Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 8 9 10 11 12 ... 26 Dalej »

Batman (2022)

Strony (8): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

Opcje tematu
Batman (2022)
Offline Reacher
Stały bywalec
Liczba postów: 618
Reputacja: 52

28-04-2022, 07:17
Mimo tych chorych cen, na stronie Galapagos oba steelbooki wyprzedane, UHD w plastiku - ostatnie sztuki, więc raczej tak szybko nie padną i polityki cenowej nie zmienią.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Online pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,811
Reputacja: 141

28-04-2022, 07:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-04-2022, 07:40 przez pred895.)
Pewnie śledzą nasze forum i odpowiednio windują ceny oraz dostępność, aby nakład umiarkowanie się rozszedł Big Grin

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

28-04-2022, 08:00
Dla mnie ceny to w sumie nie problem. Wszystko drożeje, prędzej czy później musiało to sięgnąć także filmów. Dla Batmana byłem gotów pobić swój personal record wydatków na pojedyncze wydanie, bo zależało mi na nim (powtórzę - był moim jedynym pewniakiem zakupowym na całym rok)! Tak miał wyglądać mój dzień w dniu ogłoszenia zapowiedzi na niego przez Galapagos: wchodzę na pierwszą lepszą stronę > nie czekam nawet minuty, zamawiam wydanie UHD > czekam do daty premiery na paczkę. Tyle. Ale skoro Galapagos po 13 latach na rynku Blu-ray i kilku latach sprzedaży filmów w 4K akurat przy Batmanie postanowiło spi**dolić te wydania i ogołocić je z płyty z dodatkami, to co mam zamówić? Już przy Nie czas umierać bawili się w ogołocone wydanie Blu-ray, a z płyty z dodatkami robili coś "specjalnego" za więcej $$$, ale przy Bondzie przynajmniej był wybór, a komplet dodatków znalazł się w obu wydaniach 4K. Przy Batmanie wyboru nie ma. Jeśli chcę komplet, to muszę kupić film w droższym, niepodobającym mi się opakowaniu, nie pasującym do reszty na półce. Jakby UHD w zwykłym pudełku miało dodatki, kupiłbym je nawet za te 170 złotych, zamówiłby minutę po zobaczeniu tego wątku na forum. Ale po co do filmu w 4K dodawać płytę z dodatkami, co nie? Lepiej dodać płytę z filmem na Blu-ray, na pewno przyda mi się dwa razy to samo! Dodgy Rozumiałem logikę takiego wydawania na początku ery Blu-ray - masa filmów była w pakiecie 1x Blu-ray + 1x DVD, bo druga płyta miała służyć w podróży (w samolotach, pociągach, samochodach nie było czytników Blu-ray), ale na ch*j mi to teraz? Na co mi dwie płyty z tym samym, skoro drugiej nigdy nie użyję, bo wolę oglądać film w lepszej jakości?

Przy takich cenach, takiej fuszerce i dostępności filmu na HBO Max / Canal+, musieli bardzo ograniczyć nakład żeby to się wyprzedało w jeden dzień, nie widzę innego wytłumaczenia.

Po wersjach audio i napisach z tyłu okładek, wnioskuję że wersje PL mogą być we Francji, w Niemczech i Holandii. W takim razie czekam, może tam wydadzą to jak należy. Jeśli nie, albo nie kupię filmu wcale (co do wczoraj wydawało mi się niemożliwością), albo będę czekał na jakąś super promkę "3za2", lub "drugi film za -50%", bo będę musiał kupić 2 wydania i zrobić sobie składaka, żeby mieć to, co chciałem mieć.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,599
Reputacja: 723

28-04-2022, 08:17
(28-04-2022, 08:00)Juby napisał(a):  Po wersjach audio i napisach z tyłu okładek, wnioskuję że wersje PL mogą być we Francji, w Niemczech i Holandii.

W Niemczech raczej nie bardzo, przynajmniej jeśli chodzi o 4K. Francja i Czechy - raczej tak ze wstępnych danych.
Czesi póki co podają, że ich "zwykłe" wydanie 4K będzie 2-płytowe, czyli jak mniemam też bez dodatków.
U Francuzów na razie w ogóle nie widzę zwykłego wydania 4K.

Odpowiedz
Offline lukee
Stały bywalec
Liczba postów: 492
Reputacja: 30

28-04-2022, 09:04
(28-04-2022, 08:00)Juby napisał(a):  Ale po co do filmu w 4K dodawać płytę z dodatkami, co nie? Lepiej dodać płytę z filmem na Blu-ray, na pewno przyda mi się dwa razy to samo! Rozumiałem logikę takiego wydawania na początku ery Blu-ray - masa filmów była w pakiecie 1x Blu-ray + 1x DVD, bo druga płyta miała służyć w podróży (w samolotach, pociągach, samochodach nie było czytników Blu-ray), ale na ch*j mi to teraz? Na co mi dwie płyty z tym samym, skoro drugiej nigdy nie użyję, bo wolę oglądać film w lepszej jakości?
Właśnie w tym samym celu co wtedy Wink Dla tych co mają tylko blu ray i mogą dołożyć 30% do wydania i mieć już na zapas 4k albo właśnie tak jak opisałeś aby zabrać tam gdzie nie ma odtwarzacza na płytę z nowszej technologii Smile Ja np już wielokrotnie zabierałem filmy BD na wyjazdy wraz z małym odtwarzaczem.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

28-04-2022, 13:27
(28-04-2022, 08:17)misfit napisał(a):  W Niemczech raczej nie bardzo, przynajmniej jeśli chodzi o 4K. Francja i Czechy - raczej tak ze wstępnych danych.
Czesi póki co podają, że ich "zwykłe" wydanie 4K będzie 2-płytowe, czyli jak mniemam też bez dodatków.
U Francuzów na razie w ogóle nie widzę zwykłego wydania 4K.

Czyli wygląda na to, że to nie wina bezpośrednio Galapagos, a Warnera. Mogłem się tego domyślić.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

28-04-2022, 13:40
(28-04-2022, 08:00)Juby napisał(a):  Jeśli chcę komplet, to muszę kupić film w droższym, niepodobającym mi się opakowaniu, nie pasującym do reszty na półce.
(28-04-2022, 08:00)Juby napisał(a):  będę musiał kupić 2 wydania i zrobić sobie składaka, żeby mieć to, co chciałem mieć.

Mam dokładnie tak samo, ale niestety z wielkim bólem zakupiłem steela dla dodatków (chyba ostatniego, bo potem już się pojawiła informacja o braku dostępności), bo jakbym tego nie zrobił, to potem albo się wyprzeda też z innych źródeł, albo wszystko wykupi DVDMax i przywali promocyjną cenę 500 zł. Na osłodę skorzystałem z -10% za pierwsze zakupy. Więc jak kiedyś pojawi się jakieś zagraniczne wydanie z płytką z dodatkami w zwykłym opakowaniu, to najwyżej steel trafi pod młotek.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,599
Reputacja: 723

28-04-2022, 14:01
(28-04-2022, 13:27)Juby napisał(a):  Czyli wygląda na to, że to nie wina bezpośrednio Galapagos, a Warnera. Mogłem się tego domyślić.

Tylko to jest znowu jakieś a'la Disneyowe traktowanie krajów na lepsze i gorsze, bo widzę, że np. w USA czy UK będzie płyta z dodatkami w zwykłych plastikowych wydaniach. Zarówno na BD jak i UHD.
Ponadto Czesi przynajmniej na zwykłym BD mają wybór pomiędzy wydaniem 1 i 2 dyskowym, które swoją drogą na filmarenie są wycenione tak samo. ROTFL.

Odpowiedz
Offline Fitzer
Użytkownik
Liczba postów: 233
Reputacja: 14

28-04-2022, 15:23
Pojawił się znowu steelbook na świat książki za 180zł. Jak ktoś jest zainteresowany to lepiej się pospieszyć.

Odpowiedz
Online pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,811
Reputacja: 141

28-04-2022, 18:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-04-2022, 18:21 przez pred895.)
Hm nie wiem co jest grane, ale dostałem właśnie na maila potwierdzenie nadania paczki ( jest numer śledzenia itp. ). Paczka jest przygotowana przez nadawce i czeka na odbiór WTF, już mają kopie na stanie do wysyłki, czy na zaś stworzyli zlecenie, aby wysłać to w dniu dostawy do magazynu ?

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Strony (8): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku