12-10-2022, 16:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2022, 16:23 przez misfit.)
Na pewno się doczekasz
Ale spoczko, nie ma obowiązku kupowania nowszej edycji. Dla mnie fajnie, że Sony dąży do perfekcji i chce im się po raz kolejny wydawać UHD w nieco lepszej jakości i z nowymi dodatkami. Inni w tych reedycjach z okrągłą rocznicą zwykle ładują te same płyty, tyle, że w nowym opakowaniu (i co ciekawe - to działa) - mnie z kolei takie rzeczy totalnie nie obchodzą
15-05-2024, 21:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2024, 21:01 przez Ash-9001.)
Mój pierwszy double dip. Jako, że w tym miesiącu mam tylko dwa filmy w zakupowych planach to skusiło pojawianie się steelbooka z 30th Anniversary na Amazon.de Muszę powiedzieć, że nie żałuję. Na moim setupie Dolby Vision zawsze wygląda intensywniej i tu też widziałem różnicę, też nie wiem czy to ma większy bitrate niż to starsze wydanie, może to jest efekt placebo ale miałem wrażenie, że obraz jest "mocniejszy". Tym razem zapuściłem sobie film z kinową ścieżką 5.1 i był to bardzo przyjemny seans. Dźwiękowo ten film naprawdę zasłużył na swojego Oscara, pod tym względem dla mnie spokojnie może konkurować ze współczesnymi filmami.
PS. Jak nie przepadam za steelbookami tak ten naprawdę się ładnie prezentuje. Nawet się Draculi oczka świecą