Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › O stronie i forum › FilmoSkop
FilmoSkop - opinie i komentarze

Strony (82): « Wstecz 1 ... 78 79 80 81 82 Dalej »

Opcje tematu
FilmoSkop - opinie i komentarze
Offline adi90a
Użytkownik
Liczba postów: 113
Reputacja: 9

Wczoraj, 14:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 14:55 przez adi90a.)
(Wczoraj, 13:43)piti198 napisał(a):  DVD to odeszło już do lamusa, jest chyba jeden użytkownik, który zbiera same dvd, nie wiem czy z przyzwyczajenia, czy z braku chęci/kasy przejścia na blu-ray/4K.
Tak też sądziłem dopóki ostatnio nie odwiedziłem empika. Oprócz regału z winylami zaskoczył mnie regał z filmami, nie dość, że tylko jeden to jeszcze było na nim jakieś 300 filmów, z czego UHD 1, blu-ray ok 15. Reszta DVD w okazyjnej cenie 55zł... Z jakichś względów dystrybutorzy dalej klepią na DVD najnowsze filmy. Nie wiem, może to zwykły scam, 3zł kosztów, 40 zarobku, reszta marża sklepu.
Natomiast z każdym nośnikiem jest tak, że ma on sens jeżeli cena/jakość ma odpowiedni stosunek, lub są w jakiś sposób unikalne, np. tylko takie wyszły z dubbingiem (Spirited Away, Czarodziejka z księżyca itp.). Jakkolwiek to schyłkowy i tani nośnik, więc nawet unikalny materiał nie uzasadnia wysokiej ceny.
A w kontekście filmoskopu, nadal wielu ludzi po prostu posiada te wydania, bo miały one wysokie nakłady. Natomiast generalnie zgadzam się, że ta baza przydaje się bardziej kolekcjonerom niż szarym masom posiadaczy filmu kupionego z jakiegoś kosza. Być może jakaś formy giełdy mogłaby zachęcić ludzi do korzystania z tej części serwisu. Jakkolwiek rzucam pomysł bez przekonania. Trzeba czekać na renesans nośników, jaki dotknął winyli Wink

(Wczoraj, 14:01)Mateusz napisał(a):  Dodawanie dystrybutorów wymaga dostępu do bazy danych.
Wiem, że to niełatwe ale przydałby się jakiś drugi programista przynajmniej do filmoskopu. Sytuacja z tymi nieaktualnymi cenami, wygasłymi linkami i błędami przy dodawaniu ofert jest naprawdę kiepska.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,014
Reputacja: 127

Wczoraj, 15:00
Obecnie nic się nie da z tym zrobić, bo żeby Filmoskop działał, to trzeba czuwać nad nim regularnie. Sklepy co jakiś czas zmieniają coś w kodzie i trzeba dostosowywać skrypt, żeby działał poprawnie. Już pomijam, że Amazon od kilku lat mocno walczy z porównywarkami cen i blokuje IP serwerów, które sprawdzają regularnie ceny.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline adi90a
Użytkownik
Liczba postów: 113
Reputacja: 9

Wczoraj, 15:50
A czy nie dałbyś rady przynajmniej wyłączyć tych promocji na stronie głównej? Są wyjątkowo mylące. Najlepiej jakby tam się wyświetlały zapowiedzi albo nowe wydania w bazie.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,854
Reputacja: 85

5 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 5 godzin(y) temu przez piti198.)
(Wczoraj, 14:08)Mefisto napisał(a):  Forum żyje dzięki tej stronie, a strona żyje dzięki gównonewsom - tak niestety jest, ale trzeba się z tym pogodzić.
Jak musi? Forum nie może istnieć oddzielnie od strony? To w takim razie jak działa forum kmf?
Nie widzę przeszkody dlaczego te teksty o filmach nie mogłyby zostać umieszczone w jakimś dziale forum, skoro nie są dopuszczane na stronę główną.

(Wczoraj, 14:53)adi90a napisał(a):  Tak też sądziłem dopóki ostatnio nie odwiedziłem empika.
Empik to nie sklep, to stan umysłu. Big Grin Nie wiem jaki jest sens wydawania dvd, może w Polsce jeszcze jest zapotrzebowanie na dvd, bo mniejszość kupuje na blu-ray czy 4K.
Ewentualnie coś wyszło tylko w tym formacie. Jedyne do czego się nadają filmy na tych nośnikach, to że jest w nich polski dźwięk i napisy, które można potem wykorzystać do wydań zagranicznych.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,323
Reputacja: 150

4 godzin(y) temu
( 5 godzin(y) temu)piti198 napisał(a):  Jak musi? Forum nie może istnieć oddzielnie od strony?

Wtedy nie miałbyś połączenia z filmoskopem chociażby. I musiałbyś płacić, bo forum samoistnie sobie stać nie będzie w chmurze.

Cytat:To w takim razie jak działa forum kmf?

Nie bardzo wiem, co ma piernik, ale tamto forum od lat nie ma nic wspólnego ze stroną, która progresywnie odcięła się od niego.
Forum obecnie stoi na zupełnie innym silniku niż lewacka gównostrona, która również od lat jest portalem o niczym, bez treści, i tak - jest opłacane przez użytkowników składkowo.

Cytat:Nie widzę przeszkody dlaczego te teksty o filmach nie mogłyby zostać umieszczone w jakimś dziale forum, skoro nie są dopuszczane na stronę główną.

I kto to będzie czytał wtedy? Ci, którzy to sami napisali?

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba

4 godzin(y) temu
( 5 godzin(y) temu)piti198 napisał(a):  Jak musi? Forum nie może istnieć oddzielnie od strony? To w takim razie jak działa forum kmf?
Jak zrobisz zrzutkę na serwer i obsługę techniczną wszystkich problemów, to może sobie istnieć bez udziału głównej strony.

( 5 godzin(y) temu)piti198 napisał(a):  Nie widzę przeszkody dlaczego te teksty o filmach nie mogłyby zostać umieszczone w jakimś dziale forum, skoro nie są dopuszczane na stronę główną.

A kto ci powiedział, że ja nie dopuszczam jakichś filmowych tekstów? Jeśli tylko ktoś ma ochotę coś napisać, to chętnie opublikuję.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

3 godzin(y) temu
Mefisto napisał(a):Wtedy nie miałbyś połączenia z filmoskopem chociażby. I musiałbyś płacić, bo forum samoistnie sobie stać nie będzie w chmurze.
Jak samoistnie? Musiałoby mieć odrębny adres od strony? To teraz jak działa? W jakiejś subdomenie?

Mefisto napisał(a):Nie bardzo wiem, co ma piernik, ale tamto forum od lat nie ma nic wspólnego ze stroną, która progresywnie odcięła się od niego.
Forum obecnie stoi na zupełnie innym silniku niż lewacka gównostrona, która również od lat jest portalem o niczym, bez treści, i tak - jest opłacane przez użytkowników składkowo.
Nie wiedziałem, to się spytałem. Z tego jak widać da się, tylko wiąże się to z kosztami.

Mefisto napisał(a):I kto to będzie czytał wtedy? Ci, którzy to sami napisali?
Wszyscy by czytali. A co do autorów, to skąd wiesz, że nie czytają?

Mateusz napisał(a):Jak zrobisz zrzutkę na serwer i obsługę techniczną wszystkich problemów, to może sobie istnieć bez udziału głównej strony.
A jakie to są koszty na rok, tak orientacyjnie? I odnośnie połączenia forum z filmoskopem. Chyba, żeby ktoś inny ogarnął ten temat i stworzył coś podobnego od nowa.
Ja mógłbym płacić, jeśli by się zebrała odpowiednia ilość chętnych, żeby to było opłacalne. I jeśliby więcej działo się na forum poza tym co jest, jakieś artykuły z głównej o filmach i recenzje filmów, książek, relacje z jakichś festiwali filmowych itp.
Mateusz napisał(a):A kto ci powiedział, że ja nie dopuszczam jakichś filmowych tekstów? Jeśli tylko ktoś ma ochotę coś napisać, to chętnie opublikuję.
Mefisto napisał, że te artykuły są zatrzymane. Widocznie coś źle zrozumiałem. Ale ogólnie ma rację, więcej jest artykułów o niczym, niż na konkretny temat. A nie możesz zrobić jakichś działów na stronie głównej żeby to oddzielić? Czy Ci się to nie opłaca?

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba

3 godzin(y) temu
Ale po co to rozdzielać? Są tagi, można było sobie zawsze śledzić dany tag, który kogoś interesował np. wydania, recenzje itd. i kompletnie nie mieć do czynienia z innymi newsami. Problem jest taki, że te artykuły po prostu się nie klikają. Takie treści interesują kilkaset osób, a opłacanie tego z własnej kieszeni się po prostu nie kalkuluje, zresztą nigdy się nie kalkulowało. To samo tyczy się Filmoskopu. Ze względu na liczbę osób, jakie zbiera czy nawet 10 lat temu zbierało wydania fizyczne, nakład pracy w to włożony nie był nigdy opłacalny.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

3 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 3 godzin(y) temu przez piti198.)
To z jednej strony proponujesz opłacanie serwera, a potem się wycofujesz, bo to nie jest opłacalne. To sam się nie możesz zdecydować albo po prostu nie chcesz tego przekazywać w inne ręce.
I tak samo odnośnie strony głównej. Nie chcesz niczego zmieniać, bo Ci nie będzie się opłacać. Ale by było przejrzyściej i łatwiej dla czytających, żeby sobie wybrać co ich interesuje, a nie przeszukiwać całą stronę, bo nawet szukając po tych tagach lub po tych zakładkach przy tych działach, to wszystkie artykuły są tam razem wymieszane.
Chyba, że znowu coś źle zrozumiałem.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba

2 godzin(y) temu
Tak, znowu źle rozumiesz. I o czym ty w ogóle piszesz? Jaki przekazywanie w inne ręce? xD Może ty oddaj w inne ręce, coś, co tworzysz przez 10 lat. Każdy sobie może założyć forum w każdej chwili, to nie jest fizyka kwantowa i do tego odnosiła się kwestia kosztów serwera. Jak nie potrafisz postawić forum, to znajdź kogoś, kto potrafi, zrób zrzutkę i zapłać mu za postawienie forum i doglądanie go w losowych momentach, kiedy akurat coś się wykrzaczy. Twoje forum będzie wtedy istniało bez powiązania z główną Filmożerców.

Na stronie głównej przez dłuższy czas pojawiały się zarówno recenzje wydań, filmów, jak i newsy dotyczące wydań i w przeciwieństwie do Ciebie doskonale wiem, ile osób to czytało i jakie przynosiło wpływy z reklam.

Odpowiedz
Strony (82): « Wstecz 1 ... 78 79 80 81 82 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   11 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku