Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › O stronie i forum › FilmoSkop
FilmoSkop - opinie i komentarze

Strony (81): « Wstecz 1 ... 77 78 79 80 81

Opcje tematu
FilmoSkop - opinie i komentarze
Offline adi90a
Użytkownik
Liczba postów: 113
Reputacja: 9

7 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 7 godzin(y) temu przez adi90a.)
( 8 godzin(y) temu)piti198 napisał(a):  DVD to odeszło już do lamusa, jest chyba jeden użytkownik, który zbiera same dvd, nie wiem czy z przyzwyczajenia, czy z braku chęci/kasy przejścia na blu-ray/4K.
Tak też sądziłem dopóki ostatnio nie odwiedziłem empika. Oprócz regału z winylami zaskoczył mnie regał z filmami, nie dość, że tylko jeden to jeszcze było na nim jakieś 300 filmów, z czego UHD 1, blu-ray ok 15. Reszta DVD w okazyjnej cenie 55zł... Z jakichś względów dystrybutorzy dalej klepią na DVD najnowsze filmy. Nie wiem, może to zwykły scam, 3zł kosztów, 40 zarobku, reszta marża sklepu.
Natomiast z każdym nośnikiem jest tak, że ma on sens jeżeli cena/jakość ma odpowiedni stosunek, lub są w jakiś sposób unikalne, np. tylko takie wyszły z dubbingiem (Spirited Away, Czarodziejka z księżyca itp.). Jakkolwiek to schyłkowy i tani nośnik, więc nawet unikalny materiał nie uzasadnia wysokiej ceny.
A w kontekście filmoskopu, nadal wielu ludzi po prostu posiada te wydania, bo miały one wysokie nakłady. Natomiast generalnie zgadzam się, że ta baza przydaje się bardziej kolekcjonerom niż szarym masom posiadaczy filmu kupionego z jakiegoś kosza. Być może jakaś formy giełdy mogłaby zachęcić ludzi do korzystania z tej części serwisu. Jakkolwiek rzucam pomysł bez przekonania. Trzeba czekać na renesans nośników, jaki dotknął winyli Wink

( 8 godzin(y) temu)Mateusz napisał(a):  Dodawanie dystrybutorów wymaga dostępu do bazy danych.
Wiem, że to niełatwe ale przydałby się jakiś drugi programista przynajmniej do filmoskopu. Sytuacja z tymi nieaktualnymi cenami, wygasłymi linkami i błędami przy dodawaniu ofert jest naprawdę kiepska.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,011
Reputacja: 127

7 godzin(y) temu
Obecnie nic się nie da z tym zrobić, bo żeby Filmoskop działał, to trzeba czuwać nad nim regularnie. Sklepy co jakiś czas zmieniają coś w kodzie i trzeba dostosowywać skrypt, żeby działał poprawnie. Już pomijam, że Amazon od kilku lat mocno walczy z porównywarkami cen i blokuje IP serwerów, które sprawdzają regularnie ceny.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline adi90a
Użytkownik
Liczba postów: 113
Reputacja: 9

6 godzin(y) temu
A czy nie dałbyś rady przynajmniej wyłączyć tych promocji na stronie głównej? Są wyjątkowo mylące. Najlepiej jakby tam się wyświetlały zapowiedzi albo nowe wydania w bazie.

Odpowiedz
Strony (81): « Wstecz 1 ... 77 78 79 80 81

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   7 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku