadli w samouwielbienie i mają klapki na oczach, zmusza mnie powoli do podjęcia decyzji, nad którą myślałem od jakiegoś czasu: wyprzedania większości kolekcji i powrotu do czasów, kiedy byłem tylko widzem na tym forum. Po co mam być częścią tej społeczności, jak nie da się i nie można z kimś podyskutować, przedstawić własną opinię, bo od razu jest się obiektem szyderstw i ironicznych docinków. Widać złamałem jakieś niepisane tabu, że z niektórymi osobami nie można rozmawiać, tylko trzeba przyjąć ich zdanie jako pewnik, absolut, bo oni są Bogami na tym forum i ośmielenie się wchodzenia w polemikę z nimi jest traktowane jako świętokradztwo.

![[Obrazek: s7Nr3D5.png]](https://i.imgur.com/s7Nr3D5.png)